Jadłospis - Żłobek 67 | Żłobek nr 67

Jadłospis 14.02.2022-25.02.2022

  Śniadanie Drugie danie Zupa /Podwieczorek
14.02.2022 PONIEDZIAŁEK Lane kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem , krem twarogowy  z ogórkiem zielonym,  papryką czerwoną II śniadanie: owoce DBM:  kaszki ryżowe z owocami Ziemniaki puree z koperkiem, medaliony  drobiowe, sos ziołowy , brukselka gotowana surówka z   marchwi, mango   i jabłka, Kompot wieloowocowy Zupa  ryżanka    natką pietruszki,   Koktajl wieloowocowy, biszkopty,  
ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica,  żyto) Gluten (pszenica), jaja Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja
15.02.22 WTOREK Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, , pasta warzywna, ogórek kw., DBM –dżem kaszki ryżowe z owocami, śniadanie: owoce, mięta z cytryną DBM: kaszka b. ml  z owocami Makaron gotowany,  cielęcina gotowana w sosie  koperkowym, jarzyny różne /czerwone/ , surówka z selera i  jabłka z rodzynkami,  jogurtem greckim, Kompot wieloowocowy/wiśnia, truskawka/ Zupa kapuśniak   z  zieleniną i ziemniakami   Budyń  z  polewą owocową/borówka, mango/, chrupki kukurydziane DBM: kisiel wieloowocowy,  
ALERGENY gluten (pszenica, jęczmień,  żyto ), mleko, ser,(laktoza) Gluten (pszenica), laktoza (twaróg, jogurt), jaja  laktoza (mleko) seler, jaja, gluten(pszenica)
16.02.22 ŚRODA Kawa  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata rukola,  roszponka,  ogórek kiszony, napój malinowy. II śniadanie:  owoce DBM: kaszka ryżowa z owocami Kasza jęczmienna , sos z cukinii ze szczypiorem, klopsy  drobiowe, fasolka szparagowa zielona   gotowana na parze, surówka z marchwi, kiwi z jogurtem greckim, Kompot wieloowocowy Zupa – krem  z dyni,  batatów, z czosnkiem, natka pietruszki, Kasza manna   z jabłkiem  i cynamonem.
ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto) Gluten (pszenica), jaja laktoza (jogurt), gluten (pszenica), seler, jaja
17.02.22 CZWARTEK Płatki orkiszowe  pełnoziarniste  na mleku, pieczywo mieszane z masłem,/wafle ryżowe z dod. pasta jajeczna, z  papryką cz., rzodkiewką.; herbatka cz.  z miodem  i cytryną , DBM:  kaszki ryżowe z owocami II śniadanie: gruszki Ziemniaki puree z koperkiem, sos szpinakowy, kotleciki  rybne / mintaj/  z kolendrą , marchew  gotowana z groszkiem ziel., surówka z  kapusty białej, pora, natki pietruszki z jabłkiem i  jogurtem  greckim. Kompot wieloowocowy /mieszanka owocowa/ Zupa  barszcz czerwony  z makaronem i  cząstką jaka, z zieleniną,   Ryż gotowany z jogurtem naturalnym,   gruszką.  
ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto) Gluten (pszenica), jaja laktoza (jogurt), gluten (pszenica), seler, jaja
18.02.22 PIĄTEK Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty  mierzwiony z  ogórkiem kw, papryka czerw.,  sałata roszponka II śniadanie: DBM: kaszki b. ml  ryż. owoc. Kasza gryczana prażona, dukaty warzywne w sezamie, sos musztardowy, kalafior gotowany, surówka z, marchwi, dyni,  i  jabłka z oliwą.  Kompot wieloowocowy /wiśnia, jabłko/ Zupa krem z mango z  ziemniakami,  z koperkiem,   Ciasto z malinami i jagodami,   mleko  
ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto) Gluten (pszenica), jaja laktoza (jogurt), gluten (pszenica), seler, jaja
21.02.22 PONIEDZIAŁEK Zacierki  na mleku pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna  ze szczypiorem , kiełkami słonecznika i lucerny,  herbata owocowa z cytryną i  imbirem,. DBM:  kaszki ryżowe e z owocami, II śniadanie:,  owoce Ryż jaśminowy gotowany  z natką pietruszki, klopsy z mintaja  , sos ziołowy. szpinak gotowany surówka z buraka i  ogórka kiszonego z oliwą. Kompot wieloowocowy Zupa groszkowa  ziemniakami,  mleczkiem kokosowym, koperkiem   Gruszka pieczona z polewą jogurtową,- chrupki kukurydziane
ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica,  żyto) Gluten (pszenica), jaja Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja
22.02.22 WTOREK Płatki jaglane  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pieczywo mieszane z masłem, ser twarogowy , rzodkiewka, II śniadanie: owoce   Kasza orkiszowa, mięsko  gotowane drobiowe  w sosie  jarzynowym ze śliwką suszoną i awokado, Dynia  gotowana z groszkiem zielonym,  surówka; rzodkiew biała, marchew,  papryką czerwoną i   kukurydzą ,  jogurtem naturalnym Kompot wieloowocowy. Zupa  kalafiorowa, z  ziemniakami i  z zieleniną, zabielana jogurtem.   Koktajl z owocami , biszkopty;  
ALERGENY laktoza, gluten (pszenica, ,żyto), jaja Gluten (pszenica), jaja  laktoza (twaróg, jogurt), gluten, seler
23.02.22 ŚRODA Bawarka, pieczywo mieszane z masłem, wędlina,   rzodkiewka, salta rukola, DBM  kaszki ryżowe z owocami II śniadanie: owoce Ziemniaki puree,  sos koperkowo-szpinakowy kulki z indyka, kurczaka  i schabu, brokuł gotowany  ,    sur.  kalarepy, marchwi  i ananasa z jogurtem greckim . Kompot wieloowocowy. Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej perłowej z zieleniną. Kasza kukurydziana   z   jabłkiem,
ALERGENY Gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) gluten (pszenica), jaja gluten, laktoza (mleko), jaja
24.02.22 CZWARTEK Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, awokado, szczypiorkiem  DBM:  kaszki ryżowe z owocami II śniadanie: owoce   Ziemniaki puree z koperkiem, sos pomidorowy, paluszki  z wołowego i indyka, burak gotowany, surówka z ogórka kiszonego, cebulki   i jabłka.   Kompot wieloowocowy. Zupa – krem z  brokuł  z kaszą bulgur,  z zieleniną   Koktajl truskawkowy   , wafle suche orkiszowe
ALERGENY gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) gluten (pszenica), jaja Gluten (pszenica), jaja, Seler
25.02.22 PIĄTEK Płatki owsiane  na mleku, twarożek z papryką czerwoną, kiełki lucerny, kiełki słonecznika,   napój malinowy DBM:  kaszki ryżowe z owocami II śniadanie: owoce   Ziemniaki puree  z natką pietruszki, kotlecik rybny, sos z brokułów, fasolka szparagowa żółta   gotowana na parze, surówka z kapusty czerwonej, cebuli i jabłka  z   olejem, Kompot jagodowy. Zupa pomidorowa  z makaronem, Ciasto – napoleonka, DBM: mus owocowy, herbatniki zoo  
ALERGENY gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) gluten (pszenica), jaja Gluten (pszenica), jaja, Seler

Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z  Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.  
Przewiń do góry
Przejdź do treści