Jadłospis - Żłobek 67 | Żłobek nr 67

Jadłospis 25.10.-5.11.2021

Śniadanie Drugie danie Zupa /Podwieczorek
25.10.2021

PONIEDZIAŁEK

Zacierki  na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką;

DBM –dżem, kaszki b. mleczne

II śniadanie: owoce

DBM: kaszka b. ml  z owocami

 

Makaron pełnoziarnisty,  gulasz drobiowy w sosie  paprykowym,

kalafior gotowany z brokułem,

surówka z kapusty czerwonej   i jabłka,

Kompot wieloowocowy

 

Zupa  dyniowa z ziemniakami,   natką pietruszki

Koktajl owocowy z  owocami leśnymi, DBM – groszek ptysiowy

ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica,  żyto) Gluten (pszenica), jaja Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja
26.10.2021

WTOREK

Płatki orkiszowe z groszkiem ptysiowym ,

pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna +ogórek kiszony, II śniadanie:  owoce

DBM:  kaszki ryżowe z owocami

Ziemniaki puree z koperkiem,

medaliony  rybne, sos cebulowo-ziołowym,

marchew junior gotowana z groszkiem ziel, ,

surówka z kapusty włoskiej, marchwi  i jabłka, Kompot wieloowocowy

Zupa ogórkowa  z  zieleniną i ziemniakami.

Budyń  z polewą owocową, wafle

DBM: kisiel wieloowocowy,

 

ALERGENY gluten (pszenica, jęczmień,  żyto ), mleko, ser,(laktoza) Gluten (pszenica), laktoza (twaróg, jogurt), jaja  laktoza (mleko) seler, jaja, gluten(pszenica)
27.10.2021

ŚRODA

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem ser mierzwiony  z  papryka czerwona

II śniadanie:  owoce

DBM: kaszka ryżowa z owocami

Ziemniaki puree z koperkiem, sos szczypiorkowo-porowy,

mięsko gotowane z cielęciny,

brukselka gotowana,

surówka z marchwi, kiwi  z oliwą,

Kompot wieloowocowy

Zupa  – z krupnik  z koperkiem,

 

Naleśniki z musem brzoskwiniowym, mleko

 

28.10.2021

CZWARTEK

Płatki jaglane  pełnoziarniste  na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z awokado, szczypiorkiem, rzodkiewką.;

napój miętowo-pomarańczowy

DBM:  kaszki ryżowe z owocami

II śniadanie: owoce

Ziemniaki puree z koperkiem, sos szpinakowy,

kotleciki  rybne z pl. migdałowymi  ,

dynia gotowana z groszkiem ziel.,

surówka z selera z jabłkiem i rodzynkami,

z jogurtem greckim

Kompot wieloowocowy

Zupa  zacierkowa z zieleniną

Koktajl wieloowocowy, biszkopty / chrupki kukurydz

 

29.10.2021

PIĄTEK

Kawa  na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, wędlina,  mix sałat,   rzodkiewka,

II śniadanie:  owoce

DBM: ryż z przecierem owocowym

Kasza gryczana,

kotlety jajeczne ,

sos szpinakowy,

fasolka szp. żółta i zielona,

surówka z  dyni,  rzodkiewki  iz oliwą.  Kompot wieloowocowy,

Zupa – barszcz czerwony z ziemniakami, koperkiem  zabielany jogurtem

Ciasto drożdżowe z bakaliami, mleko

DBM; ryż jaśminowy z musem wieloowocowym.

ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto) Gluten (pszenica), jaja laktoza (jogurt), gluten (pszenica), seler, jaja
02.11.2021

WTOREK

Lane kluski na mleku

pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką,

herbata owocowa z cytryną i  imbirem,. DBM:  kaszki zbożowe z owocami,

II śniadanie:,  owoce

Ryż gotowany  z natka pietruszki,

klopsy z dorsza, sos ziołowy,

dynia gotowana z selerem,

surówka z buraka i   ogórka kiszonego /mał   z oliwą.

Kompot wieloowocowy

Zupa – krem  z  zielonego groszku z ziemniakami /batat,  mleczkiem kokosowym, koperkiem

Koktajl z owocami , ciasteczka owsiane

 

ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica,  żyto) Gluten (pszenica), jaja Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja
03.11.2021

ŚRODA

 Płatki kukurydziane, pieczywo mieszane z masłem,

pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna,   papryka żółta

II śniadanie: owoce

 

Makaron gotowany, mięsko  gotowane jarzynowym ze śliwką suszoną,

marchew gotowana z groszkiem,

surówka z ogórka kiszonego, pora i jabłka, kompot   wieloowocowy.

Zupa  brokulowa , z  ziemniakami i  z zieleniną,

Kasza manna na bazie mleka  z   owcami,

ALERGENY laktoza, gluten (pszenica, ,żyto), jaja Gluten (pszenica), jaja  laktoza (twaróg, jogurt), gluten, seler
04.11.2021

CZWARTEK

Płatki pszenne  na mleku,

pieczywo mieszane z masłem, ser żółty

ze szczypiorem ,

DBM  kaszki ryżowe z owocami

II śniadanie: sałatka owocowa

Ziemniaki puree,  sos porowo- koperkowy

bitki  schabowe

dynia gotowana,    sur.  z kapusty pekińskiej, marchwi, pora i  jabłka z jogurtem greckim. Kompot wieloowocowy.

Zupa pomidorowa   z  ryżem, natką pietruszki, zabielany jogurtem.

Koktajl z  owocami, biszkopty

ALERGENY Gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) gluten (pszenica), jaja gluten, laktoza (mleko), jaja
05.11.2021

PIĄTEK

Płatki orkiszowe na mleku,

pieczywo mieszane z masłem,

pasta jajeczna ze szczypiorem, rzodkiewka DBM:  kaszki ryżowe z owocami

II śniadanie:

 

Ziemniaki puree z koperkiem,

paluszki  z indyka i wołowego,

jarzyny różne , surówka z

ogórka zielonego i jabłka  Kompot wieloowocowy.

Zupa ryżanka  z zieleniną

Ciasto z owocami/jagoda, malina, śliwka/, mleko

  gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) gluten (pszenica), jaja Gluten (pszenica), jaja, Seler

Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień

 

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z  Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

 

Przewiń do góry
Przejdź do treści