Jadłospis | Żłobek nr 53

Jadłospis 14-18.09.2020r.

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

14.09.2020

Płatki orkiszowe na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem,

herbatka miętowa.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, masło flora, szynka wieprzowa.

II: brzoskwinie, borówka, gruszka,

Pulpecik wieprzowy w sosie musztardowym, makaron kolorowy, marchewka na jarzynkę, surówka mizeria z jogurtem.

Kompot z owoców mieszanych.

D: surówka b/jogurtu, makaron bez glutenu i jaj.

Zupa meksykańska z patatami z natka pietruszki.

D: zupa jarzynowa.

 

Mus owocowy, wafelek ryżowy, herbatka rumiankowa.

D: jw.

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, Mleko(laktoza), gluten, jaja. seler
Wtorek

15.09.2020

Płatki żytnie na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z sera mozzarella i jaj, papryka żółta, roszponka, herbata owocowa.

D: kaszki bezmleczne z owocami, masło flora,  pasta z zielonego groszku.

II: banany, śliwki, jabłko.

  Kotlecik drobiowy w sosie majerankowym, kasza jęczmienna perłowa, duszona kapusta z  pomidorami, surówka z kalarepki z marchewką z jabłkiem jogurtem i kiełkami lucerny.

Kompot z owoców mieszanych.

D: kotlecik z indyka, surówka b/jogurtu, kasza jaglana.

 

Barszczyk czerwony z ziemniakami, natka pietruszki Ciasto z gruszką.

Koktajl z maślanki i jogurtu z jagodami.

D: Babeczki z gruszką, herbatka miętowa, przecier Bobo- vita.

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, jaja Ryba, mleko(laktoza), gluten, jaja, seler seler Mleko(laktoza), gluten, jaja.
Środa

16.09.2020

Kakao na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, plasterek szynki z kurczaka, ogórek małosolny, rzodkiewka, sałata masłowa, herbata rumiankowa do picia.

D: flora, j.w, dżem.

II: winogrona, gruszki, jabłka.

Kotlecik jajeczny w sosie szczypiorkowym ziemniaki z koperkiem, fasolka żółta na jarzynkę, surówka z marchewki z jabłkiem i brzoskwinią  i jogurtem posypana, płatkami migdałów. D: kotlecik z indyka, surówka b/jogurtu.

Kompot z czarnej porzeczki

Zupa kalafiorowa z kaszą owsianą, natka pietruszki.

 

Deser z jogurtów greckich z wiśniami i nasionami chia, chrupki kukurydziane,  herbatka owocowa.

D: galaretka wiśniowa, jw.

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, kakao. Mleko(laktoza), gluten, jaja, Seler, Mleko(laktoza), jaja, gluten,
Czwartek

17.09.2020

Kluski lane na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z fasoli z suszonymi pomidorami herbata owocowa, rukola.

D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, j.w.

II: arbuz, gruszki, jabłka.

Paluszki z indyka w sosie jarzynowym.

kulki ziemniaków, kapusta czerwona na jarzynkę, surówka z warzyw mieszanych z kiełkami słonecznika z jabłkiem, pestkami dyni w sosie jogurtowym.

Kompot z owoców mieszanych.

D: paluszki z indyka, surówka b/jogurtu.

Zupa krem z cukinii z kaszą  gryczaną  białą, natka pietruszki.

.

  Ryż jaśminowy z musem truskawkowym ze śmietanką, mleko do picia.

D: mus bez śmietanki,

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, jaja, cytrusy Mleko(laktoza), gluten, jaja, seler. seler Mleko(laktoza),gluten
Piątek

18.09.2020

Płatki kukurydziane na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z miodem, tarta marchewka, herbata owocowa.

D: kaszki bezmleczne z owocami, flora, szynka  wieprzowa, rzodkiewka, dżem

II: banany, śliwki, gruszki, jabłka.

Pulpety rybne w sosie z zielonego groszku ze świeża miętą, ziemniaki z koperkiem, kalafior na jarzynkę, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym papryką, kukurydzą, w ziołowym winegret.

Kompot truskawkowy.

 

Zupa gulaszowa z makaronem.

D: makaron b/glutenu i jaj.

 

 Ciasto bananowe, kawa na mleku.

D: przecier owocowy Bobo-vita, wafelek  ryżowy.

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, mleko, Ryba, jajo ,gluten, seler. seler, jaja, gluten Mleko(laktoza), gluten, jaja.
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

Przejdź do treści