DATA | ŚNIADANIE I i II | DRUGIE DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
14.09.2020 |
Płatki orkiszowe na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem,
herbatka miętowa. D: Kaszki bezmleczne z owocami, masło flora, szynka wieprzowa. II: brzoskwinie, borówka, gruszka, |
Pulpecik wieprzowy w sosie musztardowym, makaron kolorowy, marchewka na jarzynkę, surówka mizeria z jogurtem.
Kompot z owoców mieszanych. D: surówka b/jogurtu, makaron bez glutenu i jaj. |
Zupa meksykańska z patatami z natka pietruszki.
D: zupa jarzynowa.
|
Mus owocowy, wafelek ryżowy, herbatka rumiankowa.
D: jw. |
Alergeny | Mleko(laktoza), gluten, | Mleko(laktoza), gluten, jaja. | seler | |
Wtorek
15.09.2020 |
Płatki żytnie na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z sera mozzarella i jaj, papryka żółta, roszponka, herbata owocowa.
D: kaszki bezmleczne z owocami, masło flora, pasta z zielonego groszku. II: banany, śliwki, jabłko. |
Kotlecik drobiowy w sosie majerankowym, kasza jęczmienna perłowa, duszona kapusta z pomidorami, surówka z kalarepki z marchewką z jabłkiem jogurtem i kiełkami lucerny.
Kompot z owoców mieszanych. D: kotlecik z indyka, surówka b/jogurtu, kasza jaglana.
|
Barszczyk czerwony z ziemniakami, natka pietruszki | Ciasto z gruszką.
Koktajl z maślanki i jogurtu z jagodami. D: Babeczki z gruszką, herbatka miętowa, przecier Bobo- vita. |
Alergeny | Mleko(laktoza), gluten, jaja | Ryba, mleko(laktoza), gluten, jaja, seler | seler | Mleko(laktoza), gluten, jaja. |
Środa
16.09.2020 |
Kakao na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, plasterek szynki z kurczaka, ogórek małosolny, rzodkiewka, sałata masłowa, herbata rumiankowa do picia.
D: flora, j.w, dżem. II: winogrona, gruszki, jabłka. |
Kotlecik jajeczny w sosie szczypiorkowym ziemniaki z koperkiem, fasolka żółta na jarzynkę, surówka z marchewki z jabłkiem i brzoskwinią i jogurtem posypana, płatkami migdałów. D: kotlecik z indyka, surówka b/jogurtu.
Kompot z czarnej porzeczki |
Zupa kalafiorowa z kaszą owsianą, natka pietruszki.
|
Deser z jogurtów greckich z wiśniami i nasionami chia, chrupki kukurydziane, herbatka owocowa.
D: galaretka wiśniowa, jw. |
Alergeny | Mleko(laktoza), gluten, kakao. | Mleko(laktoza), gluten, jaja, | Seler, | Mleko(laktoza), jaja, gluten, |
Czwartek
17.09.2020 |
Kluski lane na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z fasoli z suszonymi pomidorami herbata owocowa, rukola.
D: Kaszki bezmleczne z owocami, flora, j.w. II: arbuz, gruszki, jabłka. |
Paluszki z indyka w sosie jarzynowym.
kulki ziemniaków, kapusta czerwona na jarzynkę, surówka z warzyw mieszanych z kiełkami słonecznika z jabłkiem, pestkami dyni w sosie jogurtowym. Kompot z owoców mieszanych. D: paluszki z indyka, surówka b/jogurtu. |
Zupa krem z cukinii z kaszą gryczaną białą, natka pietruszki.
. |
Ryż jaśminowy z musem truskawkowym ze śmietanką, mleko do picia.
D: mus bez śmietanki, |
Alergeny | Mleko(laktoza), gluten, jaja, cytrusy | Mleko(laktoza), gluten, jaja, seler. | seler | Mleko(laktoza),gluten |
Piątek
18.09.2020 |
Płatki kukurydziane na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z miodem, tarta marchewka, herbata owocowa.
D: kaszki bezmleczne z owocami, flora, szynka wieprzowa, rzodkiewka, dżem II: banany, śliwki, gruszki, jabłka. |
Pulpety rybne w sosie z zielonego groszku ze świeża miętą, ziemniaki z koperkiem, kalafior na jarzynkę, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym papryką, kukurydzą, w ziołowym winegret.
Kompot truskawkowy.
|
Zupa gulaszowa z makaronem.
D: makaron b/glutenu i jaj.
|
Ciasto bananowe, kawa na mleku.
D: przecier owocowy Bobo-vita, wafelek ryżowy. |
Alergeny | Mleko(laktoza), gluten, mleko, | Ryba, jajo ,gluten, seler. | seler, jaja, gluten | Mleko(laktoza), gluten, jaja. |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…). |