|
Śniadanie |
Drugie danie |
Zupa /Podwieczorek |
01.02.2021
PONIEDZAIŁEK |
Lane kluski na mleku,
pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna, kiełki lucerny pomidor cherry,
II śniadanie: owoce
DBM: kaszki ryżowe z owocami |
Ziemniaki puree z koperkiem,
medaliony rybne, sos ziołowy ,
brukselka gotowana
surówka z kapusty kiszonej , marchwi, cebuli i jabłka, Kompot wieloowocowy |
Zupa barszcz ukraiński z kaszą jaglaną, natką pietruszki,
Kisiel owocowy z polewą jogurtową, wafle suche orkiszowe
|
ALERGENY |
laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) |
Gluten (pszenica), jaja |
Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja |
02.02.21
WTOREK |
Płatki ryżowe na mleku,
pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką;
DBM –pasta z czerwonej fasoli , ryz jaśmin. z owocami ,II śniadanie: owoce, mięta z cytryną
DBM: kaszka b. ml z owocami |
Kluseczki kładzione, dukaty z drobiu /kurczak/
w sosie pomidorowo- pietruszkowym,
jarzyny różne /włoszczyzna, cukinia, kalafior /gotowane ,
surówka z selera , kukurydzy i jabłka z jogurtem greckim,
Kompot wieloowocowy |
Zupa kapuśniak z zieleniną i ziemniakami
Budyń z polewą owocową, chrupki kukurydziane / wafle
DBM: kisiel wieloowocowy,
|
ALERGENY |
gluten (pszenica, jęczmień, żyto ), mleko, ser,(laktoza) |
Gluten (pszenica), laktoza (twaróg, jogurt), jaja |
laktoza (mleko) seler, jaja, gluten(pszenica) |
03.02.21
ŚRODA |
Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem,
wędlina, sałata rukola, roszponka, kielki słonecznika, ogórek kw ,/ ogorek ziel
napój malinowy z imbirem
II śniadanie: owoce
DBM: kaszka ryżowa z owocami |
Kasza jęczmienna , sos z cukinii /z pomidorami i czosnkiem,
mięsko gotowane drobiowe,
brokuł gotowany,
surówka z marchwi, kiwi z jogurtem greckim/ oliwą,
Kompot wieloowocowy |
Zupa ryżanka z koperkiem,
Jabłko pieczone z polewą jogurtową, wiórkami kokosowymi
|
04.02.21
CZWARTEK |
Płatki pszenne pełnoziarniste na mleku,
pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z awokado, szczypiorkiem, /pomid cherry, rzodkiewką.;
napój miętowy
DBM: kaszki ryżowe z owocami
II śniadanie: owoce |
Ziemniaki puree z koperkiem, sos szpinakowy,
kotleciki rybne z kolendrą ,
marchew gotowana z groszkiem ziel., surówka
z ogórka , białej rzodkwi z jogurtem greckim.
Kompot wieloowocowy |
Zupa szpinakowa z makaronem i cząstka jaka, z zieleniną,
Ryż jaśminowy . z owocami , jogurtem naturalnym, , ciasteczka
|
05.02.21
PIĄTEK |
Kasza manna na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
ser żółty z ogórkiem kw, papryka czerw.
II śniadanie:
DBM: kaszki b. ml ryż. owoc. |
Kasza gryczana,
dukaty jajeczne w sezamie,
sos szpinakowy,
fasolka szp. żółta, szparagi,
surówka z, marchwi, dyni, i jabłka z oliwą. Kompot wieloowocowy, |
Zupa – barszcz czerwony z ziemniakami, soczewica cz, z koperkiem i czerw fasolą, jogurtem
Makaron z serem i truskawką, wiórkami kokosowymi , mleko
|
ALERGENY |
laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) |
Gluten (pszenica), jaja |
laktoza (jogurt), gluten (pszenica), seler, jaja |
08.02.21
PONIEDZAIŁEK |
Zacierki na mleku
pieczywo mieszane z masłem,
pasta warzywna ze szczypiorem , kiełkami słonecznika i lucerny, herbata owocowa z cytryną i imbirem,. DBM: kaszki ryżowe e z owocami,
II śniadanie:, owoce |
Ryż gotowany z natka pietruszki,
klopsy z mintaja, sos ziołowy.
szpinak gotowany,
surówka z buraka i ogórka kw z oliwą.
Kompot wieloowocowy |
Zupa dyniowa z ziemniakami, mleczkiem kokosowym, koperkiem
Mus owocowy, szyszki z ryżu preparowanego do chrupania
|
ALERGENY |
laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) |
Gluten (pszenica), jaja |
Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja |
09.02.21
WTOREK |
Kakao, pieczywo mieszane z masłem,
pieczywo mieszane z masłem,
ser mierzwiony , rzodkiewka, sałata roszponka
, II śniadanie: owoce
|
Kasza kuskus, mięsko gotowane drobiowe w sosie jarzynowym ze śliwką suszoną,
Dynia gotowana z groszkiem zielonym, surówka; rzodkiew biała z papryką żółtą i . kukurydzą, jogurtem naturalnym
Kompot wieloowocowy. |
Zupa kalafiorowa, z ziemniakami i z zieleniną, zabielana jogurtem
Koktajl z owocami , biszkopty / wafle suche
|
ALERGENY |
laktoza, gluten (pszenica, ,żyto), jaja |
Gluten (pszenica), jaja |
laktoza (twaróg, jogurt), gluten, seler |
10.02.21
ŚRODA |
Płatki jaglane na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
wędlina, pomidor cherry, rzodkiewka, salta rukola
DBM kaszki ryżowe z owocami
II śniadanie: owoce |
Ziemniaki puree, sos koperkowy
kulki z indyka i schabu,
brokuł gotowany , sur. kalarepy i ananasa z jogurtem greckim . Kompot wieloowocowy. |
Zupa – minestrone z makaronem, zabielana jogurtem greckim
Kasza kukurydziana z owcami |
ALERGENY |
Gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) |
gluten (pszenica), jaja |
gluten, laktoza (mleko), jaja |
11.02.21
CZWARTEK |
Kasza manna na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
pasta jajeczna, awokado, szczypiorkiem DBM: kaszki ryżowe z owocami
II śniadanie: owoce
|
Ziemniaki puree z koperkiem, sos pomidorowy,
paluszki z indyka i wołowego,
burak gotowany z chrzanem,
surówka z ogórka kiszonego, małosolnego i jabłka. Kompot wieloowocowy. |
Zupa – krem z zielonego groszku z kaszą kuskus/ jaglaną , z zieleniną
Koktajl morelowy, wafle suche |
ALERGENY |
gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) |
gluten (pszenica), jaja |
Gluten (pszenica), jaja, Seler |
12.02.21
PIĄTEK |
Płatki owsiane na mleku,
Twarożek z papryka czerwoną, kiełki lucerny, kiełki słonecznika napój malinowy
II śniadanie: kiwi, mango, nektar owocowy
DBM: kaszki ryżowe z owocami
N. – mus wieloowocowy (jabłko,) |
Ziemniaki puree z natką pietruszki, bitki z indyka, sos z brokułów,
fasolka szp żółta gotowana na parze, surówka z kapusty czerwonej, cebuli i jabłka z olejem, Kompot gruszkowy. |
Zupa pomidorowa z makaronem,
Ciasto –marchewkowe z bakaliami, mleko
DBM: przecier owocowy |
ALERGENY |
gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) |
gluten (pszenica), jaja |
Gluten (pszenica), jaja, Seler |