Jadłospis | Żłobek nr 67

Jadłospis 1.01.2021-12.02.2021

  Śniadanie Drugie danie Zupa /Podwieczorek
01.02.2021 PONIEDZAIŁEK Lane kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna, kiełki lucerny  pomidor cherry, II śniadanie: owoce DBM:  kaszki ryżowe z owocami Ziemniaki puree z koperkiem, medaliony  rybne, sos ziołowy , brukselka gotowana surówka z kapusty kiszonej ,  marchwi, cebuli  i jabłka, Kompot wieloowocowy Zupa  barszcz  ukraiński  z kaszą jaglaną,   natką pietruszki,   Kisiel owocowy  z polewą jogurtową,  wafle suche orkiszowe  
ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica,  żyto) Gluten (pszenica), jaja Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja
02.02.21 WTOREK Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką; DBM –pasta z czerwonej fasoli , ryz jaśmin. z owocami  ,II śniadanie: owoce, mięta z cytryną DBM: kaszka b. ml  z owocami Kluseczki kładzione,  dukaty z drobiu /kurczak/ w sosie  pomidorowo- pietruszkowym, jarzyny różne /włoszczyzna, cukinia, kalafior /gotowane , surówka z selera , kukurydzy  i  jabłka z jogurtem greckim, Kompot wieloowocowy Zupa kapuśniak   z  zieleniną i ziemniakami Budyń  z polewą owocową, chrupki kukurydziane / wafle DBM: kisiel wieloowocowy,  
ALERGENY gluten (pszenica, jęczmień,  żyto ), mleko, ser,(laktoza) Gluten (pszenica), laktoza (twaróg, jogurt), jaja  laktoza (mleko) seler, jaja, gluten(pszenica)
03.02.21 ŚRODA Kakao  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata rukola,  roszponka, kielki słonecznika,  ogórek kw ,/ ogorek ziel napój malinowy z  imbirem II śniadanie:  owoce DBM: kaszka ryżowa z owocami Kasza jęczmienna , sos z cukinii /z pomidorami i czosnkiem, mięsko gotowane drobiowe, brokuł  gotowany, surówka z marchwi, kiwi z jogurtem greckim/ oliwą, Kompot wieloowocowy Zupa ryżanka z koperkiem,   Jabłko pieczone z polewą jogurtową, wiórkami kokosowymi  
04.02.21 CZWARTEK Płatki pszenne  pełnoziarniste  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z awokado, szczypiorkiem, /pomid cherry, rzodkiewką.; napój miętowy DBM:  kaszki ryżowe z owocami II śniadanie: owoce Ziemniaki puree z koperkiem, sos szpinakowy, kotleciki  rybne z kolendrą , marchew  gotowana z groszkiem ziel., surówka z ogórka , białej rzodkwi z  jogurtem  greckim. Kompot wieloowocowy Zupa  szpinakowa z makaronem i  cząstka jaka, z zieleniną, Ryż jaśminowy . z owocami ,  jogurtem naturalnym,  , ciasteczka  
05.02.21 PIĄTEK Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty  z  ogórkiem kw, papryka czerw. II śniadanie: DBM: kaszki b. ml  ryż. owoc. Kasza gryczana, dukaty jajeczne w sezamie, sos szpinakowy, fasolka szp. żółta, szparagi, surówka z, marchwi, dyni,  i  jabłka z oliwą.  Kompot wieloowocowy, Zupa – barszcz czerwony z ziemniakami, soczewica cz,  z koperkiem  i czerw fasolą,  jogurtem Makaron z serem i truskawką, wiórkami kokosowymi ,  mleko  
ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto) Gluten (pszenica), jaja laktoza (jogurt), gluten (pszenica), seler, jaja
08.02.21 PONIEDZAIŁEK Zacierki  na mleku pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna  ze szczypiorem , kiełkami słonecznika i lucerny,  herbata owocowa z cytryną i  imbirem,. DBM:  kaszki ryżowe e z owocami, II śniadanie:,  owoce Ryż gotowany  z natka pietruszki, klopsy z mintaja, sos ziołowy. szpinak gotowany, surówka z buraka i  ogórka kw   z oliwą. Kompot wieloowocowy Zupa dyniowa z ziemniakami,  mleczkiem kokosowym, koperkiem Mus owocowy, szyszki  z ryżu preparowanego   do chrupania  
ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica,  żyto) Gluten (pszenica), jaja Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja
09.02.21 WTOREK Kakao, pieczywo mieszane z masłem, pieczywo mieszane z masłem, ser mierzwiony , rzodkiewka, sałata roszponka , II śniadanie: owoce   Kasza kuskus, mięsko  gotowane drobiowe  w sosie  jarzynowym ze śliwką suszoną, Dynia  gotowana z groszkiem zielonym,  surówka; rzodkiew biała    z papryką żółtą i .  kukurydzą, jogurtem naturalnym Kompot wieloowocowy. Zupa  kalafiorowa, z  ziemniakami i  z zieleniną, zabielana jogurtem Koktajl z owocami , biszkopty / wafle suche  
ALERGENY laktoza, gluten (pszenica, ,żyto), jaja Gluten (pszenica), jaja  laktoza (twaróg, jogurt), gluten, seler
10.02.21 ŚRODA Płatki jaglane  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, pomidor cherry,  rzodkiewka, salta rukola DBM  kaszki ryżowe z owocami II śniadanie: owoce Ziemniaki puree,  sos koperkowy kulki z indyka i schabu, brokuł gotowany  ,    sur.  kalarepy i ananasa z jogurtem greckim . Kompot wieloowocowy. Zupa – minestrone   z makaronem, zabielana jogurtem greckim Kasza kukurydziana   z   owcami
ALERGENY Gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) gluten (pszenica), jaja gluten, laktoza (mleko), jaja
11.02.21 CZWARTEK Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, awokado, szczypiorkiem  DBM:  kaszki ryżowe z owocami II śniadanie: owoce   Ziemniaki puree z koperkiem, sos pomidorowy, paluszki  z indyka i wołowego, burak gotowany z chrzanem, surówka z ogórka kiszonego, małosolnego i jabłka.   Kompot wieloowocowy. Zupa – krem z  zielonego groszku z kaszą kuskus/ jaglaną ,  z zieleniną Koktajl morelowy, wafle suche
ALERGENY gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) gluten (pszenica), jaja Gluten (pszenica), jaja, Seler
12.02.21 PIĄTEK Płatki owsiane  na mleku, Twarożek z papryka czerwoną, kiełki lucerny, kiełki słonecznika   napój malinowy II śniadanie: kiwi, mango, nektar owocowy DBM:  kaszki ryżowe z owocami N. – mus wieloowocowy (jabłko,) Ziemniaki puree  z natką pietruszki, bitki z indyka, sos z brokułów, fasolka szp żółta   gotowana na parze, surówka z kapusty czerwonej, cebuli i jabłka  z   olejem, Kompot gruszkowy. Zupa pomidorowa  z makaronem, Ciasto –marchewkowe z bakaliami,  mleko DBM: przecier owocowy
ALERGENY gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) gluten (pszenica), jaja Gluten (pszenica), jaja, Seler

 

Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień

  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z  Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.            
Przejdź do treści