|
Śniadanie |
Drugie danie |
Zupa /Podwieczorek |
15.02.2021
PONIEDZIAŁEK |
Lane kluski na mleku,
pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna, ogórek kw., kiełki lucerny, pomidor cherry,
II śniadanie: owoce
DBM: kaszki ryżowe z owocami |
Ziemniaki puree z koperkiem,
medaliony z kurczaka, sos ziołowy ,
brukselka gotowana
surówka z marchwi, mango i jabłka, Kompot wieloowocowy |
Zupa krupnik jaglany z cieciorką, natką pietruszki,
Koktajl wieloowocowy, biszkopty, wafle suche
|
ALERGENY |
laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) |
Gluten (pszenica), jaja |
Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja |
16.02.21
WTOREK |
Płatki ryżowe na mleku,
pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarella z rzodkiewką; papryką kolorową.
DBM –dżem kaszki ryżowe z owocami, śniadanie: owoce, mięta z cytryną
DBM: kaszka b. ml z owocami |
Makaron gotowany, bitki schabowe
w sosie pietruszkowo-pomidorowym,
jarzyny różne /czerwone/ ,
surówka z selera , cukinii, kukurydzy i jabłka z bakaliami, jogurtem greckim,
Kompot wieloowocowy |
Zupa kapuśniak z zieleniną i ziemniakami
Budyń z wiórkami kokosowymi, polewą owocową, chrupki kukurydziane / wafle
DBM: kisiel wieloowocowy,
|
ALERGENY |
gluten (pszenica, jęczmień, żyto ), mleko, ser,(laktoza) |
Gluten (pszenica), laktoza (twaróg, jogurt), jaja |
laktoza (mleko) seler, jaja, gluten(pszenica) |
17.02.21
ŚRODA |
Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem,
wędlina, sałata rukola, roszponka, kiełki słonecznika, ogórek kw ,/ ogórek ziel
napój malinowy z imbirem
II śniadanie: owoce
DBM: kaszka ryżowa z owocami |
Kasza jęczmienna , sos z cukinii z czosnkiem, szczypiorem,
klopsy drobiowe,
brokuł, kalafior gotowane na parze,
surówka z marchwi, kiwi z jogurtem greckim/ oliwą,
Kompot wieloowocowy |
Zupa – krem z dyni, batatów, z czosnkiem, natka pietruszki,
Kasza jaglana/ pl. jaglane z jabłkiem pieczonym z polewą jogurtowo-serową, pl. migdałowymi/wiórkami kokosowymi
|
18.02.21
CZWARTEK |
Płatki żytnie pełnoziarniste na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,/wafle ryżowe z dod. pasta jajeczna, z papryką cz., rzodkiewką.;
herbatka cz. z miodem i cytryną ,
DBM: kaszki ryżowe z owocami
II śniadanie: gruszki |
Ziemniaki puree z koperkiem, sos szpinakowy,
kotleciki rybne / mintaj/ w sezamie z kolendrą ,
marchew gotowana z groszkiem ziel., surówka
z ogórka zielonego , kapusty pek. z jabłkiem i jogurtem greckim.
Kompot wieloowocowy /mieszanka owocowa/ |
Zupa barszcz czerwony z makaronem i cząstką jaka, z zieleniną,
Kasza manna z owocami, jogurt naturalny,
|
19.02.21
PIĄTEK |
Kasza manna na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
ser żółty mierzwiony z ogórkiem kw, papryka czerw., sałata roszponka
II śniadanie:
DBM: kaszki b. ml ryż. owoc. |
Kasza gryczana,
dukaty warzywne w sezamie,
sos musztardowy,
fasolka szp. zielona,
surówka z, marchwi, dyni, i jabłka z oliwą. Kompot wieloowocowy /wiśnia, jabłko/ |
Zupa z kalarepą, ziemniakami, z koperkiem,
Ciasto drożdżowe z jabłkiem, serem i wiórkami kokosowymi, mleko
|
ALERGENY |
laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) |
Gluten (pszenica), jaja |
laktoza (jogurt), gluten (pszenica), seler, jaja |
22.02.21
PONIEDZAIŁEK |
Zacierki na mleku
pieczywo mieszane z masłem,
pasta warzywna ze szczypiorem , kiełkami słonecznika i lucerny, herbata owocowa z cytryną i imbirem,. DBM: kaszki ryżowe e z owocami,
II śniadanie:, owoce |
Ryż czerwony gotowany z natką pietruszki,
klopsy z dorsza , sos ziołowy.
szpinak gotowany, / groszek ziel.
surówka z buraka i ogórka kw. /chrzanu z oliwą.
Kompot wieloowocowy |
Zupa groszkowa z cukinią, ziemniakami, mleczkiem kokosowym, koperkiem
Gruszka pieczona z polewą jogurtowo-kokosową,
chrupki kukurydziane |
ALERGENY |
laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) |
Gluten (pszenica), jaja |
Laktoza (mleko), seler, gluten(pszenica), jaja |
23.02.21
WTOREK |
Kakao, pieczywo mieszane z masłem,
pieczywo mieszane z masłem,
ser mierzwiony , rzodkiewka, sałata roszponka
II śniadanie: owoce
|
Kasza kuskus, mięsko gotowane drobiowe w sosie jarzynowym ze śliwką suszoną i awokado,
Dynia gotowana z groszkiem zielonym/ f. sz żółtą , surówka; rzodkiew biała, papryką żółtą/cukinią i . kukurydzą oliwkami cz., jogurtem naturalnym
Kompot wieloowocowy. |
Zupa kalafiorowa, z ziemniakami i z zieleniną, zabielana jogurtem.
Koktajl z owocami , biszkopty / wafle suche;
|
ALERGENY |
laktoza, gluten (pszenica, ,żyto), jaja |
Gluten (pszenica), jaja |
laktoza (twaróg, jogurt), gluten, seler |
24.02.21
ŚRODA |
Płatki jaglane na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
wędlina, pomidor cherry, rzodkiewka, salta rukola, DBM kaszki ryżowe z owocami
II śniadanie: owoce |
Ziemniaki puree, sos koperkowo-szpinakowy
kulki z indyka, kurczaka i schabu,
brokuł gotowany , sur. kalarepy i ananasa z jogurtem greckim . Kompot wieloowocowy. |
Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z soczewicą zieloną.
Kasza kukurydziana z jabłkiem, |
ALERGENY |
Gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) |
gluten (pszenica), jaja |
gluten, laktoza (mleko), jaja |
25.02.21
CZWARTEK |
Kasza manna na mleku,
pieczywo mieszane z masłem,
pasta jajeczna, awokado, szczypiorkiem DBM: kaszki ryżowe z owocami
II śniadanie: owoce
|
Ziemniaki puree z koperkiem, sos pomidorowy,
paluszki z indyka i wołowego,
burak gotowany z chrzanem,
surówka z ogórka kiszonego, cebulki i jabłka. Kompot wieloowocowy. |
Zupa – krem z brokuł z kaszą kuskus/ jaglaną , z zieleniną
Koktajl śliwkowy , wafle suche |
ALERGENY |
gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) |
gluten (pszenica), jaja |
Gluten (pszenica), jaja, Seler |
26.02.21
PIĄTEK |
Płatki kukurydziane na mleku,
twarożek z papryką czerwoną, kiełki lucerny, kiełki słonecznika, napój malinowy DBM: kaszki ryżowe z owocami
II śniadanie: owoce
|
Ziemniaki puree z natką pietruszki, bitki z indyka, sos z brokułów,
fasolka szp żółta gotowana na parze, surówka z kapusty czerwonej, cebuli i jabłka z olejem, Kompot jagodowy. |
Zupa pomidorowa z makaronem,
Ciasto piaskowe z bakaliami, jogurt kefir z musem gruszkowym
DBM: przecier owocowy |
ALERGENY |
gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) |
gluten (pszenica), jaja |
Gluten (pszenica), jaja, Seler |