Jadłospis

Jadłospis dekadowy 01-12.02.2021

DATA ŚNIADANIE i II ŚNIADANIE OBIAD ZUPA I PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

01/02/2021

Zacierki na mleku (d/m,pm,gl,j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), pasta serowa z bazylią i pietruszką (d/pm- wędlina), warzywa do wyboru. Napój

truskawkowy do picia (d/t- porzeczka)

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ziemniaczki z koperkiem. Złociste paluszki rybne (d/j- bez jaja, d/gl- bez bułki tartej). Sałata rzymska z jogurtem i rzodkiewką (d/pm-bez jogurtu). Brukselka i marchew junior na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Pudding chia jogurtowy z owocami leśnymi (d/pm- mus owocowy z napojem roślinnym; d/m,t- inny owoc)

 

ZUPA: Z soczewicy z pomidorami i kaszą owsianą (d/gl- kasza jaglana), zieleninka, zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Pszenica, mleko, przetwory mleczne, jaja, gluten, truskawki Jaja, przetwory mleczne, gluten, przetwory mleczne Przetwory mleczne, truskawka, maliny, gluten
WTOREK

02/02/2021

Płatki żytnie na mleku, (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane  (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), szynka drobiowa i wieprzowa. Sałatka z surowych warzyw. Herbatka ziołowa do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ziemniaki z koperkiem. Kotlety jajeczne (d/gl- bez bułki; d/j- mięsne). Surówka z kiszonek z jabłkiem i oliwą. Fasolka z brokułem na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Jabłecznik bezglutenowy (d/j- pieczone jabłuszko z chrupkiem kukurydzianym)

 

ZUPA: Gulaszowa z mięsem wołowym.

Alergeny Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten Jaja, gluten, ogórki kiszone Jaja
ŚRODA

03/02/2021

Kasza kukurydziana na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane  (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), serek wiśniowy (d/pm- dżem owocowy). Rumianek do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

 

Kasza pęczak (d/gl- ryż) ze zrazikami wieprzowymi (d/w- drobiowe). Surówka z marchewki  z czerwoną cebulą, jabłko, oliwa z oliwek. Papryka w paskach na jarzynkę.  Kompot owocowy do picia. Placki ziemniaczane (d/j- bez jaja; d/gl,p- kukurydziano-ryżowe), napój roślinny do picia.

 

ZUPA: Barszczyk czerwony z makaronem (d/p, gl- makaron dietetyczny) zabielany jogurtem (d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten Wieprzowina, gluten Przetwory mleczne, pszenica, gluten, jaja
CZWARTEK

04/02/2021

Kakao roślinne do picia, pieczywo mieszane  (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), pasta jajeczna (d/j- wędlina) z sałatką ze świeżych warzyw (sałata masłowa, pomidor, ogórek, żółta papryka).

 

II śniadanie:  mix owoców, woda do picia

Sos drobiowo- warzywny (d/d- wieprzowina) z pełnoziarnistymi świderkami (d/p,gl- razowe). Mix warzyw na jarzynkę. Zielona sałatka z burakiem, melonem i jogurtem (d/pm- bez jogurtu) i pestkami dyni. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Kasza jaglana z bananem, miodem i czekoladą.

 

ZUPA: Ogórkowa z ziemniakami (d/o- jarzynowa).

Alergeny Pszenica, przetwory mleczne, gluten Wieprzowina, gluten Miód, ogórki kiszone
        PIĄTEK

05/02/2021

Kaszka manna z syropem porzeczkowym (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane  (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora),  serek biały ze szczypiorem (d/pm- wędlina). Herbatka liściasta z cytryną (d/c- bez cytryny) do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ziemniaki z koperkiem, pulpet z łososia (d/p,gl- bez bułki, d/j – bez jaja). Sos warzywno- pomidorowy na jarzynkę. Kapusta pekińska z jogurtem, porem i kukurydzą (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Deser z jogurtu greckiego z  kawałkami świeżych owoców (d/pm- galaretka z owocami).

 

ZUPA: Pomidorowa z makaronem (d/p,gl- makaron kukurydziany) i zieleninką, zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu).

 

Alergeny Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten, cytrusy Przetwory mleczne, gluten, pszenica Przetwory mleczne, gluten
PONIEDZIAŁEK

08/02/2021

Napój roślinny do picia, pieczywo mieszane  (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), wędlina drobiowa i wieprzowa. Świeże warzywo do wyboru.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Makaron orkiszowy świderki z serem (d/pm- bez sera) i brzoskwinią. Tarta marchewka z jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Ryżowe kulki mocy z daktylami i kokosem.

 

ZUPA: Krem z zielonych warzyw zabielany jogurtem (d/pm- bez jogurtu) z ziemniakami.

Alergeny Pszenica, przetwory mleczne, gluten, mleko Przetwory mleczne Przetwory mleczne
WTOREK

09/02/2021

Płatki jęczmienne na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), bułka wrocławska (d/p, gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora),  dżem owocowy. Herbatka liściasta z miętą do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Kasza gryczana, gulasz wołowo- wieprzowy (d/w- wołowina). Buraczki czerwone na jarzynkę. Surówka z selera z jabłkiem, suszona śliwka, sos jogurtowy (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Jogurt naturalny z miodem, herbatniki bio (d/pm- napój roślinny; d,gl,p- chrupki kukurydziane).

 

ZUPA: Ogórkowa z ziemniakami i zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu) z zieleninką.

Alergeny Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten Przetwory mleczne Pszenica, przetwory mleczne, miód
ŚRODA

10/02/2021

Płatki gryczane na mleku (d/m,pm,gl- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), ser biały czosnkowy z kiełkami (d/pm- wędlinka). Herbatka liściasta z syropem lipowym.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ziemniaki z koperkiem, kotlety z indyka. (d/d- wieprzowina; d/j- bez jaja; d/gl- bez bułki). Biała kapusta z koperkiem na jarzynkę. Sałata lodowa z warzywami i vinegreat. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Placuszki drożdżowe z sosem truskawkowym (d/pm,gl,p- placuszki na napoju roślinnym i mące bezglutenowej)

 

ZUPA:  Krupnik jęczmienny z zieleninką (d/gl- jaglanka).

 

Alergeny Pszenica, mleko, przetwory mleczne, gluten Gluten, jaja Przetwory mleczne, gluten, jaja
CZWARTEK

11/02/2021

Makaron na mleku (d/m,pm,gl,j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), ser żółty w plasterkach (d/pm- Flora, jajko w plasterkach), świeże warzywa do wyboru. Herbatka owocowa do picia.

 

II śniadanie: soczek warzywno- owocowy

Ryż pełnoziarnisty, pulpecik z piersi indyka (d/d- wieprzowina; d/j- bez jaja; d/gl- bez bułki) Marchewka z groszkiem na jarzynkę. Surówka z kalarepki z jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Budyń owsiany z bananami.

 

ZUPA: Koperkowa z ziemniakami i zieleninką.

 

Alergeny Mleko, przetwory mleczne, pszenica, jaja, gluten Przetwory mleczne, gluten, jaja  
PIĄTEK 12/02/2021 Kasza kuskus na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna),  pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora),  serek biały kokosowo-migdałowy z wanilią (d/pm- dżem owocowy). Mięta do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ziemniaki z koperkiem, kotlety z dorsza (d/j- bez jaja; d/gl- bez bułki) w panierce sezamowej. Mizeria z rzodkiewką i kukurydzą (d/pm- bez jogurtu). Bigosik z pomidorem i suszoną śliwką. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Napój jogurtowy z morelą, mango i miętą (d/pm- mus owocowy).

 

ZUPA: Pomidorowa z lanymi kluskami (d/p,gl,j- makaron kukurydziany).

Alergeny Pszenica, mleko, przetwory mleczne, gluten Jaja, gluten Gluten, pszenica, przetwory mleczne

 

Przejdź do treści