DATA | ŚNIADANIE i II ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA I PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
01/02/2021 |
Zacierki na mleku (d/m,pm,gl,j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), pasta serowa z bazylią i pietruszką (d/pm- wędlina), warzywa do wyboru. Napój
truskawkowy do picia (d/t- porzeczka)
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Ziemniaczki z koperkiem. Złociste paluszki rybne (d/j- bez jaja, d/gl- bez bułki tartej). Sałata rzymska z jogurtem i rzodkiewką (d/pm-bez jogurtu). Brukselka i marchew junior na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Pudding chia jogurtowy z owocami leśnymi (d/pm- mus owocowy z napojem roślinnym; d/m,t- inny owoc)
ZUPA: Z soczewicy z pomidorami i kaszą owsianą (d/gl- kasza jaglana), zieleninka, zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu). |
|
Alergeny | Pszenica, mleko, przetwory mleczne, jaja, gluten, truskawki | Jaja, przetwory mleczne, gluten, przetwory mleczne | Przetwory mleczne, truskawka, maliny, gluten | |
WTOREK
02/02/2021 |
Płatki żytnie na mleku, (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), szynka drobiowa i wieprzowa. Sałatka z surowych warzyw. Herbatka ziołowa do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Ziemniaki z koperkiem. Kotlety jajeczne (d/gl- bez bułki; d/j- mięsne). Surówka z kiszonek z jabłkiem i oliwą. Fasolka z brokułem na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Jabłecznik bezglutenowy (d/j- pieczone jabłuszko z chrupkiem kukurydzianym)
ZUPA: Gulaszowa z mięsem wołowym. |
|
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten | Jaja, gluten, ogórki kiszone | Jaja | |
ŚRODA
03/02/2021 |
Kasza kukurydziana na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), serek wiśniowy (d/pm- dżem owocowy). Rumianek do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia.
|
Kasza pęczak (d/gl- ryż) ze zrazikami wieprzowymi (d/w- drobiowe). Surówka z marchewki z czerwoną cebulą, jabłko, oliwa z oliwek. Papryka w paskach na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. | Placki ziemniaczane (d/j- bez jaja; d/gl,p- kukurydziano-ryżowe), napój roślinny do picia.
ZUPA: Barszczyk czerwony z makaronem (d/p, gl- makaron dietetyczny) zabielany jogurtem (d/pm- bez jogurtu). |
|
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten | Wieprzowina, gluten | Przetwory mleczne, pszenica, gluten, jaja | |
CZWARTEK
04/02/2021 |
Kakao roślinne do picia, pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), pasta jajeczna (d/j- wędlina) z sałatką ze świeżych warzyw (sałata masłowa, pomidor, ogórek, żółta papryka).
II śniadanie: mix owoców, woda do picia |
Sos drobiowo- warzywny (d/d- wieprzowina) z pełnoziarnistymi świderkami (d/p,gl- razowe). Mix warzyw na jarzynkę. Zielona sałatka z burakiem, melonem i jogurtem (d/pm- bez jogurtu) i pestkami dyni. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Kasza jaglana z bananem, miodem i czekoladą.
ZUPA: Ogórkowa z ziemniakami (d/o- jarzynowa). |
|
Alergeny | Pszenica, przetwory mleczne, gluten | Wieprzowina, gluten | Miód, ogórki kiszone | |
PIĄTEK
05/02/2021 |
Kaszka manna z syropem porzeczkowym (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), serek biały ze szczypiorem (d/pm- wędlina). Herbatka liściasta z cytryną (d/c- bez cytryny) do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Ziemniaki z koperkiem, pulpet z łososia (d/p,gl- bez bułki, d/j – bez jaja). Sos warzywno- pomidorowy na jarzynkę. Kapusta pekińska z jogurtem, porem i kukurydzą (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Deser z jogurtu greckiego z kawałkami świeżych owoców (d/pm- galaretka z owocami).
ZUPA: Pomidorowa z makaronem (d/p,gl- makaron kukurydziany) i zieleninką, zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu).
|
|
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten, cytrusy | Przetwory mleczne, gluten, pszenica | Przetwory mleczne, gluten | |
PONIEDZIAŁEK
08/02/2021 |
Napój roślinny do picia, pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), wędlina drobiowa i wieprzowa. Świeże warzywo do wyboru.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Makaron orkiszowy świderki z serem (d/pm- bez sera) i brzoskwinią. Tarta marchewka z jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Ryżowe kulki mocy z daktylami i kokosem.
ZUPA: Krem z zielonych warzyw zabielany jogurtem (d/pm- bez jogurtu) z ziemniakami. |
|
Alergeny | Pszenica, przetwory mleczne, gluten, mleko | Przetwory mleczne | Przetwory mleczne | |
WTOREK
09/02/2021 |
Płatki jęczmienne na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), bułka wrocławska (d/p, gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), dżem owocowy. Herbatka liściasta z miętą do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Kasza gryczana, gulasz wołowo- wieprzowy (d/w- wołowina). Buraczki czerwone na jarzynkę. Surówka z selera z jabłkiem, suszona śliwka, sos jogurtowy (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Jogurt naturalny z miodem, herbatniki bio (d/pm- napój roślinny; d,gl,p- chrupki kukurydziane).
ZUPA: Ogórkowa z ziemniakami i zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu) z zieleninką. |
|
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten | Przetwory mleczne | Pszenica, przetwory mleczne, miód | |
ŚRODA
10/02/2021 |
Płatki gryczane na mleku (d/m,pm,gl- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), ser biały czosnkowy z kiełkami (d/pm- wędlinka). Herbatka liściasta z syropem lipowym.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Ziemniaki z koperkiem, kotlety z indyka. (d/d- wieprzowina; d/j- bez jaja; d/gl- bez bułki). Biała kapusta z koperkiem na jarzynkę. Sałata lodowa z warzywami i vinegreat. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Placuszki drożdżowe z sosem truskawkowym (d/pm,gl,p- placuszki na napoju roślinnym i mące bezglutenowej)
ZUPA: Krupnik jęczmienny z zieleninką (d/gl- jaglanka).
|
|
Alergeny | Pszenica, mleko, przetwory mleczne, gluten | Gluten, jaja | Przetwory mleczne, gluten, jaja | |
CZWARTEK
11/02/2021 |
Makaron na mleku (d/m,pm,gl,j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), ser żółty w plasterkach (d/pm- Flora, jajko w plasterkach), świeże warzywa do wyboru. Herbatka owocowa do picia.
II śniadanie: soczek warzywno- owocowy |
Ryż pełnoziarnisty, pulpecik z piersi indyka (d/d- wieprzowina; d/j- bez jaja; d/gl- bez bułki) Marchewka z groszkiem na jarzynkę. Surówka z kalarepki z jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Budyń owsiany z bananami.
ZUPA: Koperkowa z ziemniakami i zieleninką.
|
|
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne, pszenica, jaja, gluten | Przetwory mleczne, gluten, jaja | ||
PIĄTEK 12/02/2021 | Kasza kuskus na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), serek biały kokosowo-migdałowy z wanilią (d/pm- dżem owocowy). Mięta do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Ziemniaki z koperkiem, kotlety z dorsza (d/j- bez jaja; d/gl- bez bułki) w panierce sezamowej. Mizeria z rzodkiewką i kukurydzą (d/pm- bez jogurtu). Bigosik z pomidorem i suszoną śliwką. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Napój jogurtowy z morelą, mango i miętą (d/pm- mus owocowy).
ZUPA: Pomidorowa z lanymi kluskami (d/p,gl,j- makaron kukurydziany). |
|
Alergeny | Pszenica, mleko, przetwory mleczne, gluten | Jaja, gluten | Gluten, pszenica, przetwory mleczne | |