Jadłospis - Żłobek 19 | Żłobek nr 19

Jadłospis dekadowy 12-23/10/2020

DATA ŚNIADANIE i II ŚNIADANIE OBIAD ZUPA I PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

12/10/2020

Kaszka jaglana na mleku (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem (d/pm- Flora), serek żółty (d/pm- wędlinka). Świeże warzywa do wyboru. Herbatka liściasta z syropem do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ziemniaczki z koperkiem. Gulasz z indyka (d/d- wieprzowina) ze świeżymi warzywami w sosie własnym. Sałatka a’la grecka z vinegreat. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Panna cotta z owocami sezonowymi (d/pm- galaretka).

 

ZUPA: Dyniowa z lanymi kluskami (d/j, p- makaron razowy) i zieleninką zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Pszenica, mleko, przetwory mleczne Jaja, drób Pszenica
WTOREK

13/10/2020

Płatki owsiane na mleku, (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem (d/pm- Flora), pasztet z cukinii. Świeże warzywa do wyboru. Herbatka ziołowa do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ziemniaki z koperkiem, kotlecik drobiowo- wieprzowy (d/d- wieprzowina, d/w- drób, d/j- bez jaja). Surówka żydowska z kapusty białej. Brokuł i kalafior na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Zapiekane jabłuszko i gruszka w cynamonie z kurkumą i laską wanilii.

 

ZUPA: Groszkowa z makaronem zabielana jogurtem z zieleninką  (d/p- makaron orkiszowy; d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Mleko, przetwory mleczne Jaja, drób, wieprzowina Pszenica
ŚRODA

14/10/2020

Mleko do picia (d/m- napój roślinny),  pieczywo mieszane, serek biały z kukurydzą i dymką (d/pm- wędlinka, świeże warzywo)

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Mix sypkich kasz z klopsikiem z ciecierzycy (d/j- bez jaja) i bukietem warzyw w sosie pomidorowym. Ogórek świeży, małosolny i kiszony z oliwą. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Chlebek pełnoziarnisty z masłem (d/pm- Flora), sałatka z kurczaka (d/d- wieprzowina) z ananasem, porem i jogurtem (d/ pm- bez jogurtu)

 

ZUPA: Krem marchwiowy z ziemniakami i jogurtem (d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Pszenica, mleko, przetwory mleczne Jaja Przetwory mleczne, drób
CZWARTEK

15/10/2020

Kasza kuskus na mleku (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem (d/pm- Flora), szynka wieprzowa (d/w- drób), sałatka z surowych warzyw z oliwą. Herbatka owocowa do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ziemniaki z koperkiem, gulasz wieprzowy (d/w- drób) z sosem chrzanowym z natką pietruszki. Sałata rzymska na słodko z jogurtem (d/ pm- bez jogurtu). Buraczki zasmażane. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Herbatniki bio, napój roślinny do picia.

 

ZUPA: Szpinakowa z zieleninką zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu),tarte jajo (d/j- bez jaja).

Alergeny Pszenica,mleko, przetwory mleczne Wieprzowina, przetwory mleczne Jaja, przetwory mleczne
        PIĄTEK

16/10/2020

Płatki pszenne na mleku (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem (d/pm- Flora), ser biały waniliowy z cynamonem (d/pm –dżem). Herbatka liściasta z limonką do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Pulpecik rybny z dorsza (d/j- bez jaja). Makaron penne (d/p- makaron orkiszowy) ze śmietanką kokosową z kurkumą i warzywami w paskach. Surówka z kapustki kiszonej z oliwą z oliwek i jabłkiem. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Jogurt owocowy do picia (d/pm- mus owocowy), wafelki kukurydziane.

 

ZUPA: Kalafiorowa z ziemniakami i zieleninką zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu).

 

Alergeny Mleko, przetwory mleczne, pszenica Jaja, pszenica Przetwory mleczne
PONIEDZIAŁEK

19/10/2020

Mleko modyfikowane do picia (d/m- napój roślinny), pieczywo mieszane z masłem (d/pm- Flora), pasta serowo- jajeczna ze szczypiorkiem (d/pm,j- wędlina), warzywo do wyboru.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Kotlecik z dorsza z natką pietruszki. Ziemniaczki z koperkiem. Sałata rzymska z papryką i pomidorem cherry w sosie vinegreat. Kalafior na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Ryż pełnoziarnisty z musem malinowo- jabłkowym (d/m- mus jabłkowy).

 

ZUPA: Pomidorowa zabielana jogurtem (d/ pm- bez jogurtu) z natką pietruszki i razowym świderkiem.

Alergeny Pszenica, przetwory mleczne, jaja Jaja Malina, przetwory mleczne
WTOREK

20/10/2020

Kasza manna na mleku, (d/m- kaszka bezmleczna), bułka wrocławska z masłem (d/p- chleb razowy, d/pm- Flora), dżem owocowy. Herbatka liściasta do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Kasza krakowska z drobiem (d/d- wieprzowina) i gulaszem ze świeżych warzyw (brokuł, marchew, kalafior, papryka żółta). Buraczki z jabłkiem, ogórkiem kiszonym i sosem jogurtowym na surówkę (d/pm- bez jogurtu, d/o- bez ogórka). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Pączki bez smażenia (d/pm, j, p- herbatniki bio), napój roślinny do picia.

 

ZUPA: Paprykowo- cukiniowa z ziemniakami i zieleninką.

Alergeny Mleko, przetwory mleczne Drób, ogórek kiszony Pszenica, przetwory mleczne
ŚRODA

21/10/2020

Komosa ryżowa na mleku (d/m, p- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), wędlinka drobiowa (d/d- wieprzowa), mix świeżych warzyw. Woda z cytryną i pomarańczą do picia (d/c- woda z sokiem).

 

II śniadanie: kalarepka w paskach, woda do picia.

Makaron z serem białym (d/pm- bez sera) i mixem owoców jagodowych (d/t, m- bez truskawek i malin). Tarta marchew z jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Serniczek grecki waniliowy (d/pm- galaretka z napoju roślinnego)

 

ZUPA: Ogórkowa (d/o- jarzynowa) z ziemniakami zabielana jogurtem z zieleninką (d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Pszenica, mleko, przetwory mleczne, cytrusy Pszenica, przetwory mleczne Przetwory mleczne
CZWARTEK

22/10/2020

Makaron na mleku (d/m,j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), szynka wieprzowa (d/w- drobiowa), świeże warzywa do wyboru. Herbatka owocowa do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Kotlecik mielony wieprzowy z ziemniaczkami i koperkiem (d/w- drób). Kapusta zasmażana na jarzynkę. Surówka z porem, jabłkiem,  marchwią i sosem jogurtowym (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Tubka owocowa.

 

ZUPA: Brokułowa z kaszą jęczmienną, mleczkiem kokosowym i zieleninką.

 

Alergeny Mleko, przetwory mleczne Wieprzowina, przetwory mleczne
PIĄTEK 23/10/2020 Lane kluski na mleku (d/m, p, j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), serek biały miodowo- waniliowy (d/pm-miód). Herbatka ziołowa do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Pieczeń  rybna ze świeżymi ziołami (d/j –bez jaja). Ryż z sosem paprykowym i świeżą włoszczyzną. Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Jogurt do picia (d/pm- napój roślinny), wafelki kukurydziane z dżemem.

 

ZUPA: Jarzynowa z ziemniakami zabielana jogurtem  (d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Pszenica, mleko, jaja, przetwory mleczne Jaja, przetwory mleczne
Przetwory mleczne
Przewiń do góry
Przejdź do treści