DATA | ŚNIADANIE i II ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA I PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
12/10/2020 |
Kaszka jaglana na mleku (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem (d/pm- Flora), serek żółty (d/pm- wędlinka). Świeże warzywa do wyboru. Herbatka liściasta z syropem do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Ziemniaczki z koperkiem. Gulasz z indyka (d/d- wieprzowina) ze świeżymi warzywami w sosie własnym. Sałatka a’la grecka z vinegreat. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Panna cotta z owocami sezonowymi (d/pm- galaretka).
ZUPA: Dyniowa z lanymi kluskami (d/j, p- makaron razowy) i zieleninką zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu). |
Alergeny | Pszenica, mleko, przetwory mleczne | Jaja, drób | Pszenica |
WTOREK
13/10/2020 |
Płatki owsiane na mleku, (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem (d/pm- Flora), pasztet z cukinii. Świeże warzywa do wyboru. Herbatka ziołowa do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Ziemniaki z koperkiem, kotlecik drobiowo- wieprzowy (d/d- wieprzowina, d/w- drób, d/j- bez jaja). Surówka żydowska z kapusty białej. Brokuł i kalafior na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Zapiekane jabłuszko i gruszka w cynamonie z kurkumą i laską wanilii.
ZUPA: Groszkowa z makaronem zabielana jogurtem z zieleninką (d/p- makaron orkiszowy; d/pm- bez jogurtu). |
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne | Jaja, drób, wieprzowina | Pszenica |
ŚRODA
14/10/2020 |
Mleko do picia (d/m- napój roślinny), pieczywo mieszane, serek biały z kukurydzą i dymką (d/pm- wędlinka, świeże warzywo)
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Mix sypkich kasz z klopsikiem z ciecierzycy (d/j- bez jaja) i bukietem warzyw w sosie pomidorowym. Ogórek świeży, małosolny i kiszony z oliwą. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Chlebek pełnoziarnisty z masłem (d/pm- Flora), sałatka z kurczaka (d/d- wieprzowina) z ananasem, porem i jogurtem (d/ pm- bez jogurtu)
ZUPA: Krem marchwiowy z ziemniakami i jogurtem (d/pm- bez jogurtu). |
Alergeny | Pszenica, mleko, przetwory mleczne | Jaja | Przetwory mleczne, drób |
CZWARTEK
15/10/2020 |
Kasza kuskus na mleku (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem (d/pm- Flora), szynka wieprzowa (d/w- drób), sałatka z surowych warzyw z oliwą. Herbatka owocowa do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Ziemniaki z koperkiem, gulasz wieprzowy (d/w- drób) z sosem chrzanowym z natką pietruszki. Sałata rzymska na słodko z jogurtem (d/ pm- bez jogurtu). Buraczki zasmażane. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Herbatniki bio, napój roślinny do picia.
ZUPA: Szpinakowa z zieleninką zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu),tarte jajo (d/j- bez jaja). |
Alergeny | Pszenica,mleko, przetwory mleczne | Wieprzowina, przetwory mleczne | Jaja, przetwory mleczne |
PIĄTEK
16/10/2020 |
Płatki pszenne na mleku (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem (d/pm- Flora), ser biały waniliowy z cynamonem (d/pm –dżem). Herbatka liściasta z limonką do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Pulpecik rybny z dorsza (d/j- bez jaja). Makaron penne (d/p- makaron orkiszowy) ze śmietanką kokosową z kurkumą i warzywami w paskach. Surówka z kapustki kiszonej z oliwą z oliwek i jabłkiem. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Jogurt owocowy do picia (d/pm- mus owocowy), wafelki kukurydziane.
ZUPA: Kalafiorowa z ziemniakami i zieleninką zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu).
|
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne, pszenica | Jaja, pszenica | Przetwory mleczne |
PONIEDZIAŁEK
19/10/2020 |
Mleko modyfikowane do picia (d/m- napój roślinny), pieczywo mieszane z masłem (d/pm- Flora), pasta serowo- jajeczna ze szczypiorkiem (d/pm,j- wędlina), warzywo do wyboru.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Kotlecik z dorsza z natką pietruszki. Ziemniaczki z koperkiem. Sałata rzymska z papryką i pomidorem cherry w sosie vinegreat. Kalafior na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Ryż pełnoziarnisty z musem malinowo- jabłkowym (d/m- mus jabłkowy).
ZUPA: Pomidorowa zabielana jogurtem (d/ pm- bez jogurtu) z natką pietruszki i razowym świderkiem. |
Alergeny | Pszenica, przetwory mleczne, jaja | Jaja | Malina, przetwory mleczne |
WTOREK
20/10/2020 |
Kasza manna na mleku, (d/m- kaszka bezmleczna), bułka wrocławska z masłem (d/p- chleb razowy, d/pm- Flora), dżem owocowy. Herbatka liściasta do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Kasza krakowska z drobiem (d/d- wieprzowina) i gulaszem ze świeżych warzyw (brokuł, marchew, kalafior, papryka żółta). Buraczki z jabłkiem, ogórkiem kiszonym i sosem jogurtowym na surówkę (d/pm- bez jogurtu, d/o- bez ogórka). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Pączki bez smażenia (d/pm, j, p- herbatniki bio), napój roślinny do picia.
ZUPA: Paprykowo- cukiniowa z ziemniakami i zieleninką. |
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne | Drób, ogórek kiszony | Pszenica, przetwory mleczne |
ŚRODA
21/10/2020 |
Komosa ryżowa na mleku (d/m, p- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), wędlinka drobiowa (d/d- wieprzowa), mix świeżych warzyw. Woda z cytryną i pomarańczą do picia (d/c- woda z sokiem).
II śniadanie: kalarepka w paskach, woda do picia. |
Makaron z serem białym (d/pm- bez sera) i mixem owoców jagodowych (d/t, m- bez truskawek i malin). Tarta marchew z jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Serniczek grecki waniliowy (d/pm- galaretka z napoju roślinnego)
ZUPA: Ogórkowa (d/o- jarzynowa) z ziemniakami zabielana jogurtem z zieleninką (d/pm- bez jogurtu). |
Alergeny | Pszenica, mleko, przetwory mleczne, cytrusy | Pszenica, przetwory mleczne | Przetwory mleczne |
CZWARTEK
22/10/2020 |
Makaron na mleku (d/m,j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), szynka wieprzowa (d/w- drobiowa), świeże warzywa do wyboru. Herbatka owocowa do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Kotlecik mielony wieprzowy z ziemniaczkami i koperkiem (d/w- drób). Kapusta zasmażana na jarzynkę. Surówka z porem, jabłkiem, marchwią i sosem jogurtowym (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Tubka owocowa.
ZUPA: Brokułowa z kaszą jęczmienną, mleczkiem kokosowym i zieleninką.
|
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne | Wieprzowina, przetwory mleczne | |
PIĄTEK 23/10/2020 | Lane kluski na mleku (d/m, p, j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), serek biały miodowo- waniliowy (d/pm-miód). Herbatka ziołowa do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Pieczeń rybna ze świeżymi ziołami (d/j –bez jaja). Ryż z sosem paprykowym i świeżą włoszczyzną. Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Jogurt do picia (d/pm- napój roślinny), wafelki kukurydziane z dżemem.
ZUPA: Jarzynowa z ziemniakami zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu). |
Alergeny | Pszenica, mleko, jaja, przetwory mleczne | Jaja, przetwory mleczne |
Przetwory mleczne |