DATA | ŚNIADANIE i II ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA I PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK
15/03/2021 |
Lane kluski na mleku (d/m,p,j- kaszka bezmleczna), kanapki z pieczywa mieszanego (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), plasterkiem sera żółtego (d/pm- szynka wieprzowa), świeże warzywa do wyboru. Herbatka ziołowa do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Ziemniaczki z koperkiem. Medaliony z dorsza (d/p,gl- bez bułki). Surówka z kapusty kiszonej i marchwi z oliwą. Buraczki na ciepło. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Deser jogurtowy gruszkowy (d/pm- napój roślinny)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym i zieleninką, zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu). |
Alergeny | Pszenica, mleko, przetwory mleczne, gluten | Jaja, gluten | Przetwory mleczne |
WTOREK
16/03/2021 |
Kawa jaglana do picia, pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), pasta jajeczna, warzywo do wyboru. Herbatka owocowa do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Drobiowe kuleczki (d/p- bez bułki; d/d- wieprzowina) w sosie migdałowo- szczypiorkowym. Kasza kuskus (d/gl- kasza gryczana). Surówka z pomidora i ogórka kiszonego (d/o- pomidor z cebulą). Fasolka szparagowa na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Placki ziemniaczane (d/p- mąka ryżowa)
ZUPA: Z warzyw korzeniowych z zieleninką, jogurtem (d/pm- bez jogurtu) i makaronem pszennym (d/gl, p- makaron kukurydziany). |
Alergeny | Pszenica, gluten, jaja, przetwory mleczne | Przetwory mleczne, gluten, drób, ogórek kiszony | Jaja, przetwory mleczne, gluten, pszenica |
ŚRODA
17/03/2021 |
Płatki owsiane na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), dżem bez cukru. Herbatka liściasta do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia.
|
Ziemniaczki z koperkiem. Kotlecik wieprzowy z patelni (d/j- bez jaja, d/p- bez bułki; d/w-drób) Gotowana marchewka. Mizeria z sosem czosnkowo- jogurtowym (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | Bezjajeczny biszkopt ryżowy z nadzieniem serowym i polewą czekoladową (d/pm- bez sera).
ZUPA: Groszkowa z kaszą jaglaną. |
Alergeny | Pszenica, gluten, mleko i przetwory mleczne | Wieprzowina, przetwory mleczne | Przetwory mleczne |
CZWARTEK
18/03/2021 |
Kaszka manna na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), wędlina drobiowa i wieprzowa, warzywa do wyboru. Woda z limonką i miętą do picia (d/c- mięta).
II śniadanie: mix owoców, woda do picia |
Kasza gryczana, gulasz warzywno- wołowy. Brokuł i kalafior na jarzynkę. Sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką, oliwa z oliwek. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Warzywa w paskach (ogórek kiszony, świeży, papryka, marchewka, seler naciowy, pieczony ziemniak).
ZUPA: Pomidorowa ze świderkami (d/p,gl- makaron kukurydziany), zieleninką i jogurtem (d/pm- bez jogurtu). |
Alergeny | Pszenica, przetwory mleczne, gluten, mleko, drób, wieprzowina, cytrusy | Pszenica, gluten, przetwory mleczne, ogórek kiszony | |
PIĄTEK
19/03/2021 |
Płatki gryczane na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), serek biały z kalarepką i szczypiorem (d/pm- wędlina, warzywo). Woda ze świeżym ogórkiem z miętą.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Ziemniaki z koperkiem i łososiem w płatkach kukurydzianych (d/j- bez jaja, d/p- bez bułki) Biała kapusta z groszkiem na jarzynkę. Surówka z ogórka kiszonego z marchwią, jabłkiem i papryką, oliwa z oliwek (d/o- surówka bez ogórka). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Tropikalna kostka jogurtowa z brzoskwinią i ananasem (d/pm- owoce w kawałkach).
ZUPA: Lane kluski na wywarze warzywnym (d/j, gl,p- makaron kukurydziany)
|
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten | Jaja, gluten, pszenica, ogórek kiszony | Przetwory mleczne, jaja, pszenica, gluten |
PONIEDZIAŁEK
22/03/2021 |
Kakao na mleku do picia, pieczywo mieszane (d/p, gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), jajecznica z dymką (d/j- ser żółty, wędlina). Warzywa do wyboru.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Kluski pszenne (d/p, gl- makaron kukurydziany), sos pomidorowo- mięsny ze świeżą bazylią (d/d- wieprz, w/w- drób). Kalafior i brukselka na jarzynkę. Surówka z kapusty czerwonej z mango. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Jogurt naturalny z siemieniem lnianym i maliną (d/pm- napój roślinny, d/m- inny owoc).
ZUPA: Brokułowa z ziemniakami i zieleninką zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu) |
Alergeny | Pszenica, przetwory mleczne, gluten, mleko, jaja | Gluten, drób, wieprzowina, pszenica | Przetwory mleczne, malina |
WTOREK
23/03/2021 |
Makaron na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy, gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), ser żółty (d/pm- wędlina). Warzywo do wyboru. Herbatka owocowa z syropem do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Kotlet z ciecierzycy (d/j- bez jaja, d/p,gl- bez bułki) Seler, pietruszka i marchew w kostce gotowana na mleku kokosowym na jarzynkę. Kasza bulgur na sypko (d/gl- kasza gryczana; jaglana) Sałata rzymska na słodko z sosem jogurtowym (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Pudding chia na napoju migdałowym z musem owocowym.
ZUPA: Porowa z ziemniakami i zieleninką. |
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten | Przetwory mleczne, gluten, jaja | |
ŚRODA
24/03/2021 |
Płatki jaglane na mleku (d/m,pm,gl- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), serek biały z truskawką i miętą (d/pm- dżem owocowy; d/t- inny owoc). Woda z cytryną do picia (d/c- syrop owocowy).
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Kopytka (d/j- makaron bez jaj; d/p- kluski ryżowe), gulasz wołowy z buraczkami na ciepło. Surówka z tartej marchwi z jabłkiem i jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Herbatniki bio (d/gl, p- ciastka kukurydziano- ryżowe), cząstki banana (d/b- inny owoc).
ZUPA: Szpinakowa z tartym jajkiem (d/j- bez jaja)
|
Alergeny | Pszenica, mleko, przetwory mleczne, gluten, cytrusy, truskawka | Gluten, jaja, drób | Gluten, pszenica, jaja |
CZWARTEK
25/03/2021 |
Płatki kukurydziane na mleku (d/m,pm,gl,j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), sałatka z selera z szynką z kurczaka (d/d- wieprzowa), kukurydzą i jajkiem (d/j- bez jaja). Herbatka liściasta do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia. |
Makaron spaghetti (d/p,gl- makaron ryżowy), potrawka z indyka (d/d- wieprzowina) z warzywami w paskach, ananasem i pomidorem. Kapusta pekińska z porem i jabłkiem, sos jogurtowy (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Budyń wegański z musem jabłkowo- gruszkowym i cynamonem.
ZUPA: Batatowa z imbirem i mlekiem kokosowym, świeża kolendra.
|
Alergeny | Mleko, przetwory mleczne, pszenica, gluten, drób, jaja | Przetwory mleczne, drób | |
PIĄTEK 26/03/2021 | Kasza owsiana na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy; d/gl- chleb bezglutenowy) z masłem (d/pm- Flora), pasztecik warzywny z ogórkiem kiszonym (d/o- inne warzywo). Woda z syropem owocowym do picia.
II śniadanie: jogurt naturalny ze świeżymi owocami (d/pm- owoce) |
Ziemniaki z koperkiem. Kotlecik z łososia (d/j- bez jaja, d/p,gl- bez bułki). Brokuł i marchew junior na jarzynkę. Surówka żydowska z oliwą. Kompot owocowy do picia. | PODWIECZOREK:
Serek biały z laską wanilii (d/pm- budyń roślinny).
ZUPA: Jarzynowa z makaronem (d/p, gl- makaron kukurydziany) zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu) z zieleninką. |
Alergeny | Pszenica, mleko, przetwory mleczne, gluten, ogórek kiszony | Jaja, gluten, pszenica | Gluten, pszenica, przetwory mleczne |