Jadłospis - Żłobek 19

Jadłospis dekadowy 26.10-6.11.2020

DATA ŚNIADANIE i II ŚNIADANIE OBIAD ZUPA I PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

26/10/2020

Lane kluseczki na mleku (d/m,pm- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), pasta z mozzarelli (d/pm- wędlina) i świeżej bazylii, jajko w plasterkach (d/j bez jaja), pomidor cherry. Herbatka liściasta z imbirem do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ziemniaczki z koperkiem. Pieczeń z łososia. Parowane jarzynki (marchew, brokuł, kalafior) Mizeria z rzodkiewką i jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kompot do picia. PODWIECZOREK:

Jogurt pitny morelowo- truskawkowy (d/pm- mus owocowy)

 

ZUPA: Pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym i zieleninką zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Pszenica, mleko, przetwory mleczne, jaja Jaja, przetwory mleczne Przetwory mleczne
WTOREK

27/10/2020

Kasza bulgur i kuskus na mleku, (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane  (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), pasta z awokado. Sałatka ogórkowa. Herbatka ziołowa do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ziemniaki z koperkiem, filecik z indyka (d/j- bez jajka) z patelni. Surówka z pora z jabłkiem i jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Marchewka z groszkiem na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Musik owocowy z herbatniczkiem.

 

ZUPA: Krem pietruszkowo- selerowy z jogurtem i  zieleninką (d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Mleko, przetwory mleczne, pszenica Jaja, drób Pszenica, przetwory mleczne
ŚRODA

28/10/2020

Napój jaglany do picia, pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy), serek biały z rzodkiewką i dymką (d/pm- wędlinka, świeże warzywo)

 

II śniadanie: napój arbuzowy z miętą

Gulasz wołowy z kaszą gryczaną niepaloną. Brokuły i brukselka na jarzynkę. Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem, marchewką i jogurtem (d/pm –bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Ciasto dyniowe z masłem (d/pm- Flora), mandarynka.

 

ZUPA: Jarzynowa z ziemniakami, jogurtem i zieleninką (d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Pszenica, przetwory mleczne Przetwory mleczne Przetwory mleczne
CZWARTEK

29/10/2020

Płatki pszenno- ryżowe na mleku z wiórkami kokosowymi (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), polędwica drobiowa i wieprzowa (d/w- drób, d/d- wieprz), sałatka jarzynowa. Herbatka owocowa do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Łazanki z wieprzowiną (d/w- drób) i duszoną kapustą. Surówka z pomidora z ogórkiem i czerwoną cebulą, oliwa z oliwek. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Wafle kukurydziane, domowa roślinna nutella, napój orkiszowy do picia.

 

ZUPA: Ziemniaczana na bulionie warzywnym zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu)

Alergeny Pszenica, mleko, przetwory mleczne Wieprzowina Przetwory mleczne
       
        PIĄTEK

30/10/2020

Kasza krakowska na mleku (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), ser biały z mango i świeżą miętą (d/pm- dżem owocowy). Herbatka liściasta z limonką do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Nugettsy rybne z dorsza (d/j- bez jaja). Surówka z marchwi, pora i melona z jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Ziemniaki z koperkiem. Mix warzyw na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Jogurt naturalny miodowy (d/pm- napój roślinny)

 

ZUPA: Lane kluski na rosołku warzywnym (d/j,p- makaron orkiszowy).

 

Alergeny Mleko, przetwory mleczne, pszenica Jaja, przetwory mleczne Przetwory mleczne, jaja
PONIEDZIAŁEK

02/11/2020

Kawa migdałowa do picia, pieczywo mieszane  (d/p- chleb razowy)  z masłem (d/pm- Flora), serek żółty (d/pm- wędlina), warzywo do wyboru.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Łosoś z patelni z natką pietruszki (d/j- bez jaja). Ziemniaczki z koperkiem. Fasolka szparagowa na jarzynkę. Kapusta kiszona z jabłkiem, marchwią i cebulką.  Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Ciastka jaglano- owsiane z bakaliami, kiwi gold.

 

ZUPA: Pomidorowa zabielana jogurtem (d/ pm- bez jogurtu) z natką pietruszki i orkiszowymi świderkami.

Alergeny Pszenica, przetwory mleczne Jaja Przetwory mleczne
WTOREK

03/11/2020

Płatki kukurydziane na mleku, (d/m- kaszka bezmleczna), bułka wrocławska z masłem (d/p- chleb razowy, d/pm- Flora),  pasta z soczewicy i pestek dyni. Napój cytrynowy z miętą do picia (d/c –mięta).

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Ryż pełnoziarnisty z drobiem (d/d- wieprzowina) i gulaszem pomidorowo- warzywnym ze słodkim ananasem. Sałatka ogórkowa z oliwą (d/o- małosolny, świeży). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Jabłuszko w cieście naleśnikowym (d/p, pm, j- mus owocowy), napój roślinny do picia.

 

ZUPA: Kalafiorowa z ziemniakami i zieleninką zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu).

Alergeny Mleko, przetwory mleczne, pszenica, cytrusy Drób, ogórek kiszony Pszenica, przetwory mleczne, jaja
ŚRODA

04/11/2020

Kasza kukurydziana na mleku (d/m- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), serek biały jarmużowo- ogórkowy (d/pm- wędlina), pomidorki cherry i żółta papryka.

Woda z syropem owocowym do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Makaron (d/p- orkiszowy) z pulpecikami wołowymi, sos cebulowo- pietruszkowy. Sałata masłowa z jogurtem (d/pm- bez jogurtu). Kalafior i marchew mini na jarzynkę. Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Jogurt bananowo- brzoskwiniowy do picia (d/pm –mus owocowy).

 

ZUPA: Z czerwonych warzyw (soczewica, marchew, papryka, batat) zabielana jogurtem (d/pm- bez jogurtu) z zieleninką.

Alergeny Pszenica, mleko, przetwory mleczne Pszenica, przetwory mleczne Przetwory mleczne
CZWARTEK

05/11/2020

Makaron na mleku (d/m,j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), wędlinka drobiowa i wieprzowa, jajko w plasterkach (d/j- bez jaja), świeże warzywa do wyboru. Herbatka owocowa do picia.

 

II śniadanie: papryka w paskach, woda do picia.

Kotlecik jajeczny (d/j- wieprzowy) z ziemniaczkami i koperkiem. Buraczki zasmażane na jarzynkę. Surówka z selera, jabłkiem,  marchwią i sosem jogurtowym (d/pm- bez jogurtu). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Przecier owocowy.

 

ZUPA: Krupniczek jaglany z zieleninką i jarzynami.

 

Alergeny Mleko, przetwory mleczne, pszenica, jajko Przetwory mleczne  
PIĄTEK 06/11/2020 Płatki gryczane na mleku (d/m, p, j- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane (d/p- chleb razowy) z masłem (d/pm- Flora), sałatka warzywna z piersią kurczaka z jogurtem (d/d- wieprzowina, d/pm- bez jogurtu). Rumianek do picia.

 

II śniadanie: mix owoców, woda do picia.

Kluski leniwe z twarogu własnego wyrobu z bułką tartą (d/pm, j- kluski śląskie). Tarta marchewka z pomarańczą, ananasem i jogurtem (d/pm- bez jogurtu, d/c- ananas). Kompot owocowy do picia. PODWIECZOREK:

Zebra jogurtowo- owocowa (d/pm- galaretka owocowa).

 

ZUPA: Dyniowa z ziemniakami, jabłkiem i zieleninką.

Alergeny Pszenica, mleko, przetwory mleczne Jaja, przetwory mleczne Przetwory mleczne

 

Przewiń do góry
Przejdź do treści