Jadłospis - Żłobek 28 | Żłobek nr 28

JADŁOSPIS 02-06.11.2020r.

JADŁOSPIS 02-06.11.2020r.

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek

 

02.11.2020

-Płatki żytnie, gryczane i jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, z pastą z fasoli czerwonej, z plasterkiem ogórka i pomidorkiem koktailowym.

 -Herbata  do picia.

-D b/pm/mk-kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem roślinnym z dżemem.

-II śn: jabłka, mandarynki, winogrono.

Woda do picia

D b/jabłek-gruszka.

-Kotleciki z mintaja , kasza orkiszowa, sałata z rzodkiewką, awokado i pomidorkiem koktajlowym, żurawiną i śliwką suszoną.

-jarzyny białe gotowane (kalafior, pietruszka, seler) z żurawiną.

-Kompot wiśniowo-gruszkowy.

D b/pomidora-sałatka bez dodatku pomidora.

-Zarzutka z kiszonej kapusty na wywarze z jarzyn z ziemniakami.

-Makaron 4 jajeczny z borówką.

-Biszkopty

-D b/Pm mus owocowy

-D b/jaj-wafelek kukurydziany

-Woda

 

ALERGENY Laktoza-(mleko ),gluten-pszenica, jajko, cytrusy  Cielęcina, gluten-makaron, laktoza-jogurt Seler,  laktoza-maślanka
Wtorek

 

03.11.2020

-Kakao do picia, pieczywo mieszane z masłem z mozzarellą i pomidorem –herbata do picia

-D b/mk/pm/pomidora-kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem roślinnym z wędlinką lub dżemem.

-II śn: jabłka, gruszki, kiwi.

Woda do picia.

D b/jabłek-gruszka.

-Ziemniaki słodkie  z  koperkiem, klopsiki z  Łososia,  marchewka z kalafiorem i brokułami gotowane na jarzynkę, surówka z buraczków, jabłka, żurawin, morelek suszonych z olejem

-Kompot jagodowo- malinowo -gruszkowy.

D b/jabłek-surówka- buraczki.

 

– Zupa koperkowa z kluseczkami lanymi z dodatkiem dyni na wywarze z jarzyn

D b/jaja-kasza gryczana.

Jabłko pieczone z cynamonem i migdałami mielonymi, miodem i makaronem, ciastka bezglutenowe, daktyle i figi do pochrupania.

D b/jabłka-mus owocowy z jagód.

-Woda do picia.

ALERGENY Laktoza-(mleko, ), gluten-pszenica   Seler ,laktoza-ser
Środa

04.11.2020

-Płatki jęczmienne  na mleku , pieczywo mieszane z masłem ,szynką z kurczaka na liściu sałaty z plasterkiem ogórka kiszonego i papryki

-Herbata miętowa

-D b/mk/pm – kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem roślinnym, szynką na liściu sałaty z plasterkiem ogórka lub z dżemem.

-II śn: jabłka, banany, śliwki.  Woda do picia.

D b/banana/jabłka-gruszki.

-Kotleciki z soczewicy czerwonej,  ze szczypiorkiem, ziemniaki posypane koperkiem, surówka z buraków, jabłka i żurawiny.

-bakłażan gotowany na  jarzynkę.

-Kompot borówkowy z listkami świeżej mięty.

-Zupa krem z dyni z ryżem.

– Twarożek z brzoskwinią

-D b/pm/jaj- naleśnik z jabłkiem na wodzie bez dodatku jaj

-D b/jabłka- mus brzoskwiniowy

-Woda do picia.

 

  ALERGENY Laktoza-mleko ,ser ,gluten,jaja sezam Seler, miód
Czwartek

05.11.2020

-Makaron  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek waniliowy z plasterkiem pomidorka i awokado.

– Herbatka z cytrynką

-D b/mk/pm/cytrusów/pomidora -kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem roślinnym i dżemem, herbatka bez cytrynki.

-II śn: pomarańcze, jabłka, winogrono,  woda do picia.

-D b/jabłek/pomarańczy/cytrusów-gruszka.

Pulpety z filetu z indyka,  ryż czerwony na sypko, ( d b/ryżu-kasza gryczana)

surówka z marchewki, jabłka z rodzynkami i jogurtem naturalnym.

-d b/pm z olejem, d b/jabłka-surówka z marchewki.

-Brukselka gotowana na jarzynkę

-Kompot z czarnej porzeczki,  jabłka i brzoskwini. D b/jabłka-kompot z czarnej porzeczki i brzoskwini.

– Zupa kalafiorowa na wywarze z jarzyn  z ziemniakami.

-Biszkopt brzoskwiniowy z migdałami mielonymi, orzechy piniowe do pochrupania.

-dieta b/pm/jaj –  mus owocowy.

-Woda do picia.

 

 

Piątek

06.11.2020

-Kasza manna  gotowane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, z pasta jajeczna, z ogórkiem świeżym, mięta z cytryną do picia.

d b/pm/mk/jaj/cytrusów –kaszka bezmleczna, pieczywo mieszane z masłem roślinnym, szynką lub dżemem, mięta bez dodatku cytryny.

II.śn: mango, jabłka, winogrono

D b/cytrusów/jabłka-gruszka.

Woda do picia.

Wołowina w sosie koperkowym z sezamem, ziemniaki z koperkiem,

D b/wołowiny-filet z piersi indyka.

marchewka gotowana, sałata lodowa z pomidorkiem, kiełkami i jogurtem naturalnym d b/pm-z olejem, d b/pomidorów-surówka z selera  Kompot z owoców mieszanych.

 -Zupa żurek z kaszą kukurydzianą na wywarze z jarzyn, z  natką pietruszki.

D b/pora/selera/natki/pietruszki-żurek z marchewką.

-Kisiel z maliną i migdałami mielonymi, biszkopty do pochrupania.

Napój jaglany do picia lub woda.

Alergeny Laktoza, gluten, jajo Gluten, jajo, seler Seler, laktoza
Przewiń do góry
Przejdź do treści