Jadłospis - Żłobek 28 | Żłobek nr 28

JADŁOSPIS 09-13.11.2020r.

JADŁOSPIS 09-13.11.2020r.

DATA ŚNIADANIE DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek
09.11.2020
Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną z awokado, plasterkiem rzodkwi białej ze szczypiorkiem i pomidorkiem malinowym, rumianek do picia (d b/pm/jaj- masło flora, pieczywo mieszane, dżem, kaszka bezmleczna ). II śniadanie: banan, jabłko, winogrono.

D b/jabłka/banana – gruszka.

Ziemniaki słodkie z koperkiem,  pieczeń z mintaja, marchewka z kukurydzą gotowany na jarzynkę, surówka z selera i marchewki z dodatkiem rodzynek, jabłkiem, olejem ( d b/selera/jabłka-surówka z marchewki). Kompot truskawkowo – borówkowy.

D b/truskawek-kompot brzoskwiniowy.

Zupa brukselkowa z warzywami i ryżem jaśminowym, natka pietruszki.

D b/pora/selera/natki/pietruszki-zupa brukselkowa z marchewką.

Musli z płatkami kukurydzianymi, owocami suszonymi  (rodzynki, śliwka, morelką, żurawina) , polane kefirem o smaku malinowym.

D b/pn /malin- mus owocowy – brzoskwiniowy.

Alergeny
Wtorek
10.11.2020
Kawa orkiszowa do picia na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serem  mozzarellą, ogórkiem kiszonym. D b/mk/pm- masło flora, pieczywo mieszane, szynka z kurczaka lub dżem, kaszka bezmleczna. Woda z miętą  i  cytrynką do picia.

D b/cytrusów-woda z miętą ).

II śniadanie: jabłko, gruszka, melon.

Kasza kus-kus, gołąbki z filetu z indyka z  kapustą włoską w sosie pomidorowo- koperkowym, surówka z marchwi, jabłka, żurawiny i morelki suszonej z mlekiem kokosowym.

D b/ryżu-kasza gryczana, D b/pomidorów- sos koperkowy, D b/jabłka-surówka bez dodatku jabłka.

Kompot wiśniowo – truskawkowy. D b/drobno-pestkowców-kompot wiśniowy.

Barszcz biały z ziemniakami, warzywami, natką pietruszki, czosnkiem, zabielany kefirem.

D b/pm – zupa bez zabielania.

D b/pora/selera/natki/pietruszki- zupa barszcz biały z marchewką.

Kasza manna z musem malinowym i kokosami i migdałami mielonymi, orzechy nerkowca do pochrupania.

Dieta b/pm/drobno-pestkowców/orzechów-mus owocowy z śliwek.

Woda do picia.

Alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja Gluten, jaja  kurze,  seler Gluten, seler, Gluten, seler, białko mleka krowiego, jajo kurze
Środa
11.11.2020
Alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja, seler, laktoza, gorczyca Gluten, jaja  kurze, białko mleka krowiego, seler Gluten, seler, białko mleka krowiego Gluten, seler, białko mleka krowiego
Czwartek
12.11.2020
Kasza gryczana krakowska  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką z kurczaka, paseczkiem papryki, i ogórka świeżego, napój miodowo – cytrynowy z dodatkiem świeżej mięty

D b/mk/pm – masło flora, pieczywo mieszane z dżemem, kaszka bezmleczna, napój miodowy z dodatkiem świeżej mięty.

II śniadanie: gruszka,  jabłko, kiwi.

Makaron b/jaj mini, mięsko wieprzowe i z indyka: pulpeciki duszone  w sosie śliwkowym (śliwka suszona do sosu), fasolka szparagowa zielona  gotowana na jarzynkę, sałatka z buraczków czerwonych z cebulką, olejem.  Kompot wieloowocowy (gruszkowy, wiśnia, malina). Zupa ogórkowa z warzywami, ziemniakami, natka pietruszki, zabielana jogurtem naturalnym.

D b/pm-zupa bez zabielania.

Serek biały o smaku jagodowym z groszkiem ptysiowym i mielonymi kokosami.

D b/pm- przecier owocowy.

Woda do picia.

Alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja, seler, laktoza, gorczyca Gluten, jaja  kurze, białko mleka krowiego, seler Gluten, seler, białko mleka krowiego Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze,
Piątek

13.11.2020

Ryż  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serkiem ziołowym: bazylia, tymianek, pomidorkiem koktailowy.

D bmk/pm/pomidora- masło flora, pieczywo mieszane, dżem, kaszka ryżowa.

II śniadanie: jabłko, winogrono, gruszka.

D b/jabłka/winogrona – gruszka.

Ziemniaki słodkie z koperkiem, kotleciki rybne  smażone na oleju rzepakowym  w panierce z płatków kukurydzianych, marchewka gotowana z groszkiem na jarzynkę z dodatkiem oleju surówka z kapusty kiszonej z cebulką i olejem.

Kompot mango- śliwkowy.

Zupa z cukinii  z kluseczkami lanymi, warzywami, natka pietruszki, zabielana maślanką.

D b/pm-zupa bez zabielania.

D b/jaj – kasza krakowska.

Smoothie wiśniowe na bazie jogurtu naturalnego, biszkopty i daktyle do pochrupania.

D/pm/jaj – przecier owocowy z wiśni, wafle kukurydziane.

Woda do picia.

Alergeny Gluten, białko mleka krowiego, laktoza, Gluten, jaja  kurze, białko mleka krowiego Gluten, seler, białko mleka krowiego Gluten, seler, białko mleka krowiego
Przewiń do góry
Przejdź do treści