JADŁOSPIS NA 30.11-04.12.2020r.
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD I faza | OBIAD II faza (zupa) | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
30.11. 2020
|
Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarella z paseczkiem kolorowej papryki, woda z świeżą miętą i cytryną do picia, D b/mk/pm/cytrusów- masło flora, pieczywo mieszane, wędlinka, dżem, kaszka bezmleczna, herbatka do picia) . II śniadanie: jabłko, gruszki, melon. D b/jabłka – gruszka. | Ziemniaki słodkie z koperkiem, kotleciki indyka smażone na oleju rzepakowym, marchewka gotowana z groszkiem na jarzynkę z dodatkiem oleju surówka rzodkiewki i kapusty pekińskiej i pomidorka malinowego z jogurtem. Kompot gruszkowo- śliwkowo-jabłkowy.D b/pm- surówka z olejem. | Zupa z cukinii z kluseczkami lanymi, warzywami, natka pietruszki.
D b/jaj- zupa z makaronem bez jajecznym. D b/cukinii/pora/selera/natka/pietruszka- zupa marchewkowa. |
Smoothie truskawkowe na bazie jogurtu naturalnego, biszkopty i orzeszki piniowe do pochrupania.
D b/pm/ truskawki – mus owocowy, wafle kukurydziane, ryżowe. |
alergeny | białko mleka, jajo | jaja kurze, białko mleka | jaja kurze, białko mleka | jaja kurze, białko mleka |
Wtorek
01.12. 2020 |
Kawa orkiszowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z ogóreczkiem kiszonym, herbatka do picia, D b/mk/pm – masło flora, pieczywo mieszane z dżemem , kaszka bezmleczna). II śniadanie: pomarańcze, jabłka. D b/jabłka/cytrusów-gruszka. | Ziemniaki słodkie z koperkiem, pulpeciki z cielęciny w sosie żurawinowym , kapusta biała gotowana, surówka z buraczka z marchewką, jabłkiem, szczypiorkiem, olejem. Kompot jagodowy. D b/cielęciny- filet z indyka. D b/jabłka- surówka bez dodatku jabłka. | Zupa kalafiorowa z warzywami i kaszą jęczmienną, natką pietruszki, zabielana jogurtem naturalnym. D b/pm-zupa bez zabielania. D b/pora/selera/natki/pietruszki- zupa kalafiorowa z marchewką. | Kisiel o smaku borówkowym, wafle suche, figa i daktyl do pochrupania.
Woda do picia. |
Alergeny | białko mleka, jajo | jaja , białko mleka, | jaja , białko mleka | jaja , białko mleka |
Środa
02.12. 2020 |
Mix płatków (żytnie, jaglane) na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterkiem szynki z kurczaka, pomidorkiem , herbatka z cytrynką.
D b/mk/pm/cytrusów/pomidora – kaszka ryżowa, masło flora, pieczywo mieszane z dżemem, herbatka do picia. II śniadanie: gruszka, jabłko, banan. D b/jabłka-gruszka. |
Ryż , pulpet wołowy, brokuł gotowany na jarzynkę, surówka z sałaty lodowej z dodatkiem szczypiorku, kiełek lucerny, słonecznika i pomidorka, jabłkiem i olejem. Kompot śliwkowy.
D b/wołowiny-gulasz z indyka. D b/pomidora/jabłka- surówka z marchewki. |
Żur staropolski z ziemniakami, warzywami, czosnkiem, natka pietruszki, zabielany kefirem. D b/pm-zupa bez zabielania, D b/pora/selera/natki/pietruszki-żur z marchewką. | Naleśniki z białym serem, jogurtem naturalnym i musem brzoskwiniowym, ciastka bezglutenowe. D b/pm/jaj- naleśniki na wodzie bez dodatku jaj z dżemem. |
alergeny | białko mleka krowiego, jajo kurze | jaja kurze, białko mleka krowiego | jaja, białko mleka | białko mleka |
Czwartek
03.12. 2020
|
Płatki ryżowe na mleku , pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy i awokado z papryką, herbatka do picia. D b/mk/pm – masło flora, pieczywo mieszane z dżemem, kaszka bezmleczna. II śniadanie: jabłko, banan, kiwi.D b/jabłka/cytrusów– gruszka. | Ziemniaki słodkie z koperkiem pieczeń z łososia, mini marchewka gotowana, surówka z kapustki kiszonej z marchewką, cebulką i olejem. Kompot gruszkowo-ananasowy. | Szpinakowa z kaszą kukurydzianą, czosnkiem i jajkiem. D b/jaj – zupa bez dodatku jaj.D b/pora/selera/natki/pietruszki-zupa szpinakowa z marchewką. | Maślanka o smaku truskawkowym, biszkopciki i daktyle do pochrupania. D b/pm/banana/jaj – przecier owocowy, wafle kukurydziane . |
Alergeny | białko mleka, jajo kurze, cytrusy | jaja kurze, białko mleka | białko mleka | białko mleka, jajo |
Piątek
04.12. 2020 |
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z jaj , plasterkiem ogórka zielonego, herbatka owocowa.
D b/pm/mk/jaj- masło flora, pieczywo mieszane, dżem, kaszka ryżowa). II śniadanie: jabłko, winogrono, śliwka. D b/jabłka/winogrona- gruszka. |
Spaghetti z makaronem bez jajecznym z mięskiem wieprzowym i indyczym , sosem pomidorowo- ziołowym z pomidorami suszonymi, warzywami i kukurydzą, surówka z kalarepki z wcieranym jabłkiem, kefirem. Kompot z owoców mieszanych.D b/pm-olejem. D b/pomidora – sos koperkowy. D b/jabłka-surówka z kalarepy. | Zupa z warzywami i ziemniakami, zabielana jogurtem naturalnym.D b/pm- zupa bez zabielania. D b/pora/selera/pietruszki/natki- zupa marchewkowa. | Budyń czekoladowy, herbatniki maślane, . D b/mk – mus owocowy i soczek.
Woda do picia. |
alergeny | Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja, seler, laktoza, | Gluten, jaja kurze, białko mleka krowiego, seler | Gluten, seler, | Gluten, seler, białko mleka krowiego |