Jadłospis - Żłobek 28 | Żłobek nr 28

JADŁOSPIS NA 30.11-04.12.2020r.

      JADŁOSPIS NA 30.11-04.12.2020r.

 

DATA ŚNIADANIE OBIAD I faza OBIAD II faza (zupa) PODWIECZOREK
Poniedziałek

30.11.

2020

 

Kasza manna  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarella z paseczkiem kolorowej papryki, woda z świeżą miętą i cytryną do picia, D b/mk/pm/cytrusów- masło flora, pieczywo mieszane, wędlinka, dżem, kaszka bezmleczna, herbatka do picia) .  II śniadanie: jabłko, gruszki, melon. D b/jabłka – gruszka. Ziemniaki słodkie  z koperkiem, kotleciki indyka  smażone na oleju rzepakowym, marchewka gotowana z groszkiem na jarzynkę z dodatkiem oleju surówka rzodkiewki i kapusty pekińskiej i pomidorka malinowego z jogurtem. Kompot gruszkowo- śliwkowo-jabłkowy.D b/pm- surówka z olejem. Zupa z cukinii  z kluseczkami lanymi, warzywami, natka pietruszki.

D b/jaj- zupa z makaronem bez jajecznym.

D b/cukinii/pora/selera/natka/pietruszka- zupa marchewkowa.

Smoothie truskawkowe na bazie jogurtu naturalnego, biszkopty i orzeszki piniowe do pochrupania.

D b/pm/ truskawki – mus owocowy, wafle kukurydziane, ryżowe.

alergeny białko mleka, jajo jaja  kurze, białko mleka jaja  kurze, białko mleka jaja  kurze, białko mleka
Wtorek

01.12.

2020

Kawa orkiszowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek  z ogóreczkiem kiszonym, herbatka do picia, D b/mk/pm – masło flora, pieczywo mieszane z dżemem , kaszka bezmleczna). II śniadanie: pomarańcze, jabłka. D b/jabłka/cytrusów-gruszka. Ziemniaki słodkie  z koperkiem, pulpeciki z cielęciny w sosie żurawinowym , kapusta biała gotowana, surówka z buraczka z marchewką, jabłkiem, szczypiorkiem, olejem. Kompot jagodowy. D b/cielęciny- filet z indyka. D b/jabłka- surówka bez dodatku jabłka. Zupa kalafiorowa z warzywami i kaszą jęczmienną,  natką pietruszki, zabielana jogurtem naturalnym. D b/pm-zupa bez zabielania. D b/pora/selera/natki/pietruszki- zupa kalafiorowa z marchewką. Kisiel o smaku borówkowym, wafle suche, figa i daktyl do pochrupania.

Woda do picia.

Alergeny białko mleka, jajo jaja , białko mleka, jaja , białko mleka jaja , białko mleka
Środa

02.12.

2020

Mix płatków (żytnie, jaglane) na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterkiem szynki z kurczaka, pomidorkiem , herbatka z cytrynką.

D b/mk/pm/cytrusów/pomidora –  kaszka ryżowa, masło flora, pieczywo mieszane z dżemem, herbatka do picia.  II śniadanie: gruszka, jabłko, banan. D b/jabłka-gruszka.

Ryż , pulpet  wołowy,  brokuł gotowany na jarzynkę, surówka z sałaty lodowej z dodatkiem szczypiorku, kiełek lucerny, słonecznika i pomidorka, jabłkiem i olejem. Kompot śliwkowy.

D b/wołowiny-gulasz z indyka. D b/pomidora/jabłka- surówka z marchewki.

Żur staropolski z ziemniakami, warzywami, czosnkiem, natka pietruszki,  zabielany kefirem. D b/pm-zupa bez zabielania,  D b/pora/selera/natki/pietruszki-żur z marchewką. Naleśniki z białym serem, jogurtem naturalnym i musem brzoskwiniowym, ciastka bezglutenowe. D b/pm/jaj- naleśniki na wodzie bez dodatku jaj z dżemem.
alergeny  białko mleka krowiego, jajo kurze jaja  kurze, białko mleka krowiego jaja, białko mleka białko mleka
Czwartek

03.12.

2020

 

 

Płatki ryżowe  na mleku , pieczywo mieszane  z masłem, pasta z soczewicy i awokado z papryką, herbatka do picia. D b/mk/pm – masło flora, pieczywo mieszane z dżemem, kaszka bezmleczna. II śniadanie: jabłko, banan, kiwi.D b/jabłka/cytrusów– gruszka. Ziemniaki słodkie  z koperkiem  pieczeń z łososia, mini marchewka gotowana,  surówka z kapustki kiszonej z marchewką, cebulką i olejem. Kompot gruszkowo-ananasowy. Szpinakowa z kaszą kukurydzianą, czosnkiem i jajkiem. D b/jaj – zupa bez dodatku jaj.D b/pora/selera/natki/pietruszki-zupa szpinakowa z marchewką. Maślanka o smaku truskawkowym, biszkopciki i daktyle do pochrupania. D b/pm/banana/jaj – przecier owocowy, wafle kukurydziane .
Alergeny białko mleka, jajo kurze, cytrusy jaja  kurze, białko mleka białko mleka białko mleka, jajo
Piątek

04.12.

2020

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą z jaj , plasterkiem ogórka zielonego, herbatka owocowa.

D b/pm/mk/jaj- masło flora, pieczywo mieszane, dżem, kaszka  ryżowa). II śniadanie: jabłko, winogrono, śliwka. D b/jabłka/winogrona- gruszka.

Spaghetti z makaronem bez jajecznym z mięskiem wieprzowym i indyczym , sosem pomidorowo- ziołowym z pomidorami suszonymi, warzywami i kukurydzą, surówka z kalarepki  z wcieranym jabłkiem, kefirem. Kompot z owoców mieszanych.D b/pm-olejem.  D b/pomidora – sos koperkowy. D b/jabłka-surówka z kalarepy. Zupa  z warzywami i ziemniakami, zabielana jogurtem naturalnym.D b/pm- zupa bez zabielania. D b/pora/selera/pietruszki/natki- zupa marchewkowa. Budyń czekoladowy, herbatniki maślane, . D b/mk – mus  owocowy i soczek.

Woda do picia.

alergeny Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja, seler, laktoza, Gluten, jaja  kurze, białko mleka krowiego, seler Gluten, seler, Gluten, seler, białko mleka krowiego
Przewiń do góry
Przejdź do treści