Jadłospis - Żłobek 28 | Żłobek nr 28

JADŁOSPIS 28.09-02.10.2020r.

JADŁOSPIS 28.09-02.10.2020r.

  ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
Poniedziałek

 

28.09.2020

-Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, z pastą z zielonego groszku i jajka, z papryką czerwoną.

 -Herbata owocowa z limonką

-D b/mk/jaj/cytrusów – kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem roślinnym i dżemem, herbatka czarna bez limonki

-II śn: jabłka, maliny, mango.

D b/cytrusów – jabłka.

D b/jabłka/drobnopestkowców-mango.

-Kotleciki z cielęciny/ Dieta b/cielęciny- kotlecik  z indyka, makaron kolorowy Dieta b/jaj -makaron bez jajeczny, sałata z rzodkwi białej tartej z daktylami i jogurtem naturalnym.

-Dieta b/pm- z olejem

-kalafior gotowany na jarzynkę.

-Kompot wiśniowo – borówkowy.

-Zarzutka z kiszonej kapusty na wywarze z jarzyn z ziemniakami.

-Napój mleczny na bazie maślanki o smaku brzoskwiniowym.

-Herbatniki maślane, orzechy laskowe i piniowe..

-D b/pm – mus owocowy, soczek bobovita do picia..

-D b/jaj/orzechów -wafelek kukurydziany lub chrupki kukurydziane..

-Woda do picia.

 

ALERGENY Laktoza-(mleko ),gluten-pszenica, jajko, cytrusy  Cielęcina, gluten-makaron, laktoza-jogurt Seler,  laktoza-maślanka
Wtorek

 

29.09.2020

-Kakao do picia, pieczywo mieszane z masłem z mozzarellą i pomidorem –mięta do picia.

-D b/mk/kakao/pomidora-kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem roślinnym z szynką z kurczaka, herbatka do picia.

-II śn: jabłka, gruszki, śliwki . 

D b/jabłka- gruszka.

Woda do picia.

-Ziemniaki słodkie z  koperkiem, pulpeciki schabowe ( d b/wieprzowiny-filet z indyka), marchewka mini gotowana na jarzynkę, surówka z buraczków, morelki suszonej i jabłka z olejem

-Kompot jagodowo-kiwi.

 

– Zupa koperkowa z kaszą bulgur i pomidorami suszonymi z dodatkiem dyni na wywarze z jarzyn.

D b/pomidora-zupa bez pomidora.

Jabłko pieczone z cynamonem i migdałami, miodem, figi,  wafle suche, kefir o smaku jagodowym do picia.

D b/pm-soczek.

D b/orzechów/miodu/jabłka-mus owocowy, wafelek ryżowy lub kukurydziany.

-Woda do picia.

ALERGENY Laktoza-(mleko, ), gluten-pszenica   Seler ,laktoza-ser
Środa

30.09.2020

-Płatki owsiane  na mleku , pieczywo mieszane z masłem ,pasta z kukurydzy na liściu sałaty z plasterkiem ogórka kiszonego.

-Herbata miętowa

-D b/mk/pm-kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem roślinnym, dżemem.

-II śn: jabłka, banany, kiwi.

D b/jabłka- kiwi, banany.

Woda do picia.

– Klopsiki z  filetu z indyka z ziemniakami posypanymi koperkiem, surówka z pomidora, kiełek słonecznika i ogórka z jogurtem naturalnym

D b/pm- surówka z olejem,

d b/pomidora-surówka bez dodatku pomidorka.

-Kapusta czerwona gotowana na jarzynkę.

-Kompot śliwkowy z listkami świeżej mięty

-Zupa krem z brokuła z ryżem czerwonym posypana natka.

D b/selera/pora/pietruszki-zupa brokułowa z marchewką i czerwonym ryżem.

– Sernik wiedeński z brzoskwinią posypany orzeszkami piniowymi,  figi, napój orkiszowy.

-D b/pm/jaj- mus owocowy

-Woda do picia.

 

ALERGENY Laktoza-mleko ,ser ,gluten,jaja sezam Seler, miód
Czwartek

01.10.2020

-Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pomidorkiem koktajlowym, paseczkiem papryki lub plasterkiem ogórka zielonego i awokado.

– Herbatka do picia

-D b/mk/pm -kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem roślinnym i dżemem.

-II śn: pomarańcze, jabłka, kiwi .

D b/cytrusów- jabłko.

Woda do picia.

-Dukaty z soczewicy, ziemniaki słodkie posypane koperkiem, surówka z pora z marchewką i pestkami słonecznika.

-Różyczki kalafiora gotowane na jarzynkę.

-Kompot śliwkowo-kiwi.

– Zupa jarzynowa na wywarze z jarzyn  z kaszą bulgur.

– Jogurt z jagodami i prosem ekspandowym , ciastka bezglutenowe, daktyle.

-D b/pm/jaj- mus owocowy

– Woda do picia.

 

Piątek

 

 

02.10.2020

-Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem twarożkiem borówkowym  , rzodkiewka, herbatka miętowa.

-D b/mk/pm -kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane z masłem roślinnym i dżemem.

II śn: jabłka, banany, mango, winogrono.

Woda do picia.

-Klopsiki z mintaja, kasza jaglana na sypko,

surówka z marchewki i  jabłka z rodzynkami, kiełkami lucerny,

-szparagi gotowane na jarzynkę

-Kompot o smaku kiwi.

 -Zupa brukselkowa z ziemniakami i natką.

-Makaron 4 jajeczny z borówką i śliwką suszoną, wafle suche bezglutenowe.

Napój orkiszowy do picia.

– Woda do picia.

D b/jaj-mus owocowy z makaronem bez jajecznym.

Przewiń do góry
Przejdź do treści