JADŁOSPIS NA OKRES 19-23.10.2020 r.
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD I faza | OBIAD II faza (zupa) | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
19.10.2020 |
I. Płatki ryżowe na mleku, pieczywo z masłem, wędlinką i pomidorkiem i papryką czerwoną, herbatka owocowa z limonką.
II. Gruszki, jabłka, kiwi. Dieta: b/jabłka – gruszki. Dieta: b/mk/pm/pomidorów/jabłka/drobnopestkowców – Kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane, wafle ryżowe lub kukurydziane z masłem roślinnym i dżemem lub szynką z kurczaka, banany, herbatka zwykła bez limonki. |
Ziemniaki słodkie, kotlet z cielęciny i filetu z indyka, szpinak gotowany, surówka z kiszonych ogórków, pomidorków koktajlowych, kiełek słonecznika z cebulą i olejem, kompot wiśniowo-ananasowy. Dieta: b/wieprzowiny- filet z indyka, d b/pomidorków- surówka bez dodatku pomidorków. | Zupa z zielonego groszku z kaszą kukurydzianą i żurawiną. | Ryż czerwony z jabłkiem, jogurt malinowy.
Dieta: b/jaj/pm/ryżu/ jabłek-, przecier owocowy, ciastka bezglutenowe, soczek do picia. Woda do picia. |
Alergeny | Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja | Gluten, jaja kurze, seler | Gluten, seler, | Gluten, seler, białko mleka krowiego, |
Wtorek
20.10.2020 |
I. Kawa orkiszowa na mleku, pieczywo z masłem twarożek ze szczypiorkiem i awokado, sezamem i paseczkiem papryki. herbata z limonką II. Jabłka, śliwki , mango. Dieta: b/mk/pm/cytrusów – Kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane, wafle ryżowe lub kukurydziane z masłem roślinnym, wędliną lub dżemem,
|
Kasza jęczmienna, pulpecik z piersi indyka, marchewka z żurawiną gotowana na jarzynkę, surówka z selera z jabłkiem, morelką suszoną i jogurtem. Dieta: b/pm- z olejem. Kompot z owoców mieszanych. | Zupa kapuśniaczek z ziemniakami i koperkiem. | Kisiel owocowy z tartym jabłkiem, napój migdałowy. wafle suche Dieta: b/jabłek -przecier owocowy, chrupki kukurydziane lub ryżowe). |
Alergeny | Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja | Gluten, jaja kurze, seler | Gluten, seler, | Gluten, seler, białko mleka krowiego, |
Środa
21.10.2020
|
I. Płatki jaglane na mleku, pieczywo z masłem i pasta z soczewicy i ogórkiem kiszonym, herbata. II. Jabłka, banany, winogrono.
Dieta: b/mk/pm/jabłka – Kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane, wafle ryżowe lub kukurydziane z masłem roślinnym i dżemem lub wędlinką, gruszka na II śniadanie. |
Ziemniaki słodkie, ryba-mintaj z zapiekana w potrawce po grecku, surówka z pora z jabłkiem i jogurtem. Dieta: b/pm/pomidorów-surówka z olejem, ryba bez dodatku przecieru pomidorowego. kompot malinowy. Dieta: b/malin-kompot brzoskwiniowy. | Barszcz czerwony z kaszą bulgur i koperkiem. | Twarożek z miodem, chrupki kukurydziane, kakao na mleku. Dieta: b/pm/kukurydzy -przecier owocowy, soczek do picia, wafle ryżowe.
Woda do picia. |
Alergeny | Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja, seler, laktoza, gorczyca | Gluten, jaja kurze, białko mleka krowiego, seler | Gluten, seler, białko mleka krowiego | Gluten, seler, białko mleka krowiego |
Czwartek.
22.10.2020
|
I. Płatki owsiane na mleku, pieczywo z masłem, ser żółty z rzodkiewką, pomidorkiem koktajlowym i ogórkiem świeżym, mięta do picia. II. Jabłka, kiwi, mango. Dieta: b/mk/pm/jabłka/pomidorów- Kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane, wafle ryżowe lub kukurydziane z masłem roślinnym, dżemem , II śniadanie dieta : mango.
Woda do picia. |
Kasza BULGUR, pulpet wołowy w sosie własnym ( d b/wołowiny- filet z indyka) , kalafior gotowany, surówka z pomidorów z cebulą i olejem, kompot śliwkowy.
Dieta: b/wołowiny/pomidora-kotlecik z filetu z indyka, surówka z marchewki i selera. |
Zupa szpinakowa z ziemniakami i tartym jajkiem Dieta:b/jajek– zupa bez dodatku jaj. | Kefir borówkowy, herbatniki maślane.
Dieta: b/pm/jaj- przecier owocowy, soczek. Woda do picia. |
Alergeny | Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, soja, seler, laktoza, gorczyca | Gluten, jaja kurze, białko mleka krowiego, seler | Gluten, seler, białko mleka krowiego | Gluten, białko mleka krowiego, jajo kurze, |
Piątek
23.10.2020
|
I. Płatki żytnie na mleku, pieczywo z masłem i pastą z kukurydzy i awokado z plasterkiem ogórka kiszonego , herbatka. II. Jabłka, winogrono, śliwka. Dieta: b/mk/pm/kukurydzy/winogrona/jabłka- kaszka bezmleczna owocowa, pieczywo mieszane, wafle ryżowe lub kukurydziane z masłem roślinnym, dżem. | Ziemniaki słodkie, pulpety z cielęciny ( d b/cielęciny-filet z indyka ), buraki gotowane, surówka z kapusty kiszonej z marchewka i cebulką, kompot truskawkowo-brzoskwiniowy. Dieta: b/ truskawek- kompot-brzoskwiniowy. | Zupa pomidorowa z ryżem i koperkiem. Dieta: b/pomidora/ryżu- zupa warzywna, makaron bez jajeczny. | Ciasto biszkoptowe z ananasem i migdałami, napój orkiszowy do picia.
Dieta: b/jaj przecier owocowy. Woda do picia. |
alergeny | Gluten, białko mleka krowiego, laktoza, | Gluten, jaja kurze, białko mleka krowiego, seler | Gluten, seler, białko mleka krowiego | Gluten, białko mleka |