Jadłospis | Żłobek nr 37

Jadłospis na okres 01 -05/02/2021

JADŁOSPIS NA OKRES 01 – 05/02/2021

Poniedziałek 01/02/2021

I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki  orkiszowe na mleku, pieczywo z masłem i natką, szynka wędzona, sałata lodowa, herbata owocowa                              II. Jabłka, gruszki, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kasza gryczana, gulasz wołowy w sosie chrzanowym, marchewka z groszkiem, surówka z kapusty pekińskiej z papryka, jabłkiem, rukola i jogurtem, kompot śliwkowy  Zupa ogórkowa z ziemniakami Kefir z melonami i truskawkami, biszkopciki Dieta: kisiel melonów truskawkowy, herbatniki bez jaj i mleka
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, seler, gluten, jaja, mleko

Wtorek 02/02/2021

I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Zacierki z dynią na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek jagodowy, kawa zbożowa

II. Banany, woda                             Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, pulpety drobiowe w sosie morelowym, szpinak duszony z czosnkiem, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot z czarnej porzeczki Krupnik z kaszy perłowej z suszonymi pomidorami i koperkiem Placki z jabłkiem, świeża mięta z cytryną                           Dieta: jabłko pieczone z cynamonem, chrupki kukurydziane
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler,  gluten gluten, jaja, mleko

Środa 03/02/2021

I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I.  Kasza owsiana na mleku, pieczywo z masłem i natką, ser żółty z pomidorkami koktajlowymi

II. Jabłka, gruszki, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Makaron, klopsy z piersi indyka w sosie śliwkowym, kalafior gotowany, surówka z buraczków z jabłkiem i olejem z pestek winogron, kompot z ananasa i wiśni  Kapuśniak  z ziemniakami i koperkiem Ciasto marchewkowe, kakao
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, mleko, gluten gluten, jaja

Czwartek  04/02/2021

I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki ryżowe na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta z twarogu i jajek ze szczypiorkiem i rzodkiewkami, lemoniada                                              II. Melony, gruszki, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, kotlet mielony z dorsza, jarzynka z buraczków, surówka z pora z jabłkiem i jogurtem, kompot truskawkowy Zupa koperkowa z lanymi kluskami Sernik na zimno z jogurtu greckiego  malinami,
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja gluten, jaja, mleko

Piątek 05/02/2021

I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Pieczywo z masłem i natką, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa zbożowa na mleku,

II.Gruszki,woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kluski leniwe z masłem i bułką tartą, surówka z marchewki z mango i oliwą z oliwek, kompot  wieloowocowy Krem z dyni z imbirem i  ziemniakami Bukiet jarzyn zapiekany z jogurtem czosnkowo ziołowym i żółtym serem, herbat z cytryną
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, mleko
Przejdź do treści