Jadłospis | Żłobek nr 37

Jadłospis na okres 16 – 20/11/2020

JADŁOSPIS NA OKRES 16 – 20/10/2020

Poniedziałek 16/11/020

I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo z masłem i natką, szynka wędzona, pomidorki koktajlowe, woda z syropem owocowym                  II. Melony, woda                            Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Kasza gryczana, sztuka mięsa z piersi indyka w sosie morelowym, szpinak gotowany, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy Zupa cebulowa z ziemniakami  i koperkiem, zabielana jogurtem Kisiel truskawkowy, biszkopty
alergeny gluten, mleko, gluten, seler, mleko, gluten, jaja

Wtorek 17/11/2020

I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Kasza krakowska na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek kakaowy, herbata z cytryną

II. Gruszki, woda                                 Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, kotlet schabowy, marchewka z groszkiem, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i jogurtem czosnkowym, kompot śliwkowy Zupa koperkowa z lanymi kluskami Ryż jaśminowy z musem owocowym, kawa zbożowa
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, jaja, gluten gluten

Środa 18/11/2020

I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki pszenne na mleku, pieczywo z masłem i natką, jajko na twardo ze szczypiorkiem, pomidory malinowe, herbata owocowa                                  II. Banany, woda                                  Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Makron, pulpety drobiowe w sosie śliwkowym, brukselka gotowana, surówka z buraków z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wiśniowy Krem szpinakowy z ziemniakami Twarożek muesli z żurawiną, herbata
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten, mleko

Czwartek  19/11/2020

I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I.  Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta z mozarelii ze szczypiorkiem, sałata, herbatka rumiankowa,                           II. Mandarynki, woda                            Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, kotlet mielony z mintaja, jarzynka z buraczków, surówka z kiszonej kapusty z oliwą  z oliwek Zupa z czerwonej soczewicy z koperkiem Biszkopt z jabłkiem, kakao
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, mleko, gluten gluten, jaja, mleko

Piątek  20/11/2020

I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Zacierki z dynią na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem i zielonym ogórkiem, świeża mięta z cytryną

II. Jabłka, woda                                     Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kluski leniwe z musem owocowym, kompot owocowy Kapuśniak z ziemniakami Zapiekanka jarzynowa z żółtym serem i jogurtem czosnkowo ziołowym
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, jaja seler, mleko, gluten mleko
Przejdź do treści