JADŁOSPIS NA OKRES 16 – 20/10/2020 |
|||||||||
Poniedziałek 16/11/020 |
|||||||||
I śniadanie, II śniadanie |
Obiad II danie |
zupa + podwieczorek |
|||||||
posiłek | I. Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo z masłem i natką, szynka wędzona, pomidorki koktajlowe, woda z syropem owocowym II. Melony, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką | Kasza gryczana, sztuka mięsa z piersi indyka w sosie morelowym, szpinak gotowany, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy | Zupa cebulowa z ziemniakami i koperkiem, zabielana jogurtem | Kisiel truskawkowy, biszkopty | |||||
alergeny | gluten, mleko, | gluten, | seler, mleko, | gluten, jaja | |||||
Wtorek 17/11/2020 |
|||||||||
I śniadanie, II śniadanie |
Obiad II danie |
zupa + podwieczorek |
|||||||
posiłek | I. Kasza krakowska na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek kakaowy, herbata z cytryną
II. Gruszki, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Ziemniaki, kotlet schabowy, marchewka z groszkiem, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i jogurtem czosnkowym, kompot śliwkowy | Zupa koperkowa z lanymi kluskami | Ryż jaśminowy z musem owocowym, kawa zbożowa | |||||
alergeny | gluten, mleko, | gluten, mleko, jaja | seler, jaja, gluten | gluten | |||||
Środa 18/11/2020 |
|||||||||
I śniadanie, II śniadanie |
Obiad II danie |
zupa + podwieczorek |
|||||||
posiłek | I. Płatki pszenne na mleku, pieczywo z masłem i natką, jajko na twardo ze szczypiorkiem, pomidory malinowe, herbata owocowa II. Banany, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką | Makron, pulpety drobiowe w sosie śliwkowym, brukselka gotowana, surówka z buraków z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wiśniowy | Krem szpinakowy z ziemniakami | Twarożek muesli z żurawiną, herbata | |||||
alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, mleko, jaja | seler, | gluten, mleko | |||||
Czwartek 19/11/2020 |
|||||||||
I śniadanie, II śniadanie |
Obiad II danie |
zupa + podwieczorek |
|||||||
posiłek | I. Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta z mozarelii ze szczypiorkiem, sałata, herbatka rumiankowa, II. Mandarynki, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką | Ziemniaki, kotlet mielony z mintaja, jarzynka z buraczków, surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek | Zupa z czerwonej soczewicy z koperkiem | Biszkopt z jabłkiem, kakao | |||||
alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, mleko, jaja | seler, mleko, gluten | gluten, jaja, mleko | |||||
Piątek 20/11/2020 |
|||||||||
I śniadanie, II śniadanie |
Obiad II danie |
zupa + podwieczorek |
|||||||
posiłek | I. Zacierki z dynią na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta z ciecierzycy ze szczypiorkiem i zielonym ogórkiem, świeża mięta z cytryną
II. Jabłka, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Kluski leniwe z musem owocowym, kompot owocowy | Kapuśniak z ziemniakami | Zapiekanka jarzynowa z żółtym serem i jogurtem czosnkowo ziołowym | |||||
alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, jaja | seler, mleko, gluten | mleko |