Jadłospis - Żłobek 37 | Żłobek nr 37

Jadłospis na okres 18 – 22/10/2021

JADŁOSPIS NA OKRES 18/10 – 22/10/2020
poniedziałek 18/10/2020
  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki jaglane na mleku, pieczywo z masłem i natką, wędlina wieprzowa, ogórek zielony, herbata owocowa                                                        II. Melony, woda                                                       Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Kasza bulgur, pulpety z łososia i mintaja w sosie koperkowym, brokuły gotowane, surówka z marchewki z jabłkiem i jogurtem, kompot wieloowocowy Zupa cebulowa z ziemniakami i koperkiem Naleśniki z dżemem, kakao                       Dieta: wafelek ryżowy z dżemem, kakao na mleku bez laktozy/nektar bobofrut
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko

Wtorek 19/10/2020

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek z jabłkiem i cynamonem, herbata owocowa                                      II. Banany, woda                                                      Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, gulasz wieprzowo cielęcy w sosie chrzanowym, bukiet jarzyn gotowany, surówka z kalarepki z papryką i jogurtem ziołowym, kompot śliwkowy Ryżanka z koperkiem Kisiel śliwkowy, herbatniki bio
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, seler, gluten gluten,

Środa 20/10/2020

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Makaron na mleku, pieczywo z masłem i natką, ser żółty, pomidorki koktajlowe, woda z syropem owocowym                                                 II. Gruszki, woda                                                       Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, krokiet jajeczne z rukolą w sosie musztardowym, marchewka gotowana, surówka z pora z jabłkiem i jogurtem, kompot śliwkowy Zupa krem z pora z kaszą kus kus i koperkiem Jabłko duszone, wafle ryżowe, herbata z cytryną
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten mleko

Czwartek 20/10/2020

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Pieczywo z masłem i natką, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i awokado, sałata, kawa zbożowa na mleku                                                                           II. Jabłka, woda                                                        Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Kasza gryczana, klopsy drobiowe w sosie żurawinowym, szpinak gotowany, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i oliwa z oliwek, kompot truskawkowy Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem Sernik z brzoskwinią, świeża mięta z miodem i cytryną Dieta: mus brzoskwiniowy, herbatniki bez jaj, mleka, glutenu
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko

Piątek 15/10/2020

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki owsiane na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasztet z cieciorki gotowanej na parze ze szczypiorkiem i pomidorem, herbata z cytryną           II. Kiwi, jabłka, gruszki, woda                                    Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, rolada z łososia ze szpinakiem zapiekana w sosie koperkowym, fasolka szparagowa gotowana, surówka wielowarzywna z jogurtem, kompot wiśniowy Krupnik z kaszą perłową i suszonymi pomidorami Budyń kakaowo kokosowy, chrupki kukurydziane                                       Dieta: budyń na mleku roślinnym/bez laktozy
alergeny gluten, mleko, jaja, gluten gluten, mleko, jaja seler, gluten mleko

 

Przewiń do góry
Przejdź do treści