Jadłospis - Żłobek 37 | Żłobek nr 37

Jadłospis na okres 23 – 27/11/2020

JADŁOSPIS NA OKRES 23 – 27/11/2020

                                                                             Poniedziałek 23/11/020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Ryż na mleku, pieczywo z masłem i natką, szynka wieprzowa, rzodkiewki, herbatka rumiankowa

II. Pomarańcze, gruszki, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kasza bulgur, pulpety z mintaja w sosie chrzanowym, czerwona kapusta duszona, surówka z pora z jabłkiem i jogurtem, kompot wiśniowy Zupa brokułowa z ziemniakami i koperkiem Racuszki z jabłkiem, kawa zbożowa
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko

Wtorek 24/11/2020

I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Lane kluski na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek kokosowo waniliowy, lemoniada                          II. Banany, woda                          Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką Ziemniaki, pulpety drobiowe w sosie żurawinowym, fasolka szparagowa gotowana, surówka z pomidorów z dymka i oliwa z oliwek, kompot z czarnej porzeczki Krupnik z suszonymi pomidorami i koperkiem Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane Dieta: budyń na mleku bezlaktozowym lub kisiel owocowy
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, jaja seler, gluten mleko
                                                                                           Środa 25/11/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Kasza jaglana na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem,

II. Kaki, kiwi, gruszki, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kasza gryczana biała, gulasz wołowy w sosie śliwkowym, marchewka gotowana, surówka z cykorii z jogurtem czosnkowym, kompot czereśniowy Krem z kukurydzy z batatami Sernik na zimno z malinami, herbata z cytryną
alergeny gluten, mleko, jaja  mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko
                                                                              Czwartek  26/11/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Płatki żytnie na mleku, pieczywo z masłem i natką, ser żółty, sałat lodowa, herbata owocowa

II. Winogrona, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, krokiety jajeczne w sosie musztardowym, bukiet jarzyn gotowany, surówka z marchewki z jabłkiem i jogurtem, kompot Zupa pomidorowa z makaronem i świeżą bazylią Krem twarogowy z jagodami, kawa zbożowa
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten mleko
                                                                                           Piątek  27/11/2020
I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie zupa + podwieczorek
posiłek I. Kasza owsiana na mleku, pieczywo z masłem i natką, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorem malinowym, herbata z cytryną

II. Mandarynki, woda     Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, rolada z łososia ze szpinakiem zapiekana w sosie cytrynowym, kalafior gotowany, surówka wielowarzywna z jogurtem, kompot śliwkowy Zupa jarzynowa z grzankami i koperkiem Wafle ryżowe z dżemem, kakao
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten mleko
Przewiń do góry
Przejdź do treści