JADŁOSPIS NA OKRES 23 – 27/11/2020 |
|||||||||
Poniedziałek 23/11/020 | |||||||||
I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie |
zupa + podwieczorek |
|||||||
posiłek | I. Ryż na mleku, pieczywo z masłem i natką, szynka wieprzowa, rzodkiewki, herbatka rumiankowa
II. Pomarańcze, gruszki, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Kasza bulgur, pulpety z mintaja w sosie chrzanowym, czerwona kapusta duszona, surówka z pora z jabłkiem i jogurtem, kompot wiśniowy | Zupa brokułowa z ziemniakami i koperkiem | Racuszki z jabłkiem, kawa zbożowa | |||||
alergeny | gluten, mleko, | gluten, mleko, jaja | seler, | gluten, jaja, mleko | |||||
Wtorek 24/11/2020 |
|||||||||
I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie |
zupa + podwieczorek |
|||||||
posiłek | I. Lane kluski na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek kokosowo waniliowy, lemoniada II. Banany, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką | Ziemniaki, pulpety drobiowe w sosie żurawinowym, fasolka szparagowa gotowana, surówka z pomidorów z dymka i oliwa z oliwek, kompot z czarnej porzeczki | Krupnik z suszonymi pomidorami i koperkiem | Budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane Dieta: budyń na mleku bezlaktozowym lub kisiel owocowy | |||||
alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, jaja | seler, gluten | mleko | |||||
Środa 25/11/2020 | |||||||||
I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | |||||||
posiłek | I. Kasza jaglana na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta jajeczna z awokado i szczypiorkiem,
II. Kaki, kiwi, gruszki, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Kasza gryczana biała, gulasz wołowy w sosie śliwkowym, marchewka gotowana, surówka z cykorii z jogurtem czosnkowym, kompot czereśniowy | Krem z kukurydzy z batatami | Sernik na zimno z malinami, herbata z cytryną | |||||
alergeny | gluten, mleko, jaja | mleko, jaja | seler, | gluten, jaja, mleko | |||||
Czwartek 26/11/2020 | |||||||||
I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | |||||||
posiłek | I. Płatki żytnie na mleku, pieczywo z masłem i natką, ser żółty, sałat lodowa, herbata owocowa
II. Winogrona, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Ziemniaki, krokiety jajeczne w sosie musztardowym, bukiet jarzyn gotowany, surówka z marchewki z jabłkiem i jogurtem, kompot | Zupa pomidorowa z makaronem i świeżą bazylią | Krem twarogowy z jagodami, kawa zbożowa | |||||
alergeny | gluten, mleko, | gluten, mleko, jaja | seler, gluten | mleko | |||||
Piątek 27/11/2020 | |||||||||
I śniadanie, II śniadanie | Obiad II danie | zupa + podwieczorek | |||||||
posiłek | I. Kasza owsiana na mleku, pieczywo z masłem i natką, jajecznica ze szczypiorkiem i pomidorem malinowym, herbata z cytryną
II. Mandarynki, woda Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką |
Ziemniaki, rolada z łososia ze szpinakiem zapiekana w sosie cytrynowym, kalafior gotowany, surówka wielowarzywna z jogurtem, kompot śliwkowy | Zupa jarzynowa z grzankami i koperkiem | Wafle ryżowe z dżemem, kakao | |||||
alergeny | gluten, mleko, jaja | gluten, mleko, jaja | seler, gluten | mleko |