Jadłospis - Żłobek 37 | Żłobek nr 37

Jadłospis na okres 25 – 29/10/2021

JADŁOSPIS NA OKRES 25/10 – 29/10/2020

poniedziałek 25/10/2020

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I.  Kasza jaglana na mleku, pieczywo z masłem i natką, wędlina drobiowa, ogórki  kiszone, herbata owocowa

II. Gruszki, jabłka, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Makaron, gulasz wieprzowy w sosie chrzanowym, jarzynka z buraczków, surówka z białej kapusty z papryką, jabłkiem i  jogurtem, kompot ananasowy  Zupa fasolowa z ziemniakami i majerankiem Koktajl jogurtowy z melonem, mango i truskawkami, herbatniki bio

Dieta: koktajl na mleku bez laktozy, mus z melona, mano i truskawek, herbatniki bez glutenu

alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten, mleko

Wtorek 26/10/2020

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki pszenne na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek z truskawkami, herbatka rumiankowa

II. Winogrona, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniak, pulpety drobiowe w sosie ze świeżej bazylii, bakłażan duszony z oliwa z oliwek, surówka z dyni z jabłkiem i jogurtem, kompot wiśniowo truskawkowy Zupa koperkowa z lanymi kluskami (z makaronem bez jaj/bez glutenu) kisiel malinowy, wafelki ryżowe
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, jajo, gluten  

Środa 27/10/2020

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki ryżowe, pieczywo z masłem i natką, ser żółty, pomidor malinowy, kakao

II. Melony, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kasza jęczmienna, klopsy z piersi indyka w sosie śliwkowym, mini marchewki gotowane, mizeria z jogurtem koperkowym, kompot wieloowocowy Krem z dyni ze świeżym imbirem i batatami Racuszki z jabłkiem, mleko waniliowe

Dieta: jabłko pieczone, herbatnik bio, kakao na mleku bez laktozy/sok Bobofrut

alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko

Czwartek 28/10/2020

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Kasza manna na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta jajeczna z rukolą, lemoniada,

II. Banany, woda                                  Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, kotlet mielony z mintaja,  brukselka gotowana, surówka z pomidorów z dymką, kompot śliwkowy Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem, zabielana śmietaną Ciasto biszkoptowe ze śliwkami, kisiel ananasowy

Dieta: wafelek ryżowy z dżemem

alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, mleko, gluten gluten, jaja, mleko

Piątek 29/10/2020

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo z masłem i natką,, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewki,  herbata z cytryną          II. Jabłka, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kluski leniwe z musem z truskawek i melona, surówka z dyni z jabłkiem i jogurtem, kompot wiśniowy Zupa jarzynowa z ziemniakami i koperkiem Budyń kakaowy, herbatniki bio(bez mleka i jaj)

Dieta: budyń na mleku bez laktozy/migdałowym

alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten, mleko
Przewiń do góry
Przejdź do treści