Jadłospis | Żłobek nr 66

Jadłospis 04-08.10.2021

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

04.10.2021

 Kasza orkiszowa na mleku, pieczywo z masłem i natką, humus z bakłażana i sezamu ze szczypiorkiem, ogórek zielony, lemoniada,  II śniadanie: winogrono, gruszka, jabłko, woda Ziemniaki z koperkiem, pulpety z dorsza w sosie chrzanowym, jarzynka z buraczków, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem, cebulką i olejem, kompot jagodowy.

 

Zupa pomidorowa z makaronem i koperkiem, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Maślanka z mango, chrupki kukurydziane.
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler,gluten Laktoza
Wtorek

05..10.2021

Płatki jaglane na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek z jabłkiem i cynamonem, woda z syropem owocowym, II śniadanie: winogrona, gruszki, woda

 

Ziemniak, klopsy drobiowe w sosie majerankowym, bakłażan duszony z ziołami, surówka z selera z mango i olejem, kompot z czarnej porzeczki. Zupa fasolowa  z zacierkami i koperkiem Kisiel śliwkowy, ciasteczka kruche.
  Laktoza, gluten, jaja Gluten Seler, gluten Laktoza, gluten
Środa

06.10.2021

 

Ryz na mleku, pieczywo z masłem i natką, ser mozzarella z pomidorem, herbata owocowa

II śniadanie:  pomarańcza, melon, jabłko, woda

 

Kasza bulgur, kotlet mielony z piersi indyka, brukselka gotowana, surówka z marchewki, jabłko z olejem, kompot wieloowocowy Krem z kukurydzy z nutą mango i ziemniakami z koperkiem, mleczkiem kokosowym. Ryz z musem owocowym, herbata z cytryną
  Laktoza, gluten, jaja Laktoza, gluten jaja Seler, jaja, gluten Laktoza, gluten, jaja
Czwartek

07.10.2021

 Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo z masłem i natką, wędlina drobiowa, ogórek małosolny, herbatka rumiankowa                          II. Melony, jabłka, woda Kasza gryczana biała, gulasz z  mięsa mieszanego w sosie śliwkowym, czerwona kapusta duszona, surówka z pora z jakiem i jogurtem, kompot śliwkowy

 

Zupa dyniowa z ziemniakami i koperkiem, zabielana śmietaną

 

Ciasto drożdżowe ze śliwką.  Mleko do picia.
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler, gluten Laktoza, gluten,
Piątek

08.10.2021

 Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo z masłem i natką, świeża mięta z cytryną,                               II. Pasztet z cieciorki ze szczypiorkiem i pomidorem malinowym, woda Makaron z białym serem i musem truskawkowym, kompot wieloowocowy Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem, doprawiony śmietaną Płatki kukurydziane z jogurtem greckim, jagodami i bakaliami.
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler, gluten Laktoza, gluten ,jaja

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne 

Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masła

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

Przewiń do góry Przejdź do treści