Jadłospis | Żłobek nr 66

Jadłospis 16-20.11.2020

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

16.11.2020

Płatki pszenne na mleku mleko, gluten. Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym  i ogórkiem zielonym, herbatka czarna z cytryną, woda

II śniadanie:

Jabłko, banan

 

Ryż czerwony, pulpety z mięsa mieszanego w sosie chrzanowym jarzyny mieszane gotowane, surówka z selera z morelą suszona, z jabłkiem i jogurtem ( d-olejem), kompot wieloowocowy, woda Zupa krem z kalafiora z ziemniakami, z pestkami dyni zabielana mleczkiem Ciasto bananowe.

Jogurt waniliowy do piocia

  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler,gluten Laktoza
Wtorek

17.11.2020

Płatki owsiane na mleku, mleko. gluten  Pieczywo mieszane z pastą z jajka, awokado, prażonymi pestkami słonecznika, z plasterkami papryki czerwonej, mięta z limonką, woda

II śniadanie:

Winogrona ciemne i jasne , kaki,

 

Puree z batatów z koperkiem ala – gołąbki wieprzowe w sosie pomidorowym surówka z kalarepki z jabłkiem, daktylami suszonymi i jogurtem naturalnym (D: z oliwką z oliwek),

kompot owoce mieszane,  woda

Zupa dyniowo-marchewkowa z warzywami zabielana jogurtem

 

Placuszki drożdżowo-kokosowe z musem borówkowym, mleko waniliowe,

 

  Laktoza, gluten, jaja Gluten Seler, gluten Laktoza, gluten
Środa

18.11.2020

 

Płatki jęczmienne na mleku mleko, gluten, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z  miodem, rumianek z limonką, woda

II śniadanie: Gruszki, kaki,

 

Ziemniaki z koperkiem, paluszki z mintaja zapiekane w sosie cytrynowym brokuł gotowany z masełkiem i bułką tartą, surówka z marchewki  z pomarańczą i imbirem, z oliwką z oliwek ,

kompot żurawinowo-malinowy, woda

Zupa ogórkowa z ryżem zabielana mlekiem   Jogurt grecki z borówką i płatkami migdałów + wafle suche
  Laktoza, gluten, jaja Laktoza, gluten jaja Seler, jaja, gluten Laktoza, gluten, jaja
Czwartek

19.11.2020

Kawa orkiszowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą karbowaną czerwoną, szynką z kurczaka  i pomidorem malinowym, herbata z cytryną, woda

II śniadanie:  Kiwi gold, gruszki jabłka,

 

Makaron , paprykowe klopsiki z indyka duszone w pomidorach, posypane koperkiem , jarzynka, kalafior na parze, surówka z pora z jabłkiem, kukurydzą i marchewką, z jog. greckim, (D:  z oliwką z oliwek),

kompot borówkowo-jabłkowy, woda

Kapuśniak z ziemniakami zabielany mlekiem, natka pietruszki Budyń czekoladowy, herbatniki
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler, gluten Laktoza, gluten,
Piątek

20.11.2020

Zacierki z mąki mieszanej na mleku pieczywo mieszane z pastą z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, oliwkami, kukurydzą i kolendrą, z plasterkami ogórka kiszonego, herbata  owocowa, woda

II śniadanie banan, pomelo,

 

Ziemniaki, kotleciki  ze schabu  w panierce sezamowej pieczone, jarzynka z  zielonego groszku i marchewki na parze z masełkiem, surówka z buraczków z jabłkiem z oliwką z oliwek ,

kompot śliwkowo-jabłkowy z suszonymi owocami,

 

Zupa z cukinii z makaronem, warzywami, natką pietruszki

 Serek ananasowy z wiórkami kokosowymi, biszkopty
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler, gluten Laktoza, gluten ,jaja

 

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne 

Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masła

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przejdź do treści