Jadłospis | Żłobek nr 66

Jadłospis 2-6.11

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

02.11.2020

Kakao do picia na mleku modyfikowanym  (d-na wodzie). Pieczywo mieszane z masłem, pastą z fasoli czerwonej. Herbata z cytryną i imbirem

II śniadanie:, melon, jabłko

 

Ziemniaki z koperkiem, kotlet  z wołowiny Jarzynka: wielowarzywna Surówka: pietruszka z rodzynkami, żurawinąjabłkiem i jogurtem

Kompot wiśniowo-jabłkowy

 

Zupka brokułowa  z kasza jaglaną, posypana natką pietruszki Kasza manna z rodzynkami z polewą borówkową na bazie jogurtu naturalnego i mleczka kokosowego.

 

  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler,gluten Laktoza
Wtorek

03.11.2020

Ryż na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty/wędliną, mini pomidorki, herbatka owocowa z limonką

II śniadanie: winogrono, banan, jabłko

 

 

Kasza gryczana biała z koperkiem, ryba pieczona po grecku z warzywami. Surówka z selera naciowego z marchewką, kolorową papryką, jabłkiem i oliwą. Kompot żurawinowy Zupka dyniowa z ziemniakami i natką pietruszki. Doprawiona mlekiem Batoniki waflowo- daktylowe.

 

  Laktoza, gluten, jaja Gluten Seler, gluten Laktoza, gluten
Środa

04.11.2020

 

Zacierki pszenno-migdałowe na mleku/kaszka owocowa na wodzie. Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z brzoskwinią, miód. Herbata czarna z cytryną.

II śniadanie: arbuz, banan, jabłko.

Makaron orkiszowy z koperkiem, pieczony filecik z indyka z dodatkiem ananasa, posypany sezamem.
Jarzynka: marchewka kostka gotowana z masłem i oliwką.Surówka: Kapusta pekińska z pomidorkiem koktajlowym, kiełkami słonecznika, czarnymi oliwkami i jogurtem naturalnym, posypana pestkami słonecznika

Kompot owocowy

 

Zupka krem marchewkowy z natką i ziemniakami, mlekiem kokosowym i grzankami pszennymi.

 

Cynamonowy serek mascarpone na bazie jogurtów greckich. Pieczone jabłko z kruszonką, woda z sokiem

 

  Laktoza, gluten, jaja Laktoza, gluten jaja Seler, jaja, gluten Laktoza, gluten, jaja
Czwartek

05.11.2020

 Płatki orkiszowe na mleku /mleku ryżowym. Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, szyneczka drobiowa, ogórek zielony. Rumianek.

II śniadanie: kiwi, gruszki, jabłka jabłko

 

Kasza pęczaki z zieleniną, potrawka  z cielęciny z dodatkiem cebulki szalotki, kopru w sosie jogurtowo-musztardowym. Jarzynka: szpinak gotowany z jajkiem. Surówka z kalarepy, żurawiny, jabłka, kukurydzy z koperkiem, jogurtem greckim i nasionami chia.

Kompot truskawkowy

 

Rosół z makaronem, warzywami, natką Pudding twarogowy z dodatkiem kosteczek mango. Wafle, napój owocowy
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler, gluten Laktoza, gluten,
Piątek

06.11.2020

 Kaszka kukurydziana  na mleku/ na wodzie.Pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarella z wiórkami z rzodkiewki, dżem. Herbata owocowa.

II śniadanie: gruszka, jabłko

 

Bataty z zieleniną, pulpeciki z cielęcinki w sosie śliwkowym  Jarzynka: bukiet warzyw gotowanych z oliwką. Surówka sałata masłowa, piórka rzodkiewki, szczypiorek z jogurtem greckim. Kompot z czerwonych owoców.

 

Zupka ogórkowa z ryżem, posypana natką pietruszki, zabielana mlekiem kokosowym. Ciastka maślane z rodzynkami,  i płatkami migdałowymi Jogurtowy koktajl malinowy z nutą wanilii/ciastka bezglutenowe
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler, gluten Laktoza, gluten ,jaja

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne 

Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masła

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przejdź do treści