JADŁOSPIS:
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
(PON) 21.12.
2020
|
Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo z masłem, jajecznica z papryką kolorową
herbata z cytryną, IIśn. pomarańcza, banan, jabłko woda woda |
Ziemniaki z koperkiem, pulpety drobiowe w sosie żurawinowym, kolorowa fasolka szparagowa gotowana, marchewka z jabłkiem, z jogurtem greckim
kompot z czarnej porzeczki |
Krupnik z kaszą pęczak, suszonymi pomidorami i natką | Kisiel wieloowocowy, biszkopty. |
Laktoza, gluten, jajo | Laktoza, gluten, jaja | Seler, gluten | Laktoza , gluten, | |
(WTO)22.12.
2020
|
Lane kluski na mleku, pieczywo z masłem, twarożek kokosowo waniliowy, lemoniada II. II.śn. banany, jabłka
|
Kasza gryczana palona, pulpety wołowe w sosie śliwkowym, marchewka w kostkę gotowana z masełkiem, surówka sałata lodowa z jogurtem czosnkowym, kompot czereśniowy |
Zupa krem z białych warzyw z ziemniakami natką, zabielany mleczkiem kokosowym | Wafle z musem wiśniowym. |
Laktoza, gluten | Laktoza, jaja,. | Seler, | Laktoza , gluten, | |
(ŚRO)
23.12. 2020 (ŚRO) |
Ryż na mleku, pieczywo z masłem i natką, sałatą masłową, szynka wieprzowa, rzodkiewki, herbatka rumiankowa
IIśn. pomarańcza, jabłka, banan, woda
|
Ziemniaki z koperkiem, kotleciki z cielęciny kalafior + brokuł gotowany z masełkiem, surówka wielowarzywna, z suszoną żurawiną i z jogurtem, kompot śliwkowy | Zupa pomidorowa z makaronem i świeżą bazylią, zabielana mlekiem | Strucla serowa. |
Laktoza, gluten | Laktoza, gluten, jaja | Seler,gluten | Laktoza , gluten, | |
(CZW)
24.12. 2020 WOLNE
|
||||
Laktoza, gluten | Laktoza, gluten, jaja | Seler,gluten | Laktoza , gluten, | |
(PTK)
25.12. 2020 WOLNE
|
|
|||
Laktoza, gluten | Laktoza, gluten, jaja | Seler,gluten | Laktoza , gluten, |
Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.
Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).