Jadłospis | Żłobek nr 66

Jadłospis 21-23.12.2020

                                                                          

                JADŁOSPIS:

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
(PON) 21.12.

2020

 

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo z masłem, jajecznica z papryką kolorową

herbata z cytryną,

IIśn. pomarańcza, banan, jabłko woda

woda

Ziemniaki z koperkiem, pulpety drobiowe w sosie żurawinowym, kolorowa fasolka szparagowa gotowana, marchewka z jabłkiem, z jogurtem greckim

kompot z czarnej porzeczki

Krupnik z kaszą pęczak, suszonymi pomidorami i natką Kisiel wieloowocowy,  biszkopty.
  Laktoza, gluten, jajo Laktoza, gluten, jaja Seler, gluten Laktoza , gluten,
(WTO)22.12.

2020

 

Lane kluski na mleku, pieczywo z masłem, twarożek kokosowo waniliowy, lemoniada                          II. II.śn. banany, jabłka

 

 

Kasza gryczana palona, pulpety wołowe w sosie śliwkowym, marchewka w kostkę gotowana z masełkiem, surówka sałata lodowa z jogurtem czosnkowym,

kompot czereśniowy

Zupa krem z białych warzyw z ziemniakami natką, zabielany mleczkiem kokosowym Wafle z musem wiśniowym.
  Laktoza, gluten Laktoza, jaja,. Seler, Laktoza , gluten,
(ŚRO)

23.12.

2020

(ŚRO)

Ryż na mleku, pieczywo z masłem i natką, sałatą masłową,  szynka wieprzowa, rzodkiewki, herbatka rumiankowa

IIśn. pomarańcza, jabłka, banan, woda

 

Ziemniaki z koperkiem, kotleciki z cielęciny kalafior + brokuł gotowany z masełkiem, surówka wielowarzywna, z suszoną żurawiną i z jogurtem, kompot śliwkowy Zupa pomidorowa z makaronem i świeżą bazylią, zabielana mlekiem Strucla serowa.
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler,gluten Laktoza , gluten,
(CZW)

24.12.

2020 WOLNE

 

       
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler,gluten Laktoza , gluten,
(PTK)

25.12.

2020 WOLNE

 

 

 

     
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler,gluten Laktoza , gluten,

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.

Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

Przejdź do treści