Jadłospis | Żłobek nr 66

Jadłospis 9-13.XI

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

09.11.2020

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, słupki marchewki, herbatka z cytrynką.

II śn.:  jabłka, melon, banan, woda do picia.

Ryż czerwony na sypko z natką, gulasz z indyka, bukiet jarzyn( kalafior, marchewka junior, fasolka), surówka z marchewki, ananasa z żurawiną i jogurtem, dieta z olejem,

Kompot borówkowy

Zupa wielowarzywna  na wywarze jarzyn z ziemniakami z koperkiem, zabielana mlekiem

 

Placuszki waniliowe z jabłkiem,  woda do picia.
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler,gluten Laktoza
Wtorek

10.11.2020

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  z plasterkiem sera żółtego i pomidorka koktajlowego, napój limonkowy.

II śn.: jabłko, arbuz, gruszka

Ziemniaczki z koperkiem, kotlecik z cielęciny, na jarzynkę fasolka żółta z masełkiem , surówka z kapusty kiszonej, z marchewką, cebulką, jabłkiem, olejem

Kompot śliwkowy.

Zupa krupnik z komosa ryżową  na wywarze jarzyn z natką pietruszki.

 

Koktajl jogurtowo-borówkowy z amarantusem dieta  sok bobofrut, wafelki, woda do picia.
  Laktoza, gluten, jaja Gluten Seler, gluten Laktoza, gluten
Środa

11.11.2020

WOLNE

       
  Laktoza, gluten, jaja Laktoza, gluten jaja Seler, jaja, gluten Laktoza, gluten, jaja
Czwartek

12.11.2020

 Lane kluseczki  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, z pastą z fasoli czerwonej i białej plasterkiem ogórkiem kiszonego,  herbatka rumiankowa.

II śn.; jabłko, winogrono,

 

Kasza palona gryczana z natką, schab duszony w sosie śliwkowym,  cukinia gotowana, surówka z czerwonej kapusty z rodzynkami, jabłkiem i oliwką .

Kompot wieloowocowy.

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami  na wywarze jarzyn z koperkiem.

-Puszysty serek malinowy, herbatniki maślane, dieta przecier owocowy, woda do picia.

Ciasto marchewkowe, mleko do picia
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler, gluten Laktoza, gluten,
Piątek

13.11.2020

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą masłową, wędliną, z plasterkiem pomidorka. Herbatka owocowa.

II śn. :jabłka, gruszki, mango, woda.

 

Ziemniaki z koperkiem , paluszki z mintaja , fasolka zielona, surówka z kapusty białej  z marchewką jogurtem, dieta z olejem,

Kompot porzeczkowy.

 Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami i świeżą bazylią na wywarze jarzyn.

 

Mus z kaszy mannej na mleku z syropem truskawkowym, dieta budyń na mleku ryżowym o smaku waniliowym, woda do picia.
  Laktoza, gluten Laktoza, gluten, jaja Seler, gluten Laktoza, gluten ,jaja

 

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne 

Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masła

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przejdź do treści