Data | Śniadanie I i II | Obiad | Podwieczorek+ Zupa | |
Poniedziałek
31.08.2020 |
Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z czerwonej soczewicy z jajkiem, cebulą i szczypiorem. Zioła do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia |
Ziemniaczki z wody z koperkiem. Kotlecik z dorsza. Seler z rodzynkami i jogurtem naturalnym. Włoszczyzna w paskach na jarzynkę. Kompot owocowy do picia.
|
Budyń z sosem owocowym.
ZUPA: Dyniowa z jarzynami i kuskusem i groszkiem ptysiowym. |
|
Alergeny | ||||
wtorek 01.09.2020 |
Kakao do picia, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, ogórek małosolny w talarkach.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia |
Ryż pełnoziarnisty z mixem zielonych warzyw. Pulpecik drobiowo-wieprzowy w sosie lekkim koksowym z kurkumą. Papryka kolorowa na surówkę. Kompot owocowy do picia.
|
Jogurt naturalny, biszkopty.
ZUPA: Botwina z ziemniakami zabielana jogurtem z natką pietruszki. |
|
Alergeny | Mleko | |||
Środa 02.09.2020 |
Płatki jaglane na mleku (d- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowo-wieprzowa z ogórkiem świeżym w talarkach. Herbatka do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia |
Kotlecik z indyka z marchewką mini i kalafiorem, kulka ziemniaczana z koperkiem. Sałata rzymska z jogurtem. Kompot owocowy do picia. | Puszysty sernik z galaretką (d- galaretka), woda do picia.
ZUPA: Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (d- bez groszku).
|
|
Alergeny | Mleko | |||
Czwartek
03.09.2020
|
Kasza jęczmienna na mleku (d- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem, pasta serowa z zielonym groszkiem, pomidor malinowy w talarkach. Herbatka owocowa do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia |
Gulasz z mięsa wieprzowego z koperkiem i szczypiorem. Makaron pszenny z kalafiorem, marchwią mini i brokułem na parze. Surówka z tartej marchwi z rodzynkami i jogurtem. Kompot owocowy do picia. | Świeże śliwki, jogurt naturalny do picia.
ZUPA: Brukselkowa z ziemniakami i natką pietruszki. |
|
Alergeny | Mleko | |||
Piątek 04.09.2020 |
Płatki ryżowe na mleku (d- kaszka bezmleczna), pieczywo mieszane z masłem, twarożek z brzoskwinią. Herbatka liściasta do picia.
II śniadanie: mix owoców, woda do picia |
Ziemniaki młode gotowane z koperkiem. Pieczeń z łososia. Buraczki zasmażane na jarzynkę. Kalarepka z ananasem i sosem jogurtowym. Kompot owocowy do picia.
|
Ciasto drożdżowe, mleko do picia (d- napój roślinny)
ZUPA: Pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym, jarzynami i natką pietruszki. |
Alergeny | Mleko | Mleko |
*Jadłospis może ulec nieznacznej modyfikacji