Jadłospis | Żłobek nr 28

Jadłospis 14-18.09.2020r.

JADŁOSPIS NA 14-18.09.2020r.

 

DATA ŚNIADANIE OBIAD I faza OBIAD II faza (zupa) PODWIECZOREK
Poniedziałek

14.09.2020

 

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka, ogórkiem kiszonym , herbatka z cytrynką i miodem, . (d b/mk/pm/cytrusów – masło flora z szynką z kurczaka lub dżemem i pieczywem mieszanym, kaszka ryżowa, herbatka bez cytrynki).

-II śniadanie: jabłko, winogrono, kiwi.

 -Ziemniaki słodkie,  pulpeciki  z indyka, w mleku kokosowym, szparagi gotowane na jarzynkę, surówka z pomidorków koktailowych z cebulką, dodatkiem szczypiorku, kiełków lucerny i słonecznika i jogurtu ( d b/pm – z olejem, D b/pomidorka-surówka bez dodatku pomidorka)

-Kompot ananasowo – gruszkowy.

-Zupka kalafiorowa z warzywami i makaronem bez jajecznym, podsmażona cebulką, natka pietruszki.

 

Jogurt naturalny o smaku jagodowym.

–D b/pm/jaj – wafelek ryżowy, mus owocowy.

-Woda do picia.

        alergeny białko mleka krowiego, jajo kurze Jaja kurze, białko mleka krowiego białko mleka krowiego
Wtorek

 

15.09.2020

 

-Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  pasta z soczewicy z avokado ze szczypiorkiem z papryką, (d/m- masło flora, wędlinka drobiowa), sok z wodą do picia

-II śniadanie: jabłka, winogrono, mango.

 

-Kasza gryczana, mięsko duszone wołowe, ( d b/wołowiny- filet z indyka) w sosie cebulowym, buraczki gotowane na jarzynkę, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, olejem, cebulką, jabłkiem. Kompot z wieloowocowy (owoce mieszane i gruszka).

 

-Zupa brokułowa z ziemniakami na jarzynach, z koperkiem kiełkami lucerny, natka pietruszki.

 

-Makaron kolorowy z serem białym i truskawkami. D b/pm/truskawek- makaron z musem gruszkowym.

-napój ryżowy do picia.

Alergeny białko mleka krowiego, jajo kurze, cytrusy jaja  kurze, białko mleka krowiego białko mleka krowiego białko mleka krowiego, jajo kurze
Środa

16.09.2020

-Płatki orkiszowe, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z   rzodkiewką i cykorią (d b/pm/mk – kaszka  ryżowa, masło flora,  dżem z pieczywem mieszanym), HERBATKA z listkami świeżej mięty do picia i limonki.

– II śniadanie: jabłka, winogrono, kiwi.

D b/winogrona-gruszka.

-Ziemniaki słodkie  z koperkiem, ryba(łosoś i mintaj,) po grecku w sosie pomidorowym ( d b/pomidora – w  sosie warzywnym), mizeria  z ogórka świeżego z dodatkiem koperku, jogurtu naturalnego. (d b/pm-surówka oleju).

-Kompot gruszkowo-borówkowy.

 

-Zupa warzywna z kalarepką i bakłażanem,  kaszą kukurydzianą, bazylią, dynią.

 

Placki z jabłkiem Koktajl na bazie kefiru z brzoskwiniami i świeżą miętą.

-D b/pm- soczek

D b/jaj – wafelek ryżowy

-Woda do picia.

alergeny białko mleka krowiego, jajo kurze jaja  kurze, białko mleka krowiego białko mleka krowiego białko mleka krowiego
Czwartek.

 

17.09.2020

 

– Płatki ryżowe, pieczywo mieszane z masłem , twarożkiem z tartą rzodkiewką i awokado,  (d b/mk/pm- masło flora, pieczywo mieszane, szynką  z kurczaka lub dżemem).

-II śniadanie: jabłka, mango, winogrono.

-Kasza kus-kus, kotleciki z cielęciny ( d b/cielęciny-filet z indyka), sos z kolendry z sezamem , marchewka gotowana na jarzynkę, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym, kiełkami słonecznika i cebulką, olejem.

-Kompot malinowo -gruszkowy.

-Barszczyk czerwony   z warzywami, natka pietruszki i ziemniakami, zabielany jogurtem naturalnym.

D b/pm-zupa bez zabielania.

-Budyń z duszonymi gruszkami,  napój owsiany do picia.

-D b/pm –mus owocowy.

-Woda  do picia.

Alergeny białko mleka krowiego, jajo kurze jaja  kurze, białko mleka krowiego białko mleka krowiego białko mleka krowiego
Piątek

18.09.2020

-Płatki kukurydziane z cynamonem na mleku  pieczywo mieszane z masłem ogóreczkiem świeżym i pomidorkiem koktailowym, woda z limonkom i świeżą miętą  do picia, (d b/pm/mk/cytrusów- kaszka  ryżowa, masło flora,  dżem z pieczywem mieszanym, herbatka bez cytrynki).

– II śniadanie:  jabłko, mandarynki, śliwki.

D b/cytrusów -jabłko.

-Kasza jęczmienna, filet z indyka w  sosie śliwkowym , szpinak gotowany z wcieranym jajkiem na jarzynkę d b/jaj-szpinak bez dodatku jaj,   surówka z marchewki z brzoskwinią i jogurtem d b/pm-surówka bez jogurtu. Kompot  śliwkowy.  -Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana mlekiem kokosowym, natka pietruszki. -Zapiekanka z ryżem jaśminowym z gruszką, morelką  i cynamonem, polana jogurtem naturalnym .

-D b/pm- zapiekanka bez jogurtu.

-Napój owsiany do picia.

 

 

 

 

Załączniki

Przejdź do treści