JADŁOSPIS NA 14-18.09.2020r.
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD I faza | OBIAD II faza (zupa) | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
14.09.2020
|
Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka, ogórkiem kiszonym , herbatka z cytrynką i miodem, . (d b/mk/pm/cytrusów – masło flora z szynką z kurczaka lub dżemem i pieczywem mieszanym, kaszka ryżowa, herbatka bez cytrynki).
-II śniadanie: jabłko, winogrono, kiwi. |
-Ziemniaki słodkie, pulpeciki z indyka, w mleku kokosowym, szparagi gotowane na jarzynkę, surówka z pomidorków koktailowych z cebulką, dodatkiem szczypiorku, kiełków lucerny i słonecznika i jogurtu ( d b/pm – z olejem, D b/pomidorka-surówka bez dodatku pomidorka)
-Kompot ananasowo – gruszkowy. |
-Zupka kalafiorowa z warzywami i makaronem bez jajecznym, podsmażona cebulką, natka pietruszki.
|
Jogurt naturalny o smaku jagodowym.
–D b/pm/jaj – wafelek ryżowy, mus owocowy. -Woda do picia. |
alergeny | białko mleka krowiego, jajo kurze | Jaja kurze, białko mleka krowiego | białko mleka krowiego | |
Wtorek
15.09.2020
|
-Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy z avokado ze szczypiorkiem z papryką, (d/m- masło flora, wędlinka drobiowa), sok z wodą do picia
-II śniadanie: jabłka, winogrono, mango.
|
-Kasza gryczana, mięsko duszone wołowe, ( d b/wołowiny- filet z indyka) w sosie cebulowym, buraczki gotowane na jarzynkę, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, olejem, cebulką, jabłkiem. Kompot z wieloowocowy (owoce mieszane i gruszka).
|
-Zupa brokułowa z ziemniakami na jarzynach, z koperkiem kiełkami lucerny, natka pietruszki.
|
-Makaron kolorowy z serem białym i truskawkami. D b/pm/truskawek- makaron z musem gruszkowym.
-napój ryżowy do picia. |
Alergeny | białko mleka krowiego, jajo kurze, cytrusy | jaja kurze, białko mleka krowiego | białko mleka krowiego | białko mleka krowiego, jajo kurze |
Środa
16.09.2020 |
-Płatki orkiszowe, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z rzodkiewką i cykorią (d b/pm/mk – kaszka ryżowa, masło flora, dżem z pieczywem mieszanym), HERBATKA z listkami świeżej mięty do picia i limonki.
– II śniadanie: jabłka, winogrono, kiwi. D b/winogrona-gruszka. |
-Ziemniaki słodkie z koperkiem, ryba(łosoś i mintaj,) po grecku w sosie pomidorowym ( d b/pomidora – w sosie warzywnym), mizeria z ogórka świeżego z dodatkiem koperku, jogurtu naturalnego. (d b/pm-surówka oleju).
-Kompot gruszkowo-borówkowy.
|
-Zupa warzywna z kalarepką i bakłażanem, kaszą kukurydzianą, bazylią, dynią.
|
Placki z jabłkiem Koktajl na bazie kefiru z brzoskwiniami i świeżą miętą.
-D b/pm- soczek D b/jaj – wafelek ryżowy -Woda do picia. |
alergeny | białko mleka krowiego, jajo kurze | jaja kurze, białko mleka krowiego | białko mleka krowiego | białko mleka krowiego |
Czwartek.
17.09.2020
|
– Płatki ryżowe, pieczywo mieszane z masłem , twarożkiem z tartą rzodkiewką i awokado, (d b/mk/pm- masło flora, pieczywo mieszane, szynką z kurczaka lub dżemem).
-II śniadanie: jabłka, mango, winogrono. |
-Kasza kus-kus, kotleciki z cielęciny ( d b/cielęciny-filet z indyka), sos z kolendry z sezamem , marchewka gotowana na jarzynkę, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym, kiełkami słonecznika i cebulką, olejem.
-Kompot malinowo -gruszkowy. |
-Barszczyk czerwony z warzywami, natka pietruszki i ziemniakami, zabielany jogurtem naturalnym.
D b/pm-zupa bez zabielania. |
-Budyń z duszonymi gruszkami, napój owsiany do picia.
-D b/pm –mus owocowy. -Woda do picia. |
Alergeny | białko mleka krowiego, jajo kurze | jaja kurze, białko mleka krowiego | białko mleka krowiego | białko mleka krowiego |
Piątek
18.09.2020 |
-Płatki kukurydziane z cynamonem na mleku pieczywo mieszane z masłem ogóreczkiem świeżym i pomidorkiem koktailowym, woda z limonkom i świeżą miętą do picia, (d b/pm/mk/cytrusów- kaszka ryżowa, masło flora, dżem z pieczywem mieszanym, herbatka bez cytrynki).
– II śniadanie: jabłko, mandarynki, śliwki. D b/cytrusów -jabłko. |
-Kasza jęczmienna, filet z indyka w sosie śliwkowym , szpinak gotowany z wcieranym jajkiem na jarzynkę d b/jaj-szpinak bez dodatku jaj, surówka z marchewki z brzoskwinią i jogurtem d b/pm-surówka bez jogurtu. Kompot śliwkowy. | -Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana mlekiem kokosowym, natka pietruszki. | -Zapiekanka z ryżem jaśminowym z gruszką, morelką i cynamonem, polana jogurtem naturalnym .
-D b/pm- zapiekanka bez jogurtu. -Napój owsiany do picia.
|
Załączniki
-
1
JADŁOSPIS NA 14.09.2020r.
Wielkość pliku: 17 KB