Jadłospis | Żłobek nr 60

JADŁOSPIS 16-20.11.2020

 

Data Śniadanie i II śniadanie                       Obiad Zupa i podwieczorek
Poniedziałek

16.11.2020

Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarella pomidor, bazylia, herbata

Marchewka talarki, melon, jabłka, woda

Dieta: kaszka bezmleczna na mleku roślinnym,  kanapki z dżemem, masło roślinne

Potrawka z łopatki wieprzowej w sosie musztardowym, puree ziemniaczano dyniowe, fasolka szparagowa mieszana, sałata masłowa, dymka, rzodkiewka, jogurt grecki,  kompot borówkowy

Dieta: sałata z olejem

Zupa zacierkowa z zieleniną.

 

Kokosowy pudding z tapioki z musem mango, napój mleczny z truskawkami.

Dieta: kleik ryżowy z owocami, biszkopty

ALERGENY MLEKO I PRZETWORY, GLUTEN GLUTEN, GORCZYCA, MLEKO I PRZETWORY MLEKO I PRZETWORY, SELER, JAJA
Wtorek

17.11.2020

Kluski lane orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z cebulą i koncentratem, papryka żółta, sałata masłowa ,herbata

Jabłka, gruszki, pomelo, woda

Dieta: kaszka bezmleczna na mleku roślinnym, masło roślinne, wędlina drobiowa

Nuggetsy z kurczaka, sos marchwiowo-porowy, ryż biały z zieleniną, kalafior gotowany, surówka z czerwonej kapusty, marchew, jabłko, olej, kompot z owoców mieszanych

Dieta: kotlet bez jaja

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana mlekiem, zielenina.

Koktajl owocowy na bazie maślanki z nasionami chia ,kostką kiwi, posypka kukurydziana, herbatniki

Dieta: koktajl na mleku roślinnym, biszkopty, zupa bez mleka

ALERGENY MLEKO I PRZETWORY, GLUTEN, JAJA  JAJA, GLUTEN MLEKO I PRZETWORY, SELER
Środa

18.11.2020

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  szynka drobiowa, ogórek kiszony, sałata masłowa.

Mandarynki, jabłka, woda

Dieta: kleik ryżowy na mleku roślinnym, masło roślinne

Schab duszony z warzywami,  kluski kładzione z zieleniną , surówka z kapusty pekińskiej, jabłko, marchew, kukurydza, jogurt grecki, kompot śliwkowy

Dieta: makaron bezglutenowy, surówka z olejem

Kalafiorowa z ziemniakami, zieleniną zabielana kefirem

Malinowe ptasie mleczko z jogurtów greckich, biszkopty

Dieta: zupa bez kefiru,galaretka owocowa, chrupki kukurydziane

ALERGENY MLEKO I PRZETWORY, GLUTEN MLEKO I PRZETWORY,GLUTEN, JAJA SELER ,MLEKO I PRZETWORY
Czwartek

19.11.2020

Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twaróg z nutellą śliwkową

Arbuz, jabłka, woda

Dieta: kawa na mleku roślinnym, pieczywo mieszane z nutella śliwkowa

Klopsy rybne w sosie greckim, kasza jęczmienna z zieleniną, surówka  z kiszonej kapusty, marchew, jabłko, cebula, zielenina, olej , kompot owocowy

 

Dieta:  klopsy bez jaja

Zupa Solferino z ziemniakami , zielenina zabielana mlekiem

Budyń kokosowy z żurawiną i musem jagodowym, biszkopty

Dieta: kisiel owocowy, zupa bez mleka

ALERGENY MLEKO I PRZETWORY, GLUTEN MLEKO I PRZETWORY,RYBA,JAJA,GLUTEN MLEKO I PRZETWORY, SELER
Piątek

20.11.2020

Ryż biały na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztet z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami i pestkami dyni, herbata.

Winogrono jasne, jabłka, woda

Dieta: kaszka bezmleczna na mleku roślinnym, masło roślinne, pasztet bez jaja

Jaja w sosie musztardowo jogurtowym, ziemniaki z zielenina, marchewka z groszkiem, surówka z białej rzodkwi, marchewka, jabłko, jogurt grecki, kompot owocowy.

Dieta: kotlet warzywny, surówka bez jogurtu

Zupa pomidorowa, świeża bazylia z makaronem, zielenina, zabielana kefirem.

Wafle z twarogiem kokosowym, plastry brzoskwiń, mleko czekoladowe

Dieta: zupa bez kefiru, wafle z dżemem, napój roślinny czekoladowy

ALERGENY MLEKO I PRZETWORY, GLUTEN,JAJA MLEKO I PRZETWORY, JAJA MLEKO I PRZETWORY, SELER, GLUTEN
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
Przejdź do treści