Jadłospis | Żłobek nr 60

JADŁOSPIS 23-27.11.2020

 

Data Śniadanie i II śniadanie                       Obiad Zupa i podwieczorek
Poniedziałek

23.11.2020

Płatki ryżowe na mleku z suszoną żurawiną, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek świeży, sałata karbowana,  herbata owocowa

Jabłka, kiwi, arbuz, woda

Dieta: kaszka bezmleczna na mleku roślinnym, masło roślinne, wędlina

Cielęcina duszona w mleku kokosowym, ziemniaki z zieleniną, purée z buraczków, surówka z białej rzodkwi, marchewka, rzodkiewka, suszona śliwka, jogurt grecki, kompot mango.

Dieta: surówka z olejem

Pomidorowa z makaronem mieszanym, bazylia, zabielana mlekiem.

Budyń kokosowy z bakaliami, jabłko pieczone

Dieta: zupa  bez mleka, kisiel z bakaliami

ALERGENY MLEKO I PRZETWORY, GLUTEN GLUTEN, MLEKO I PRZETWORY MLEKO I PRZETWORY, SELER,JAJA, GLUTEN
Wtorek

24.11.2020

Kawa orkiszowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, pomidor koktajlowy, sałata rzymska, herbata.

Jabłka, banany, marchewka talarki, woda

Dieta: kawa na mleku roślinnym

Klops w sosie pomidorowo-cytrynowym, brokuł gotowany z posypką migdałową, kasza mieszana z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej, marchew, pomidor, zielenina, j.grecki,  kompot porzeczkowy

Dieta: Klops bez jaja, surówka z olejem

Zupa ziemniaczana z porem, zielenina

 

Jogurt naturalny z mieszanymi owocami i siemieniem lnianym i amarantusem, herbatniki.

Dieta: owoce w słoiczku Gerbera, biszkopty

ALERGENY MLEKO I PRZETWORY, GLUTEN  GLUTEN, MLEKO I PRZETWORY, JAJA SELER,MLEKO I PRZETWORY
Środa

25.11.2020

Kluski lane z mąki mieszanej na mleku , pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami, ogórek małosolny, sałata karbowana

Jabłka, mandarynki, woda

Dieta: kleik ryżowy na mleku migdałowym, pieczywo mieszane, herbata.

Risotto z kurczakiem i warzywami( cukinia, papryka czerwona, groszek), surówka z ogórka kiszonego , jabłko, dymka, olej, kompot z czereśni

Dieta:

Jarzynowa przecierana z groszkiem ptysiowym, zielenią

 

Kokosowy pudding z tapioki z owocami i musem mango, mleko czekoladowe

Dieta : owoce w słoiczku Gerbera, napój roślinny

ALERGENY MLEKO I PRZETWORY, GLUTEN, JAJA GLUTEN MLEKO I PRZETWORY, SELER, GLUTEN
Czwartek

26.11.2020

Płatki jęczmienna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twaróg malinowy, plastry brzoskwiń, listek mięty, herbata owocowa

Jabłka, melon, gruszki, woda

Dieta: kaszka bezmleczna na mleku roślinnym, masło roślinne, dżem, herbata

Pieczeń z łososia w sosie greckim, ziemniaki z zieleniną, surówka z kapusty kiszonej, jabłko, marchew, cebula, oliwa, kompot śliwkowy

 

Dieta:  pieczeń bez jaja

Krem z dyni z zacierkami gryczanymi, zabielany mlekiem.

Panna cotta z truskawkami i nasionami chia, herbatniki

Dieta: mus truskawkowy, biszkopty

ALERGENY MLEKO I PRZETWORY, GLUTEN  GLUTEN, MLEKO I PRZETWORY,JAJA,RYBA MLEKO I PRZETWORY, SELER, GLUTEN
Piątek

27.11.2020

Ryż mieszany  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica z dymką, pomidor malinowy, sałata masłowa, herbata z limonką

Jabłka, gruszki, pomarańcze, woda

Dieta: kaszka bezmleczna na mleku roślinnym, masło roślinne, wędlina

Gulasz z szynki z warzywami, kluski kładzione orkiszowe z zieleniną, surówka z marchewki, jabłko, kukurydza, sos jogurtowo-chrzanowy,  kompot malinowy

Dieta: makaron bezglutenowy, surówka bez jogurtu

Kapuśniak z ziemniakami.

 

Praliny kokosowe, napój mleczno-owocowy

 

Dieta: praliny daktylowe, napój roślinny

ALERGENY MLEKO I PRZETWORY, GLUTEN,JAJA  MLEKO I PRZETWORY, JAJA,GLUTEN MLEKO I PRZETWORY, SELER
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
Przejdź do treści