Jadłospis 25.04-29.04.2022

Płatki jęczmienne na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z awokado, papryka żółta,

herbatka z cytryną.

D: Kaszka bezmleczna, masło flora, szynka z kurczaka.

II: pomarańcze, jabłka, gruszka

Kotlecik drobiowy  w sosie śliwkowym, makaron kolorowy, marchewka mini, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, kukurydzą ogórkiem kwaszonym ,jabłkiem i jogurtem.

Kompot z truskawek i ananasa

D:  gulasz z indyka, makaron b/j/g

Barszczyk czerwony z ziemniakami, cząsteczka jajka,  Mus z gruszki i brzoskwiń, wafel orkiszowy.

D: wafel kukurydziany.

 

Mleko(laktoza), gluten, cytrusy. Mleko(laktoza), gluten, jaja. seler, jaja  
Zacierki z mąka gryczaną na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  pasta z serem mozzarella i jajem, rzodkiewka, herbata owocowa z cytryną

D: kaszka bezmleczna, masło flora, szynka z kurczaka.

II: banany, gruszki, jabłka.

Kotlecik z mintaja w sosie jarzynowym  ziemniaki, brokuł na jarzynkę, surówka z  kiszonej kapusty z jabłkiem i olejem.

D: surówka z olejem.

Kompot ze śliwek i porzeczki

 

Zupa pomidorowa z ryżem, Budyń  czekoladowy  na mleku.

D: Budyń waniliowy na mleku jaglanym

 

Mleko(laktoza), gluten, jaja, cytrusy Ryba,), jaja, seler seler Mleko(laktoza
Kawa z mlekiem. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z ciecierzycy i jaj, pomidorek koktajlowy

D: kaszka bezmleczna, szynka z kurczaka, herbatka z cytryną

II:   winogrona, gruszka, jabłka

  Kotlecik schabowy w sosie majerankowym, kasza orkiszowa, kapusta czerwona na jarzynkę, surówka z ogórka kiszonego, marchewką, papryką, z jabłkiem i olejem.

Kompot z wiśni.

D: surówka z olejem.

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami

 

Koktajl  z jogurtów greckich z borówkami i nasionami chia, wafel ryżowy.

D: Kisiel z borówkami,

Mleko(laktoza), gluten, jaja. gluten, jaja, orzechy Seler, Mleko(laktoza),
Płatki pszenne na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek z truskawkami, herbatka owocowa z pomarańczą

D: Kaszka bezmleczna, masło flora, szynka z kurczaka.

II: kiwi, jabłka, gruszka

Pulpecik z indyka z koperkowym,  kasza gryczana , dynia z marchewka na jarzynkę,  surówka z selera z jabłkiem i  jogurtem

Kompot z wiśni.

D: gulasz z indyka.

Zupa meksykańska z batatami.

 

   Babeczki marchewkowe.

mleko do picia,

D:  przecier Bobo-vita, wafel kukurydziany.

Mleko(laktoza), gluten, jaja, cytrusy Mleko(laktoza), , jaja, seler. seler Mleko(laktoza),gluten, jajo
Kasza kukurydziana na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  szynka z kurczaka, sałata lodowa, herbata z pomarańczą.

D: kaszka bezmleczna,  masło flora, szynka z kurczaka

II:  mandarynki, gruszki, jabłka.

Pieczony kotlecik z jaja w sosie  szczypiorkowym, ziemniaki, kalafior na  jarzynkę, surówka z rzodkiewki i marchewki z  jabłkiem i jogurtem

Kompot z borówek.

 

Zupa porowa z kukurydzą z makaronem.

D: makaron b/glutenu i jaj.

 

 Serek z jogurtów z ananasem, chrupki kukurydziane

D: Koktajl z napoju jaglanego z ananasem

Mleko(laktoza), gluten,  jajo  seler. seler, jaja, gluten Mleko(laktoza)
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
Scroll to Top
Skip to content