Jadłospis na okres 15 – 19/05/2023

Poniedziałek 15/05/2023

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku, pieczywo z masłem i natką, wędlina drobiowa, ogórek kiszony, herbata owocowa

II. Jabłka, gruszki, woda                                                       Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kasza jęczmienna, gulasz wołowo cielęcy z sosie śliwkowym, kalafior gotowany, surówka z z dyni i marchewki z jabłkiem i jogurtem, kompot wieloowocowy Zupa z soczewicy ziemniakami i koperkiem Naleśniki z dżemem, kakao

Dieta: wafelek ryżowy z dżemem, kakao na mleku roślinnym/bez laktozy

alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten, jaja, mleko

wtorek  16/05/2023

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Kasza manna  na mleku, pieczywo z masłem i natką, twarożek z jabłkiem i cynamonem, mięta z cytryną

II. Banany, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, pulpety drobiowe w sosie koperkowym, bakłażan duszony, surówka z kapusty pekińskiej z papryką i jogurtem, kompot Zupa cebulowa z makaronem  i koperkiem Jogurt z truskawkami, herbatniki

Dieta: koktajl truskawkowy na mleku roślinnym/bez laktozy

alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten Mleko, gluten

Środa  17/05/2023

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki  owsiane na mleku, pieczywo z masłem i natką, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, kawa zbożowa,

II. Melony, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Kasza Kus kus, pulpety z piersi indyka w sosie żurawinowym, jarzynka z buraczków, mizeria z jogurtem koperkowym, kompot Zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem Kasza manna z musem owocowym, herbata z cytryną
alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, gluten,

Czwartek 18/05/2023

  I śniadanie, II śniadanie Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Płatki  na mleku, pieczywo z masłem i natką, past z soczewicy gotowanej na parze ze szczypiorkiem, kolorowa papryka, lemoniada,

II., woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, krokiety jajeczne z rukolą w sosie musztardowy, brokuły  gotowane, surówka z pomidorów z dymką i olejem z pestek winogron, kompot Zupa z pora z zacierkami razowymi i koperkiem Twarożek muesli z mango i chia, herbata

Dieta: ryż z mango

alergeny gluten, mleko, jaja gluten, mleko, jaja seler, mleko, gluten, mleko

Piątek  19/05/2023

  I śniadanie, II śniadanie

Obiad II danie

zupa + podwieczorek

posiłek I. Zacieki kukurydziane na mleku, pieczywo z masłem i natką, ser żółty, ogórek zielony, herbata z cytryną

II. Jabłka, woda

Dieta: kaszka owocowa, pieczywo z masłem roślinnym i szynką

Ziemniaki, pulpety rybne w sosie greckim, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i olejem, kompot Zupa szpinakowa z groszkiem ptysiowym i koperkiem  Ciasto dyniowe, kisiel śliwkowy      Dieta: kasza kukurydziana z dynią
alergeny gluten, mleko, gluten, mleko, jaja seler, gluten gluten, jaja, mleko
Scroll to Top
Skip to content