Jadłospis 10-14.02.2020

 

ŚNIADANIE I i II

I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

PODWIECZOREK

Poniedziałek 10.02.2020

Płatki ryżowe na mleku

Kanapki z pieczywa
mieszanego z masłem, szynka wieprzowa i z kurczaka,papryka czerwona .

Dieta: Kaszka  b/mleczna, masło flora,j.w,

II śniadanie:mix
owoców.

Woda do picia

 

Paluszki  rybne z mintaja w sosie koperkowym z kaszą
jaglaną posypaną natką.

Marchewka z groszkiem
gotowana na jarzynkę.

Surówka z warzyw
mieszanych z jabłkiem zakrapiana oliwą

Dieta: j.w.

Kompot z owoców mieszanych.

 

Zupa ogórkowa z
ziemniakami, zieleniną  z dodatkiem
oleju rzepakowego.

Dieta:j.w.

Shake
bananowo-truskawkowy na bazie jogurtu i mleka, herbatnik.

Dieta:Mus
bananowo-truskawkowy,wafelek kukurydziany.

Woda.

 

Alergeny

mleko
(w tym laktoza) gluten

 jajko,ryba

Seler

mleko
(w tym laktoza),gluten

Wtorek

11.02.2020

Płatki
jaglane na mleku.

Kanapki
z pieczywa mieszanego z masłem
i twarożkiem

szczypiorkowym,
paseczki kolorowej papryki. 

Dieta:
Kaszka b/mleczna, masło flora light, dżem.

II śniadanie: mix
owoców.

Woda do picia.

 

Pulpet z indyka w
sosie śliwkowym z kulką ziemniaczaną posypaną koperkiem.

Cukinia duszona z
cebulką i ziołami.

Surówka z marchewki z
rodzynkami i jogurtem.

Dieta: b/jogurtu

Kompot  z owoców mieszanych.

Krupnik
jęczmienny, natką z dodatkiem oleju rzepakowego.

Dieta:j.w.

Kisiel owocowy,
wafelek kukurydziany.

Dieta: Kisiel owocowy,wafelek
kukurydziany.

Woda.

 

Alergeny

mleko
(w tym laktoza) gluten

Jajko,mleko

Seler,gluten

mleko
(w tym laktoza)

Środa

12.02.2020

Kawa na mleku.

Kanapki z pieczywa
mieszanego z masłem, pasta z brokuła i jajka, plasterek ogórka zielonego, herbata
owocowa

Dieta: Kaszka
b/mleczna masło flora,b/j.

II śniadanie: mix
owoców.

Woda
do picia.

Spaghetti bolognese.

Buraczki na ciepło.

Surówka  z porem, marchewki z jogurtem.

Dieta: b/j.

Kompot  brzoskwiniowy

 

Zupa szpinakowa  z wcieranym jajkiem, ziemniakami, zieleniną
z dodatkiem oleju.

Dieta:j.w.

 

Deserek wiśniowy na
bazie jogurtu greckiego,chrupki kukurydziane.

Dieta: Mus
jabłkowo-gruszkowy,chrupki kukurydziane.

Woda.

 

Alergeny

mleko
(w tym laktoza), gluten,jajko

Gluten

Seler,jajko

mleko
(w tym laktoza)

Czwartek

13.02.2020

Płatki ryżowe na
mleku.

Kanapki z pieczywa
mieszanego z masłem, pasta z jajka i czerwonej fasolki , kalarepka do
pochrupania.

Dieta: Kaszka
b/mleczna, masło flora light, pasta b/j.

II śniadanie: mix
owoców

Woda do picia.

 

Pieczony mintaj w sosie jarzynowym z
ziemniakami puree Surówka Colesław z jabłkiem i jogurtem.

Dieta: b/j.

Kompot
wiśniowy.

   Zupa pomidorowa z makaronem z natką
pietruszki zabielana mlekiem.

Dieta: j.w.

 

Serek
twarożkowy z suszonymi owocami na suchym wafelku.

Dieta:
Sałatka owocowa,suchy wafelek.

Woda
.

Alergeny

mleko,
(w tym laktoza) gluten,jajko

 jajko,ryba,seler

seler
,mleko,gluten

mleko
(w tym laktoza),gluten

Piątek

14.02.2020

Płatki żytnie na
mleku.

Kanapki z pieczywa
mieszanego z masłem, plasterek żółtego sera, krążki rzodkiewki, herbata do
picia.

Dieta: Kaszka b/mleczna,
masło flora, dżem.

II śniadanie: mis
owoców.

Woda do picia

 

Klops z mięsa
mieszanego w sosie morelowym z ziemniakami posypanymi koperkiem.

Fasolka
kolorowa na ciepło.  

Surówka z kalarepki z
marchewką i jabłkiem w sosie jogurtowym.

Dieta:b/j.

Kompot wieloowocowy.

 

Krem brokułowa z kaszą
jaglaną natka pietruszki z dodatkiem oleju rzepakowego.

Dieta: j.w.

 

Ciasto bananowe,
brzoskwiniowy napój mleczny.

Dieta: Placuszki z
jabłkiem b/m,

herbata do picia.

Woda.

 

 

 

Alergeny

mleko,
(w tym laktoza) gluten

 Jajko,mleko

seler
,gluten

mleko
(w tym laktoza),jajko,gluten

Informacje
o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z
jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i
Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania
konsumentom informacji na temat żywności (…)