DATA I i II ŚNIADANIE DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

10.02.2020

Makaron na mleku, pieczywo mieszane

z masłem i wiórkami żółtego sera, kawałki papryki czerwonej, plasterki ogórka zielonego, herbata

 z cytryną.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, wędlina.

Jabłka.

Potrawka drobiowa w sosie koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa żółta, surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebulki z oliwą, kompot wieloowocowy.

Pomidorowa z ryżem. Sałatka owocowa, mleko.
Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja   seler
laktoza
Wtorek

11.02.2020

 

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane

z masłem i wędliną, plasterki ogórka zielonego.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light.

Banany, chrupki kukurydziane.

Klopsy rybne w sosie paprykowym, kasza jaglana, marchewka junior, surówka z kapusty kiszonej, jabłka i cebulki z oliwą, kompot wieloowocowy.

Brukselkowa z ziemniakami.
Makaron z twarożkiem, truskawkami

 i polewą jogurtowo-waniliową.

Diety – Makaron z truskawkami.

Alergeny gluten, mleko, laktoza gluten, jaja
seler
gluten, laktoza, jaja
Środa

12.02.2020

 

Zacierki na mleku, pieczywo mieszane

 z masłem i twarożkiem z rzodkiewką, herbata

 z cytryną.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, wędlina.

Mandarynki, jabłka.

 

Kotlety schabowe, ziemniaki, kalafior posypany pestkami dyni, surówka z pora, marchewki i jabłka

 z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu.

Krupnik z kaszą perłową.

Koktajl mleczny o smaku mango.

Diety – przecier owocowy BoboVita.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, laktoza, jaja seler laktoza
Czwartek

13.02.2020

 

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane

 z masłem i pastą z zielonego groszku i suszonych pomidorów, listki cykorii, herbata owocowa.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light.

Gruszki, jabłka.

Kulki z mięsa mieszanego w sosie ziołowym, ryż, duszona dynia, surówka z kalarepy, jabłka

 i kukurydzy z jogurtem naturalnym, kompot  wieloowocowy.

Diety – b/jogurtu.

Brokułowa z ziemniakami.

Biszkopt z jagodami, kakao.

Diety – wafle ryżowe.

Alergeny gluten, mleko, laktoza gluten, jaja, laktoza seler gluten, jaja, laktoza
Piątek

14.02.2020

 

Mix płatków na mleku, pieczywo mieszane

 z masłem i jajecznicą, plasterki pomidora, napój miętowo-cytrynowy.

Diety – Kaszka b/m, margaryna flora light, dżem.

Pomarańcze, jabłka.

 

Paluszki rybne (własnej produkcji) w sosie lekko cebulowym, ziemniaki, bukiet warzyw, surówka

 z buraczków, jabłka i cebuli z oliwą, kompot wieloowocowy.

Zacierkowa.

Jogurt ananasowy.

Diety – sałatka z ananasa.

Alergeny gluten, mleko, laktoza, jaja gluten, jaja seler, gluten, jaja laktoza

 

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)