PONIEDZIAŁEK 17.02.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Płatki gryczane na mleku mleko. Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym w wiórkach, papryką w słupkach i kalarepką gluten, mleko, (D: z szynka wieprzowa) ,lemoniada z miętą, woda

II śniadanie:

Winogrona białe, jabłka, woda

Obiad:

Ziemniaki, gołąbki  z indyka z kapustą włoską  w sosie pomidorowym pieczone jaja, (D: kotleciki z kapusty z kaszą gryczaną), surówka z marchwi z chrzanem, z jogurtem mleko (D: z oliwką z winogron),  kompot owocowy, woda

Podwieczorek:

Zupa krem z cukinii z pestkami dyni seler,  jabłko duszone, chrupki kukurydziane,   woda

WTOREK 18.02.2020.2019 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kawa na mleku mleko. ( D:herbatka).  Pieczywo mieszane z masłem, pastą z mięsa wieprzowego z warzywami i kiełkami gluten, mleko,  woda.

II śniadanie:

Arbuz, jabłka, woda

Obiad:

Kasza bulgur  gluten, potrawka warzywna z ciecierzycą,  brokuły gotowane, surówka z pomidora z papryką, rukolą i rzodkiewką, z oliwką z oliwek, kompot z żurawiny i jabłka z rodzynkami, woda

Podwieczorek:

Zupa  ziemniaczana  seler.  Jogurt grecki z granoloą własnej produkcji na miodzie  mleko, miód (D:koktail truskawkowy na mleku kokosowym).

ŚRODA 19.02.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Płatki ryżowe  na mleku mleko. Pieczywo mieszane z masłem, twaróg malinowy gluten, mleko,  (D: z dżemem) herbatka rumiankowa, woda

II śniadanie:

Mandarynki, jabłka, woda

Obiad:

Makaron mini kolorowy   gluten, jaja, gulasz z kurczaka w sosie śmietanowym (D: potrawka z groszkiem),  fasolka szparagowa gotowana, surówka z buraczków i jabłka z oliwą z winogron, kompot borówkowo-jagodowy, woda

Podwieczorek:

Zupa jarzynowa z ziemniakami zabielana mleczkiem kokosowym, seler,  ciasto amerykaniec z jabłkami , mleko do picia  jaja, gluten, mleko,. (D: placuszki na mleku migdałowym, bez jaj, napój malinowy), woda.

CZWARTEK 20.02.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Zacierki gryczane na mleku mleko. Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem gotowanym,  pomidorem  i szpinakiem , gluten, mleko, jaja, (D: szynka z kurczaka), herbatka owocowa, woda

II śniadanie:

banany,  jabłka, woda

Obiad:

Kasza owsiana gluten, pulpety z łopatki wieprzowej gotowane  w sosie musztardowym (D: pomidor faszerowany pieczony) , brukselka gotowana, surówka z selera i jabłka z żurawiną z jogurtem mleko, seler, (D: z oliwką), kompot porzeczkowo truskawkowy, woda

Podwieczorek:

Barszcz ukraiński z ziemniakami zabielany mlekiem  mleko, seler, (D: bez mleka) , wafle ryżowe, koktajl na bazie jogurtu z mango i morelą mleko, gluten . (D: na bazie mleka owsianego).

PIĄTEK 21.02.2020 Potrawa zawiera alergeny
Śniadanie:

Kasza krakowska na mleku mleko, Pieczywo mieszane z masłem, szynką z kurczaka, ogórkiem zielonym i papryką żółtą  gluten, mleko, herbatka owocowa, woda.

II śniadanie: Gruszki, jabłka, woda

Obiad:

Ziemniaki, pieczeń z mintaja  jaja,   bakłażan pieczony, surówka  wielowarzywna z jogurtem (D: z oliwą z oliwek), kompot z brzoskwiniowo-gruszkowo- winogronowy, woda.

Podwieczorek

Zupa kalafiorowa z ryżem wieloziarnistym  zabielana mlekiem mleko, seler (D:bez mleka), Kakao, Makaron z twarogiem i jagodami (D: makaron ryżowy z jagodami, kakao na mleku sojowym).