Poniedziałek 10/02/2020

 

Śniadanie: kawa na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarella z pomidorem i listkami świeżej bazylii. D: szynka wieprzowa. Jabłko, winogrono ciemne. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: potrawka z mięsa mieszanego w sosie warzywnym, kasza gryczana, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem. Kompot owocowy. (alergeny: seler)

Zupa: koperkowa z warzywami i ziemniakami z jogurtem greckim. (alergeny: seler, nabiał)

Podwieczorek: kisiel wiśniowy z tartym jabłkiem. (alergeny: -)

 

Wtorek 11/02/2020

 

Śniadanie: kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa z sałatą karbowaną i kolorową papryką. Lemoniada cytrynowo-miodowa. Jabłko, gruszka. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: kotlet rybny, ziemniaki z koperkiem, sos grecki, surówka z pora z jabłkiem i rodzynkami z jogurtem naturalnym. Kompot owocowy. (alergeny: nabiał, gluten, jaja, seler, ryba)

Zupa: ryżanka z warzywami i natką z olejem. (alergeny: seler)

Podwieczorek: budyń czekoladowy, chrupki kukurydziane. D: napój sojowy. (alergeny: nabiał. gluten)

 

Środa 12/02/2020

 

Śniadanie: płatki pszenne na mleku, bułeczka z masłem, twarożek z cebulką dymką i rzodkiewką. D: dżem. Rumianek do picia. Jabłko, banan. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: drobiowe kulki, kasza owsiana, gotowana fasolka szparagowa, sałatka z pomidorami i oliwką czarną w sosie winegret. Kompot owocowy. (alergeny: nabiał, gluten, jaja, seler)

Zupa: szpinakowa z warzywami, ziemniakami z natką i jogurtem naturalnym. (alergeny: seler, nabiał)

Podwieczorek: ciasto ucierane z borówką, kakao do picia. D: placki jabłkowe. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

 

Czwartek 13/02/20120

 

Śniadanie: makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z czerwonej fasoli i soczewicy z ogórkiem kiszonym. Herbata owocowa. Jabłko, pomarańcze. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: drobiowa pieczeń rzymska, ziemniaki, gotowana marchew „mini”, mizeria z koperkiem i jogurtem greckim. (alergeny: nabiał, seler, gluten, jaja)

Zupa: krem z kukurydzy z warzywami, kaszą jaglaną i natką. (alergeny: seler)

Podwieczorek: koktajl malinowy, biszkopty. D: kisiel malinowy.  (alergeny: gluten, jaja, nabiał)

 

Piątek 14/02/2020

 

Śniadanie: płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta brokułowo-jajeczna ze szczypiorkiem. Mięta do picia. Jabłko, melon. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: makaron zapiekany z warzywami i pomidorkiem koktajlowym, surówka z białej kapusty z marchewką i jogurtem greckim. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, nabiał)

Zupa: barszcz biały z warzywami i ziemniakami z jogurtem naturalnym. (alergeny: seler, gluten)

Podwieczorek: kuleczki „rafaello”, bawarka do picia. (alergeny: nabiał)