Poniedziałek 17/02/2020 

Śniadanie: mleko cynamonowe do picia, pieczywo mieszane z masłem, wiórki sera żółtego z ogórkiem kiszonym. D: szynka z kurczaka. Herbata z cytryną. Jabłko, winogrono jasne. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: kotlet mielony wieprzowy, kasza kus-kus, gotowana cukinia w pomidorach, surówka z białej rzodkwi i marchewki z jogurtem greckim. Kompot owocowy. (alergeny: seler, nabiał, jaja, gluten)

Zupa: kalafiorowa z warzywami i ziemniakami z jogurtem greckim. (alergeny: seler, nabiał)

Podwieczorek: ryż zapiekany z jabłkiem i rodzynkami polany jogurtem waniliowym. (alergeny: rodzynki)

Wtorek 18/02/2020

Śniadanie: kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa z kolorową papryką. Rumianek z miętą. Jabłko, pomarańcze. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: kotlet rybny, ziemniaki z koperkiem, gotowana włoszczyzna z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem. Kompot owocowy. (alergeny: nabiał, gluten, jaja, seler, ryba)

Zupa: krupnik z kaszy jęczmiennej z natką. (alergeny: seler)

Podwieczorek: kasza manna na gęsto z sokiem wiśniowym. D: kisiel wiśniowy. (alergeny: nabiał)

Środa 19/02/2020

Śniadanie: płatki jaglane na mleku, bułeczka z masłem, twarożek na słodko z brzoskwinią. D: dżem. Woda z cytryną i imbirem. Jabłko, banan. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: gołąbki drobiowe w sosie pomidorowym, makaron, surówka z ogórka kiszonego z marchewką i olejem z winogron. Kompot owocowy. (alergeny: nabiał, gluten, jaja, seler)

Zupa: warzywna z czerwoną soczewicą z ziemniakami i natką. (alergeny: seler)

Podwieczorek: koktajl owocowy z maślanki i jogurtu, herbatniki. (alergeny: nabiał)

Czwartek 20/02/2020

Śniadanie: płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterki jajka z pomidorem. Herbata owocowa. Jabłko, gruszka. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: potrawka z indyka z włoszczyzną i brokułem, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka z jogurtem greckim. (alergeny: nabiał, seler)

Zupa: rosół z kluskami lanymi z natką i jogurtem. (alergeny: seler, nabiał, gluten, jaja)

Podwieczorek: wafle przekładane domową nutellą, kakao do picia. D: wafle kukurydziane z nutellą. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Piątek 21/02/2020

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z bobu i jajka z ogórkiem zielonym. Mięta do picia. Jabłko, winogrono ciemne. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Obiad: kotlety sojowe, ziemniaki z koperkiem, bukiet gotowanych jarzyn, surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą z jogurtem naturalnym. Kompot owocowy. (alergeny: seler, gluten, nabiał, jaja)

Zupa: zacierkowa z warzywami i natką. (alergeny: seler, gluten, jaja)

Podwieczorek: sernik na kruchym spodzie, bawarka do picia. D: sernik jaglano-kokosowy. (alergeny: nabiał, gluten, jaja)