Lp I i II śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
 

Poniedziałek

25.05

 

Makaron mini kółka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem.  Pasta warzywna z ogórkiem świeżym. Rumianek do picia. 
D/ Kaszka b/m, b/masła

II: gruszka, jabłko

A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja

Ziemniaki posypane natką pietruszki. Gulasz z mięsa drobiowego w sosie pomidorowym. Fasolka zielona na jarzynkę. Sur. z buraczków z jabłkiem z dodatkiem oliwy.  Kompot owocowy. 

A: Gluten, mleko (w tym laktoza), seler

Zupa ryżanka z  oliwą i koperkiem

A: seler

 

Smoothie na bazie jogurtu naturalnego z mango i wiśnią. Herbatniki maślane. Woda do picia.

D/bez jogurtu, chrupki, woda

A:mleko (w tym laktoza), jaja, gluten

Wtorek

26.05

Kakao. Trójkąciki z pieczywa mieszanego z wiórkami sera żółtego i pomidorkami koktajlowymi. Woda. 
D/Kaszka b/m, dżem. 

II: jabłko, banan

A: Gluten, mleko (w tym laktoza)

Kasza kuskus z koperkiem. Paluszki z filetu z indyka w sosie morelowym.  Bukiet warzyw na jarzynkę. Sur. z kalarepy z marchewką i jabłkiem, szczypiorkiem i jogurtem. Kompot porzeczkowy.

D/bez jogurtu

A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja

Zupa szrekowa (z zielonego groszku) z ziemniakami, natką pietruszki i oliwą

A:seler

 

Ciasteczka kokosowe z cukrem pudrem. Ciepłe mleko do picia.

D/ chrupki kukurydziane woda

A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja

 

Środa

27.05

Płatki kukurydziane pełnoziarniste mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Jajecznica na masełku z paseczkami papryki kolorowej. Herbatka słoneczna.
D/Kaszka b/m, b/masła

II: jabłko, winogrono jasne

A: Gluten, mleko (w tym laktoza)

Makaron czterojajeczny z twarożkiem białym. Marchewka mini na jarzynkę. Sałatka owocowa (jabłko, ananas, banan). Kompot wiśniowy

A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja

Kapuśniaczek z majerankiem, natką, ziemniakami i oliwą

A: seler

 

Deser na bazie maślanki naturalnej z  brzoskwinią. Biszkopty. Woda 

D/ deser brzoskwiniowy, chrupki

A:  Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja

 

Czwartek

28.05

Kluski lane na mleku. Mini kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem. Twarożek na słodko z truskawką. Herbata owocowa.

D/Kaszka b/m, b/masła, mus truskawkowy

II: mandarynka, jabłko

A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja , seler, soja, gorczyca

Ryż biały posypany natką pietruszki. Talarki z ryby mintaj w sosie musztardowym. Brukselka na jarzynkę. Sur. wielowarzywna z selerem naciowym, szczypiorkiem i oliwą. Kompot malinowy.

A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja, seler, ryba

Zupa z soczewicy z pomidorami, ziemniakami, koperkiem i  oliwą

A: seler

Napój mleczno – kefirowy z borówkami i akcentem sojowym . Chrupki kukurydziane. Woda
D/deser borówkowy z  chrupkami kukurydzianymi. Woda. 

A: mleko (w tym laktoza), gluten

Piątek

29.05

Kasza manna na mleku. . Pieczywo mieszane z masłem,  plasterkiem szynki z kurczaka, wiórkami rzodkiewki. Napój miętowy.

D/ Kaszka b/m, b/masła, mus truskawkowy

II: banan, jabłko

A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja

Ziemniaki z natką pietruszki. Pulpeciki z mięsa drobiowego pod pierzynką marchewkową.  Kalafior na jarzynkę. Sur. z kapusty czerwonej z jabłkiem, szczypiorkiem  w sosie jogurtowym. Kompot truskawkowy.

D/bez jogurtu

A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja

Zupa szpinakowa z płatkami pszennymi, tartym jajem, koperkiem i oliwą .

A: seler

 

Wafelki ryżowe z dodatkami i konfiturą śliwkową. Mleko waniliowe do picia.   

D/mus śliwkowy z chrupkami, woda

A: Gluten, mleko (w tym laktoza)