02.03.2020 PONIEDZIAŁEK
I Śniadanie:

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szpinakiem i czosnkiem, plasterki rzodkiewki herbata owocowa Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Mandarynki

Gulasz wieprzowy z warzywami, ryż pełnoziarnisty, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i jog. naturalnym, kompot owocowy Alergeny: mleko, seler

Zupa ogórkowa z ziemniakami, kisiel gruszkowy, herbatniki Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

03.03.2020 WTOREK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kawa zbożowa, bułka z masłem, polędwicą wieprzową i pomidorem malinowym Alergeny: mleko, gluten,

Banany

Kotleciki z mintaja, ziemniaki puree, surówka z selera z jabłkiem, morelą suszoną i jog. greckim, marchewka gotowana, kompot żurawinowy Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

Zupa groszkowa z makaronem, ryż na mleku z jabłkami i cynamonem Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

04.03.2020 ŚRODA
Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kaszka kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata karbowaną, serem żółtym i plasterkami papryki czerwonej, mięta  Alergeny: mleko, gluten,

Jabłka

Pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym, ziemniaki puree z koperkiem, surówka z cykorii białej i czewonej z jabłkiem i jog. naturalnym, szpinak duszony z czosnkiem, kompot owocowy Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Krupnik z kaszą pęczak, placuszki drożdżowe z białym serem i cukrem pudrem, mleko waniliowe Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

 

 

 

05.03.2020 CZWARTEK

I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Makaron czterojajeczny na mleku na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z miodem, słupki marchewki, herbatka owocowa  Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Gruszki

Kurczak w sosie curry, kasza kuskus, surówka z buraczków z jabłkiem i jog. greckim, kalafior gotowany, kompot śliwkowy Alergeny: mleko, gluten,

Zupa porowa z ziemniakami,  koktajl na bazie kefiru truskawkwo-wiśniowy, chrupki kukurydziane Alergeny: mleko, seler

06.03.2020 PIĄTEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, smalec z białej fasoli, plasterki ogórka kiszonego, herbata z cytryna i imbirem Alergeny: mleko, gluten,

Pomarańcze

Dorsz po grecku, ziemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wieloowocowy Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

Zupa zacierkowa z warzywami, natką i koperkiem, panna cotta z jogurtów greckich z czereśniami na biszkoptach Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

Informacje o składnikach użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności