04.11.2019 PONIEDZIAŁEK
I Śniadanie:

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Zacierki kukurydziano-ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatą lodową, serem żółtym mierzwionym i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną i imbirem Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Jabłka, śliwki

Gulasz z szynki z warzywami, kasza gryczana, surówka z kapusty białej z marchewką i jog. naturalnym, kompot porzeczkowy Alergeny: mleko, seler

Zupa brokułowa z ziemniakami, maślanka truskawkowa, chrupki kukurydziane, herbatniki Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

05.11.2019 WTOREK
I Śniadanie:

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką wędzoną z kurczaka i pomidorem malinowym, mięta Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Mandarynki

Klopsiki z mintaja w sosie koperkowym, ziemniaki puree, surówka z marchewki z jabłkiem i jog. greckim, brukselka gotowana, kompot żurawinowy Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, ciasto drożdżowe z rodzynkami, mleko z miodem Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

06.11.2019 ŚRODA
Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kakao, bułka z masłem, pomidorowa pasta z ciecierzycy z pomidorami, paseczki papryki żółtej i czerwonej, rumianek Alergeny: mleko, gluten,

Banany

Pulpeciki cielęco-wołowe w sosie chrzanowym, kasza bulgur, surówka z białej rzodkwi z żurawiną i jog. naturalnym, mix fasolki, kompot wieloowocwy Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Zupa ogórkowa z ziemniakami, naleśniki z białym serkiem i musem jeżynowym Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

 

 

 

 

07.11.2019 CZWARTEK

I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z miodem, słupki marchewki, herbata owocowa Alergeny: mleko, gluten,

Pomelo, jabłka

Indyk duszony z marchewka i groszkiem, makaron kolorowy wstążki, surówka z pora z jabłkiem, ogórkiem kiszonym i jog. greckim, kompot wiśniowo-truskawkowy Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, ryż jaśminowy z musem gruszkowo-jabłkowym i cynamonem Alergeny: mleko, seler

08.11.2019 PIĄTEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z brokułem i prażonym sezamem, plasterki ogórka kiszonego, mięta Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Pomarańcze

Dorsz zapiekany, ziemniaki puree z koperkiem, surówka z pomidorów z dymką i oliwą z oliwek, kalafior gotowany, kompot śliwkowy Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Zupa groszkowa z ryżem, jogurt naturalny z mango, chrupki kukurydziane Alergeny: mleko, gluten, seler

12.11.2019 WTOREK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kawa zbożowa, pieczywo mieszane z masłem, sałatą rzymską, wiórkami sera żółtego i pomidorem malinowym Alergeny: mleko, gluten,

Pomarańcze

Potrawka wieprzowa z warzywami, kasza jęczmienna, surówka z selera z jabłkiem, żurawiną i jog. greckim, kompot owocowy Alergeny: mleko, gluten, seler

Zupa jarzynowa z ziemniakami, koktajl na bazie kefiru z wiśniami, wafle kukurydziane Alergeny: mleko, seler

13.11.2019 ŚRODA
Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką wędzoną z kurczaka i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa Alergeny: mleko, gluten,

Jabłka

Kotleciki jajeczne ze szczypiorkiem, ziemniaki puree, surówka z marchewki z jabłkiem, brzoskwinią i jog. naturalnym, szpinkak duszony z czosnikiem, kompot malinowo-porzeczkowy Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Zupa koperkowa z ryżem, twarożek waniliowy z musem truskawkowym Alergeny: mleko, seler

14.11.2019 CZWARTEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kaszka kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z papryką czerwoną i szczypiorkiem, paseczki papryki żółtej, mięta Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Banany

Pulpeciki z kurczaka w sosie pomidorowym, makaron pełnoziarnisty, mizeria z koperkiem i jog. naturalnym, marchewka z groszkiem, kompot śliwkowy Alergeny: mleko, jajka, gluten,

Barszcz czerwony z ziemniakami, kaszka manna z jagodami Alergeny: mleko, gluten, seler

 

 

 

15.11.2019 PIĄTEK

I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ziołowy, plasterki ogórka zielonego, rumianek Alergeny: mleko, gluten,

Pomelo, jabłka

Dorsz zapiekany po grecku, zemniaki puree, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i oliwą z oliwek, kompot wieolowocowy Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym i groszkiem ptysiowym, ciasto jogurtowe z malinami, mleko waniliowe Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

Informacje o składnikach użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności