Data Śniadanie II danie Zupa Podwieczorek
25.05.2020r. poniedziałek

 

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo z masłem, pastą twarogowo-jajeczną ze szczypiorkiem i pomidorem.

Dieta – kasza bezmleczno-owocowa.

Napój ananasowy, banan, jabłko. 

Potrawka z fileta indyka, kasza „pęczak” na sypko, gotowana kapusta młoda z koperkiem i masłem, surówka z marchewki, z jabłkiem, z jogurtem naturalnym, kompot z czarnej porzeczki Jarzynowa z soczewicą czerwoną, zabielana jogurtem naturalnym, z koperkiem i natką pietruszki Budyń waniliowy z musem morelowym, wafle ryżowe.

Dieta – kisiel morelowy

Alergeny gluten, jaja, mleko (z laktozą),  mleko (z laktozą), gluten,  seler, mleko (z laktozą) mleko (z laktozą), gluten,
26.05.2020r. wtorek Kasza „bulgur” na mleku, sałatka makaronowa z szynką drobiową, serem żółtym, rzodkiewką, ogórkiem małosolnym i oliwą z oliwek.

Dieta – kaszka bezmleczno-owocowa.

Napój morelowy, banan, jabłko

Zrazik mielony w sosie musztardowym ,ziemniaki z koperkiem, gotowana zielona fasolka szparagowa  z masłem, surówka z pomidora z cebulką dymką i oliwą z oliwek, kompot z czarnej porzeczki Szpinakowa z warzywami, płatkami ryżowym, zaprawiana jajkiem Deserek warstwowy z jogurtu greckiego, z orzechami włoskimi, żurawiną suszoną i z borówkami.

Dieta – borówki z bakaliami

Alergeny gluten, mleko (z laktozą), jaja, jaja, gluten, mleko (z laktozą), seler, jaja, gluten mleko (z laktozą), gluten, orzechy
27.05.2020r. środa

 

Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pastą marchwiową z sezamem i listkiem sałaty.

Dieta – kaszka bezmleczno-owocowa.

Woda z cytryną i ze świeżą miętą, jabłko

Gotowany schab w jarzynach, kasza jęczmienna na sypko, gotowany kalafior z masłem, surówka z ogórka świeżego, z  rzodkiewką, z jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy Zacierkowa z warzywami, z koperkiem i z natką piertuszki  Krem z twarogu z brzoskwiniami w syropie.

Dieta – brzoskwinia w syropie

Alergeny gluten, mleko (z laktozą),  gluten, jaja, mleko (z laktozą), seler, gluten, jaja mleko (z laktozą)
28.05.2020r. czwartek 

 

Ryż na mleku pieczywo mieszane z masłem, gotowanym plasterek fileta z indyka i pomidorem .

Dieta – ryż b/mleka.

Napój owocowy, jabłko

Kotlet jajeczny, ziemniaki z koperkiem, gotowana marchewka z groszkiem zielonym i masłem, mizeria z jogurtem greckim, kompot jabłkowy Krupnik wiosenny z warzywami, z koperkiem i natką pietruszki Galaretka borówkowa z polewą jogurtową
Alergeny gluten, mleko (z laktozą), mleko (z laktozą), seler, gluten,  seler, gluten, mleko (z laktozą)
29.05.2020r. piątek

 

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem i miodem.

Dieta – kaszka bezmleczno-owocowa.

Napój morelowy,  jabłko

Paluszki z dorsza, ziemniaki z koperkiem, gotowany bukiet jarzyn z masłem, surówka z kapusty młodej z marchewką i kefirem, kompot owocowy Botwinowa z warzywami, kaszą jaglaną, zabielana jogurtem naturalnym, z natką pietruszki Napój jogurtowo- truskawkowy, herbatniki maślane.

Dieta – koktajl owocowy

Alergeny gluten, mleko (z laktozą), ryba, jaja, gluten, seler, mleko (z laktozą) seler, mleko (z laktozą) mleko (z laktozą), jaja, gluten,

Grupa I – (do 1 roku życia)- zupa jarzynowa przecierana z mięsem, mieszanki mleczne.
Diety: bezmleczna, bezjajeczna, bezglutenowa i inne ściśle według zaleceń lekarza.

Dzieci mają zapewniony stały dostęp do wody pitnej   

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).