Żłobek nr 39

Jadłospis 29.03-2.04.2021

DATA ŚNIADANIE I i II I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

PODWIECZOREK
Poniedziałek

29.03.2021

Mix kasz ( krakowska, jęczmienna wiejska) na mleku. Pieczywo mieszane ( chleby razowy, pszenny, bułka) z masłem, ser mozzarella , pomidorki koktajlowe, bazylia świeża   Herbata miętowa z cytryną

Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora light, wędlina wieprzowa, pomidor koktajlowy

II Śniadanie: przecier owocowy typu BoboVita, woda

 

 

Kasza  kus-kus, indyk i kurczak po meksykańsku z warzywami  ( papryka czerwona, kolendra, kukurydza, fasola czerwona) Surówka: mizeria z koperkiem i jogurtem greckim

Kompot z owoców mieszanych

Dieta b/ jogurtu

 

Zupa z fasoli kolorowej z ziemniakami, natką i koperkiem zabielana mleczkiem kokosowym

 

 

kisielek owocowy ( gruszka, morela) herbatniki maślane i ciasteczka mini zoo

Diety: kisielek owocowy  ciasteczka, woda do picia

 

 

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten, Gluten, seler, mleko Seler, Mleko, gluten, jajko
Wtorek

30.03.2021

Kakao  na napoju jaglanym i migdałowym.

Kanapki z pieczywa mieszanego ( chleb żytni bio, chleb pszenny, bułka) z masłem Twarożek z rzodkiewką kiełkami słonecznika  i szczypiorkiem, plasterki ogórka zielonego,

Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina wieprzowa , rzodkiewka , ogórek zielony

II-śniadanie: winogrono jasne, jabłko, woda

Kasza bulgur bio, kasza bulgur, pieczeń wołowa  w sosie jogurtowo- ziołowym Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy Surówka z pomidorów, sałaty rzymskiej z dymką, prażonym słonecznikiem, dynią i olejem z pestek winogron  Kompot  gruszkowo- jabłkowy z dodatkiem figi

Dieta: b/ wołowiny– szynka wieprzowa

 

Zupa z białej kapusty, pomidorów ziemniaków zaprawiana koncentratem pomidorowym natka , koperek

 

 

Ciasto jabłkowe  z bakaliami, napój mleczno- waniliowy

Diety: b/ jajka, b/ gl babeczki jabłkowe z bakaliami , napój migdałowy do picia , woda

 

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Gluten, jajko ,mleko Seler, gluten, Mleko, jaja, gluten
Środa

31.03.2021

Komosa ryżowa  na mleku  Kanapki z pieczywa mieszanego (chleb żytni bio, pszenny, bułka) z masłem, Pasta warzywna  z ciecierzycy, kiełki lucerny, pomidorki w zalewie z ogórkiem kiszonym plastry Herbata czarna z limonką, imbirem świeżym i miodem

Diety: napój orkiszowy, pieczywo mieszane, masło flora-light, Pasta warzywna z ciecierzycy i ogórkiem

II-śniadanie: jogurt bananowy, woda

Bataty pieczone  z ziołami

Klopsiki drobiowe (kurczak ) w lekkim sosie chrzanowym Jarzynka: Buraczki gotowane z oliwą

Surówka: z selera, świeżego kalafiora, jabłkiem, morela suszona i jogurtem greckim

 Kompot wiśniowo – truskawkowy

Diety b/jogurtu z olejem z pestek winogron

 

Zupka krem z groszu zielonego i jarmużu  z amarantusem ekspandowanym natką i koperkiem

 

Sałatka owocowa z żurawiną suszoną( melon, winogrona białe, , banan bio, mandarynka, kiwi,  jabłko, cytryna)

Diety, sałatka owocowa woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten Seler, gluten, jajko Seler,  
Czwartek

1.04.2021

Makaron ryżowy na mleku,

Pieczywo mieszane (chleb orkiszowy, pszenny, bułka) z masłem  , sałata masłowa, szynka wieprzowa i drobiowa papryka kolorowa Herbata owocowa,

Diety: Kasza b/m, bułka, pieczywo mieszane, masło flora, sałata, wędlina wieprzowa, papryka kolorowa

II-śniadanie:, kiwi, melon, woda

Burgery z kaszy  jaglanej w panierce z mąki z amarantusa w sosie musztardowym  Jarzynka: mini marchewka, groszek, kukurydza  polana masełkiem

Surówka: cykoria czerwona z rodzynkami jabłkiem i jogurtem greckim

Kompot malinowo – żurawinowy z daktylami

Dieta:

b/jogurtu z olejem z pestek winogron

 

Zupka ziemniaczana z ( batatem) z selerem naciowym natką i koperkiem, kolendrą podprawiana mleczkiem kokosowym

 

 

Puszysty twarożek z malinami , biszkopty

Diety: przecier owocowy , ciastka bio, woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten , gluten, seler Seler Gluten, mleko, jajko
Piątek

2.04.2021

Kasza manna na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego  (chlebki orkiszowy, żytni bio, bułka ) z masłem, pasta z bobu, papryki kolorowej, kiełki słonecznika i szczypiorku Rumianek

Diety: Kaszka b/mleczna, pieczywo mieszane, masło flora-light, pasta z bobu , papryki, kiełki, szczypiorek

II-śniadanie:  winogrono ciemne, gruszka, jabłko , woda

Ziemniaki z koperkiem, Dorsz po grecku z warzywami zaprawiany koncentratem

Surówka: ogórek kiszony z szalotką, papryka żółta olej z pestek winogron

Kompot czereśniowy

D: b/kiszonek

Zupa cygańska z warzywami, mix płatków  , ser żółty, koncentrat pomidorowy, cebula, koperek, natka, mleczko kokosowe Jogurt grecki z musem czereśniowym i miodem z listkiem mięty ,

Diety: mleczko kokosowe  z musem owocowym, miętą i  miodem  , woda

Alergeny Mleko (w tym laktoza), gluten                              gluten, jajko Seler, mleko Mleko, gluten ,
Przewiń do góry
Przejdź do treści