Jadłospis 06 – 17.03.2023

Poniedziałek 06.03.2023 Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wiórki sera żółtego, pomidor malinowy, roszponka, herbata z miodem i cytryną (dieta: kaszka b/ml, flora, polędwica wprz)
II śniadanie: jabłka, banany, winogrona kolorowe
Potrawka z kurczaka/indyka z jarzynami, kasza pęczak, marchewka junior z brukselką, surówka: marchewka z porem, jabłkiem i jogurtem/ oliwą, kompot ze śliwek Ogórkowa z ziemniakami i zieleniną Koktajl z maślanki i jogurtu/ napoju orkiszowego/ z borówkami , wafle ryżowe
Alergeny mleko (w tym laktoza) gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajko seler, jajko gluten (pszenica), jajko
Wtorek 07.03.2023 Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica z indyka sałata masłowa,  papryka czerwona, (dieta: kakao na napoju migdałowym, flora, polędwica sopocka)
II śniadanie: jabłka, banany, mandarynki
Pulpeciki rybne w sosie porowo-cytrynowym, ziemniaki, marchewka duszona z dynią, surówka: kapusta kiszona z marchewką, jabłuszkiem i oliwą, kompot z owoców mieszanych Pomidorowa z ryżem  Racuszki serowe/z owocami/, mleko/  napój owsiany
Alergeny mleko (w tym laktoza), jajko, gluten (pszenica, żyto), seler gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajko seler gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza)
Środa 08.03.2023 Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek waniliowy, marchewka w słupki, herbata owocowa, (dieta: płatki na napoju jaglanym, flora, dżem)
II śniadanie: jabłka, banany, gruszki
Makaron pełnoziarnisty z soczewicą, bakłażanem, cukinią i papryką w sosie pomidorowym, surówka: kapusta pekińska z marchewką, jabłuszkiem i jogurtem/ oliwą, jarzynka:  fasolka szparagowa zielona kompot truskawkowy Buraczkowa z ziemniakami Kasza jaglana gotowana na mleku/ wodzie/ z bakaliami, jabłkiem i cynamonem
Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto) gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajko seler gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza)
Czwartek 09.03.2023 Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z fasoli z  pieczonymi warzywami, ogórek zielony, herbata owocowa (dieta: kaszka b/ml, flora)
II śniadanie: jabłka, banany, mango
Kotlecik z mięsa mieszanego, ziemniaki, surówka: buraczki z jabłkiem, cebulką i oliwą, jarzynka: fasolka szparagowa żółta, kompot  z owoców mieszanych Jarzynowa z kaszą  orkiszową i zieleniną Budyń kakaowy / kisiel owocowy/ chrupki kukurydziane
mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto) gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajko seler mleko (w tym laktoza), jajko, gluten (pszenica)
Piątek 10.03.2023 Płatki mieszane, pieczywo mieszanego z masłem, omlet ze szpinakiem, pomidor, herbata owocowa, dieta: kaszka b/ml, flora, polędwica wprz)
II śniadanie: jabłka, banany, melony
Pulpeciki z dorsza w sosie greckim, ziemniaki, surówka: z selera naciowego z brzoskwiniami i jogurtem greckim, jarzynka: marchewka z groszkiem,  kompot jabłkowo – wiśniowy. Krupnik na jarzynach z brukselką, kaszą krakowską i zieleniną Pianka z jogurtu truskawkowego/ galaretka truskawkowa, wafle orkiszowe
mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto), seler, jajko ryba, gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajko seler mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica), jajko
Między posiłkami dzieci dostają do picia wodę.
U dzieci na dietach stosuje się eliminację produktów wywołujących alergie.
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
Data Śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
Poniedziałek 13.03.2023 Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarella papryka czerwona, sałata karbowana, herbata owocowa ( dieta: kaszka b/ml, flora, polędwica)                                      II śniadanie: jabłka, banany, mandarynki Gulasz drobiowy w sosie jarzynowym, kasza orkiszowa, surówka: z włoskiej kapusty, marchewki, pora, jabłka i jogurtu/ oliwy, jarzynka: brokuły Zupa krem z marchewki i dyni z groszkiem ptysiowym i prażonym słonecznikiem Sake z kefiru i jogurtu z musem dyniowo – pomarańczowym / przeciery owocowe, biszkopty/ chrupki kukurydziane
mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica), seler ryba, gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajko seler  mleko (w tym laktoza),  jajko, gluten (pszenica)
Wtorek 14.03.2023 Kakao na  mleku, pieczywo mieszane z masłem, polędwica, ogórek zielony, sałata rzymska, herbata owocowa (dieta: kaszka b/ml, flora, szynka)
II śniadanie: jabłka, banany, arbuz
Kotlecik z morszczuka, ziemniaki, jarzynka: bukiet warzyw, surówka: kapusta kiszona z jabłuszkiem, marchewką i oliwą, kompot porzeczkowy Zupa brokułowa z kaszą i zieleniną Ciasteczka pełnoziarniste, kisiel porzeczkowy do picia
Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto), seler gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajko seler mleko (w tym laktoza)
Środa 15.03.2023 Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka, herbata owocowa (dieta: kaszka b/ml, flora, awokado)
II śniadanie: jabłka, banany, pomarańcze
Makaron z mięsem mieszanym w sosie bolognese, surówka: z kalarepki, marchewki, jabłka i pomarańczy, jarzynka: szpinak duszony zaprawiony śmietaną, kompot z wiśni Kalafiorowa z ziemniakami i zieleniną Krem twarogowy z borówkami, biszkopty / mus owocowy, chrupki kukurydziane
Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto), jajko gluten (pszenica, żyto), jajko seler gluten (pszenica),  mleko (w tym laktoza), jajko
Czwartek 16.03.2023 Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z pieczonej marchewki i soczewicy, pomidor malinowy, sałata masłowa (dieta: kaszka b/ml,flora)
II śniadanie: jabłka, banany, gruszki
Pulpety cielęco – drobiowe w sosie koperkowym, kasza jaglana, surówka: buraczki z jabłkiem, jarzynka; szpinak duszony, kompot owocowy  Jarzynowa z ziemniakami Sałatka owocowa z makaronem ryżowym i jogurtem
Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto) gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajko gluten (pszenica, żyto, orkisz, owies, jęczmień), seler mleko (w tym laktoza)
Piątek 17.03.2023 Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko ugotowane na twardo, ogórek, roszponka, herbata owocowa (dieta: kaszka b/ml, flora, polędwica)
II śniadanie: jabłka, banany, melon
Pulpety z  dorsza i morszczuka, ziemniaki, surówka: mizeria jogurtem/ oliwą, jarzynka: bukiet jarzyn, kompot śliwkowy Pomidorowa z makaronem Ciasto zebra/ placuszki z owocami, mleko do picia/ napój jaglany
mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto), seler seler, mleko (w tym laktoza) gluten (pszenica),  mleko (w tym laktoza), orzech
Między posiłkami dzieci dostają do picia wodę.
U dzieci na dietach stosuje się eliminację produktów wywołujących alergie.
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
Scroll to Top
Skip to content