Elementor #217917

DataŚniadanieObiadZupaPodwieczorek
Poniedziałek 11.10.2021Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterki mozzarelli, ogórek świeży, herbata z cytryną
(dieta kaszka bezmleczna, wędlina).
II śniadanie: winogrono, gruszka, jabłko.
Ziemniaki z koperkiem, kuleczki z mięsa mieszanego w sosie kokosowym.
Jarzynka: brukselka z cynamonem
Surówka: z marchweki , ananasa z jogurtem.
Kompot owocowy.
Zupa-krupnik z kaszą jęczmienną  z zieleniną.Ciasto biszkoptowe z gruszką, mleko modyfikowane (dieta: placuszki b/j z gruszką, napój sojowy).Ciasto biszkoptowe z gruszką, mleko modyfikowane (dieta: placuszki b/j z gruszką, napój sojowy).
Alergenymleko (w tym laktoza), gluten,  seler gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajkoseler,gluten (pszenica) mleko (w tym laktoza), jajko
Wtorek 12.10.2021Kawa zbożowa, pieczywo mieszane, twarożek z maliną, marchewka,                                                                (dieta rumianek, dżem).
II śniadanie:  banan, kiwi, jabłko.
Kasza kuskus, zraziki z wołowiny i szynki w sosie musztardowym.
Jarzynka : kapusta włoska z dymką i koperkiem.
Surówka:  z sałaty lodowej, papryki kolorowej z ziołami i oliwą.
kompot owocowy.
Zupa- z soczewicy kolorowej z duszonymi pomidorami, ziemniakami i zieleniną.Galaretka truskawkowa, chrupki kukurydziane, woda do picia.
Alergenymleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto)gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, jajkoselergluten
Środa 13.10.2021Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka i wieprzowa, papryka kolorowa, herbata owocowa,                                                                      (dieta: kaszka bezmleczna).
 II śniadanie: mango, śliwka, jabłko.
Ziemniaki ze szczypiorkiem, pałeczki  z mintaja w sosie cytrynowym.
Jarzynka: kalafior  gotowany.
Surówka: z pomidora malinowego, cebulki z jogurtem.
Kompot owocowy.
Zupa- dyniowa z makaronem literki i zieleniną (dieta makaron ryżowy).Musli z płatkami kukurydzianymi z bakaliami z jogurtem, woda do picia (płatki z musem z owoów mieszanych).
Alergenymleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto, owies),  selerryba, gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajkoseler, gluten (pszenica, żyto),mleko (w tym laktoza), jajko, gluten (pszenica), orzechy
Czwartek 14.10.2021Płatki mieszane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z kukurydzy, jajka, rzodkiewka, mięta świeża,                                                    (dieta płatki na mleku orkiszowym, pasta z kukurydzy).                                                                              II śniadanie: banan, winogrono.Ryż jaśminowy, pieczeń rzymska z kurczaka, indyka i schabu w sosie majerankowym.
Jarzynka; marchewka z groszkiem.
Surówka: z pora, jabłkiem z jogurtem.
Kompot owocowy.
Zupa- brokułowa z zieniakami i  zieleniną.Sernik z brzoskwinią na herbatnikach, kakao           (dieta: placuszki z brzoskwinią, napój orkiszowy).
Alergenymleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto)gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajkoselermleko (w tym laktoza), gluten (pszenica), jajko
Piątek 15.10.2021Kasza kukurydziana na mleku , pieczywo mieszane, jajecznica ze szczuporkiem, pomidor malinowy, syrop owocowy,                                                                 (dieta kaszka bezmleczna, wędlina).
II śniadanie: melon, pomarańcz.
Ziemniaki, kotleciki z łososia ze świeżą kolendrą w sosie chrzanowym.
Jarzynka: fasolka szparagowa kolorowa z bułeczką.
Surówka:z buraka, cebulki, jabłka z oliwą. Kompot owocowy.
Zupa  marchewkowa z zacierkami i  zieleniną,             (dieta: zupa z ziemniakami).Koktajl na bazie jogurtu i maślanki z czereśnią, wafle kukurydziane, (dieta: mus z  czereśni, wafle kukurydziane).
Alergenymleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto), orzechy, jajko, selerryba, gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, jajkoseler, gluten (pszenica, żyto),mleko (w tym laktoza), gluten (pszenica), jajko
Poniedziałek 18.10.2021Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterki sera żółtego ogórek świeży, sałata karbowana czerwona, rumianek.
(dieta kaszka bezmleczna, wędlina).
II śniadanie: winogrono, gruszka, jabłko.
    
Ziemniaki  z koperkiem, potrawka z mięsa mieszanego w sosie żurawinowym.
Jarzynka : marchewka mini z czosnkiem.
Surówka: z selera naciowego, jabłka z jogyrtem .
kompot owocowy.
Zupa- z groszku zielonego z kaszą kuskus i zieleninąKoktajl z borówką z jogurtem, maślanką i kefirem , herbatniki pszenne bio (dieta napój owsiany z borówką, herbatniki b.gl).
Alergenymleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto, orkisz), orzechy, selergluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajkoseler, gluten (pszenica)mleko (w tym laktoza), jajko
Wtorek 19.10.2021 Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, kalarepka, mięta świeża,                                                                                (dieta napój jaglany z płatkami, dżem)                                                                        .II śniadanie: banan, śliwka, jabłko.Ziemniaki, klopsy z szynki i schabu w sosie morelowym.
Jarzynka: brokuł z buką smażoną.
Surówka:  z ogórka kisznego, cebulki i jabłka z oliwą.
 Kompot z owocowy.
Zupa-pomidorowa ze świeżą bazylią z makaronem gwiazdki i zieleniną.Kisiel wiśniowy z tartym jabuszkiem z polewą jogurtową, chrupki kukurydziane, woda do picia.
Alergenymleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto), selerryba, gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajkoseler, gluten (pszenica),jajko  gluten (pszenica) 
Środa 20.10.2021Płatki mieszanena mleku , pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka i wieprzowa,ogórek małosolny, herbata owocowa,                                                       (dieta napój owsiany z płatkami)                                                              II śniadanie: banan, mandarynka, jabłko.Makaron ryżowy, kotleciki sojowe z włoszczyzną w sosie pomidorowym.
Surówka: z kapusty pekińskiej, marchewki , kukurydzy, jabłka z jogurtem.
Kompot owocowy.
Zupa- buraczkowa  z batatami i zieleniną.Jaglanka na mleku, mus truskawkowy, woda do picia, (dieta:jaglanka na mleku orkiszowym z musem).
Alergenymleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto), jajko gluten (pszenica),  mleko (w tym laktoza), jajkoseler, jajkogluten (pszenica),  mleko (w tym laktoza)
Czwartek 21.10.2021 Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor malinowy,                                                                       (dieta: mięta, dżem).
II śniadanie: winogrono, melon, jabłko.
Kasza gryczana palona , kulki z mięsa mieszanego w sosie warzywnym.
Jarzynka: buraczki purre.
Surówka: z rzodkwi białej, kalarepki i  jabłka z jogurtem
Kompot owocowy.
Zupa- kapuśniak z ziemniakami z zieleniną.Budyń kakaowy, biszkopty, woda do picia,                                                    (dieta budyń na mleku sojowym).
Alergenymleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto), jajko, seler  gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, mleko (w tym laktoza), jajkoselermleko (w tym laktoza)
Piątek 22.10.2021Makaron literki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka, awokado, pomidorów suszonych i w zalewie, cykoria, rzodkiewka, herbata owocowa                                                                        (dieta: napój orkiszowy, pasta j.w.).
II śniadanie : mango, kiwi, jabłko.
Ziemniaki, pałeczki z mintaja w sosie ziołowo-cytrynowym. Jarzynkla:kalafior z bułeczką
Surówka::z sałaty karbowanej kolorowej z pomidorami koktajlowymi z  oliwą i ziołami.
Kompot owocowy.
Zupa- z cukini z kaszą kukurydzianą i zieleninąTwarożek z truskawką, wafle kukurydziane, rumianek,                                           (dieta przecier owocowy).

Alergenymleko (w tym laktoza), gluten (pszenica, żyto, orkisz), jajkoryba, gluten (pszenica, żyto), gorczyca, seler, soja, jajkoselermleko (w tym laktoza), gluten (pszenica)
Między posiłkami dzieci dostają do picia wodę.
U dzieci na dietach stosuje się eliminację produktów wywołujących alergie. 
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
Scroll to Top
Skip to content