| DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu DRUGIE DANIE | II faza obiadu ZUPA | PODWIECZOREK | 
| Poniedziałek 17.10.2022 | Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty mierzwiony, papryka kolorowa, Herbata czarna z cytryną Diety: kaszka b/mleczna , pieczywo mieszane, masło flora light, wędlina drobiowa, papryka II Śniadanie: melon, jabłko, woda 
 
 | Kasza  pęczak, kurczak, indyk po meksykańsku z warzywami  ( papryka czerwona, kukurydza, fasola czerwona) Surówka: mizeria z koperkiem i jogurtem Kompot z owoców mieszanych, porzeczki i czereśni Dieta b/ jogurtu 
 | Zupa z fasoli żółtej z ziemniakami, natką i koperkiem 
 
 | kisielek owocowy z dodatkiem gruszki i truskawki ciastka mini zoo Diety: kisielek owocowy, ciasteczka mini zoo, woda do picia 
 
 | 
| Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten, | Gluten, seler, mleko | Seler, | Mleko, gluten, jajko | 
| Wtorek 18.10.2022 | Kakao  na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, plasterki ogórka zielonego, Diety: kaszka b/m, pieczywo mieszane, masło flora-light, wędlina wieprzowa , rzodkiewka , ogórek zielony II-śniadanie: winogrono jasne, jabłko, woda | Kasza bulgur, pieczeń wieprzowo- drobiowa  w sosie ziołowym Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy Surówka z pomidorów, sałaty rzymskiej, prażonym słonecznikiem, dynią i olejem z pestek winogron  Kompot  gruszkowo- jabłkowy 
 
 | Zupa z białej kapusty, pomidorów ziemniaków zaprawiana koncentratem pomidorowym natka , koperek 
 
 | Biszkopty, napój mleczny waniliowo- truskawkowy Diety:, napój jaglany z truskawką do picia , woda 
 | 
| Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Gluten, jajko ,mleko | Seler, gluten, | Mleko, jaja, gluten | 
| Środa 19.10.2022 | Komosa ryżowa  na mleku  Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, Pasta warzywna  z soczewicy i kukurydzy, kiełki lucerny  z ogórkiem kiszonym plastry Herbata owocowa Diety: napój jaglany, pieczywo mieszane, masło flora-light, Pasta warzywna z soczewicy i ogórkiem II-śniadanie: jabłko, banan, woda | Ziemniaki pieczone  z ziołami Klopsiki cielęce w lekkim sosie musztardowym Jarzynka: Buraczki gotowane z oliwą Surówka: z selera, świeżego kalafiora, jabłka z jogurtem Kompot wiśniowo – truskawkowy Diety b/jogurtu z olejem 
 | Zupka krem z groszu zielonego, kalarepki, cukinii, brokuła z groszkiem ptysiowym natką i koperkiem 
 | Jogurt owocowy, chrupki Diety, mus owocowy, chrupki woda | 
| Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | Seler, gluten, jajko | Seler, | |
| Czwartek 20.10.2022 | Makaron literki na mleku, Pieczywo mieszane z masłem , sałata masłowa, szynka wieprzowa, papryka kolorowa Herbata rumianek, Diety: Kasza b/m, bułka, pieczywo mieszane, masło flora, sałata, wędlina wieprzowa, papryka kolorowa II-śniadanie:, kiwi, jabłko woda | Ziemniaki gotowane, jajko w lekkim sosie chrzanowym Jarzynka: mini marchewka, groszek, kukurydza  polana masełkiem Surówka: cykoria czerwona z rodzynkami jabłkiem i jogurtem Kompot żurawinowo- czereśniowy Dieta: b/jogurtu z olejem z pestek winogron 
 | Zupka jarzynowa z ryżem jaśminowym, natką i koperkiem, podprawiana jogurtem 
 
 | Puszysty twarożek z malinami , biszkopty Diety: przecier owocowy z malin , biszkopty, woda | 
| Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | , gluten, seler | Seler | Gluten, mleko, jajko | 
| Piątek 21.10.2022 | Kasza krakowska na mleku, kanapki z pieczywa mieszanego  z masłem, pasta z bobu, pomidor, kiełki słonecznika i szczypiorku, syrop owocowy Diety: Kaszka b/mleczna, pieczywo mieszane, masło flora-light, pasta z bobu , pomidor, kiełki, szczypiorek II-śniadanie: winogrono jasne, , jabłko , woda | Ziemniaki z koperkiem,( Dorsz ) ryba po grecku z warzywami zaprawiany koncentratem Surówka: ogórek kiszony z szalotką, papryka żółta olej z pestek winogron Kompot czereśniowy 
 | Zupa cygańska z warzywami, mix płatków (jaglane, jęczmienne), ser żółty, koncentrat pomidorowy, cebula, koperek, natka | Jogurt naturalny z musem czereśniowym i miodem z listkiem mięty , Diety: mleczko kokosowe z musem owocowym, miętą i miodem , woda | 
| Alergeny | Mleko (w tym laktoza), gluten | gluten, jajko | Seler, mleko | Mleko, gluten , | 
Jadłospis w dekadzie może ulec zmianie
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…) Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczno- ryżowe oraz kaszki bezmleczne z owocami Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę do picia na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.
 
								 
								 
				 
								