Jadłospis 19.04-22.04.2022

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Wtorek

19.04.2022

 

 

Kawa na mleku.

Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, plasterek żółtego sera, pomidor koktajlowy,  herbatka z cytryną.

D: Kaszka bezmleczna, masło flora, szynka z kurczaka, herbatka z cytryną

Banany, jabłka, gruszka,

Kotlecik z  ryby w sosie ziołowym, szpinak  na jarzynkę, ziemniaki, surówka z  kalarepki  z marchewka jabłkiem  i oliwą Kompot ze śliwek  i moreli.

 

Zupa dyniowa z pomidorami z kaszą kukurydzianą,  , zabielana mlekiem kokosowym.

 

Muffiny z makiem  maślanka z truskawkami

D: przecier owocowy Bobo-vita, wafel ryżowy.

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, cytrusy Ryba, mleko(laktoza),jaja, seler, cytrusy seler Mleko(laktoza), gluten, jaja, kakao
Środa

20.04.2022

Kluski lane na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem,  pasta z soczewicy i warzyw, herbata z  cytryną.

D:  Kaszka bezmleczna, masło flora, szynka z kurczaka, ogórek kwaszony

II: mandarynki gruszki.

Pulpecik z drobiowy w sosie z suszonych pomidorów, ziemniaki, brukselka na jarzynkę,  surówka z cykorii i warzyw z jabłkiem i jogurtem.

Kompot ze śliwek i porzeczek

D: surówka z olejem

 

Zupa  krem z cukinii z kasza gryczana krakowską Jaglanka na mleku z  musem z owoców leśnych, herbatka miętowa.

D: kisiel z owoców leśnych, wafel kukurydziany.

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, cytrusy, Mleko(laktoza), jaja. seler Mleko(laktoza).
Czwartek

21.04.2022

Płatki gryczane na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ziołowy, papryka czerwona, herbatka miętowa.

D: Kaszka bezmleczna, masło flora,  szynka z kurczaka.

II: gruszki, jabłka,

Kotlecik z indyka  w sosie musztardowym, kasza jęczmienna, buraczki na jarzynkę, sałata lodowa z ananasem i kukurydza z jogurtem

Kompot z wiśni i śliwek

 

Zupa z zielonego groszku z batatami,

 

 

Placki z bananem, mleko do picia.

D: Placki bez jaj i mleka.

 

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, jajo gluten. jaja Seler mleko(laktoza), gluten, jaja
Piątek

22.04.2022

Kleik ryżowy na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego, szynka z kurczaka, rzodkiewka, herbata owocowa.

D: kaszka bezmleczna, masło flora, dżem.

II: kiwi, jabłka, gruszki

Kotlecik z mintaja w sosie szczypiorkowym kasza bulgur,  fasolka na jarzynkę, surówka z  marchewki i jabłka.

Kompot z truskawek i ananasa.

 

Zupa  ogórkowa z ziemniakami

 

Serek z jogurtów z brzoskwiniami, herbatniki, napój cytrynowy.

D: Mus z gruszki i brzoskwini, wafel kukurydziany.

.

Alergeny Mleko(laktoza), gluten, Mleko(laktoza), gluten, jaja. seler Mleko(laktoza) gluten, jaja.
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top
Skip to content