DATA | ŚNIADANIE I i II | DRUGIE DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK |
Wtorek
19.04.2022
|
Kawa na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, plasterek żółtego sera, pomidor koktajlowy, herbatka z cytryną. D: Kaszka bezmleczna, masło flora, szynka z kurczaka, herbatka z cytryną Banany, jabłka, gruszka, |
Kotlecik z ryby w sosie ziołowym, szpinak na jarzynkę, ziemniaki, surówka z kalarepki z marchewka jabłkiem i oliwą Kompot ze śliwek i moreli.
|
Zupa dyniowa z pomidorami z kaszą kukurydzianą, , zabielana mlekiem kokosowym.
|
Muffiny z makiem maślanka z truskawkami
D: przecier owocowy Bobo-vita, wafel ryżowy. |
Alergeny | Mleko(laktoza), gluten, cytrusy | Ryba, mleko(laktoza),jaja, seler, cytrusy | seler | Mleko(laktoza), gluten, jaja, kakao |
Środa
20.04.2022 |
Kluski lane na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z soczewicy i warzyw, herbata z cytryną.
D: Kaszka bezmleczna, masło flora, szynka z kurczaka, ogórek kwaszony II: mandarynki gruszki. |
Pulpecik z drobiowy w sosie z suszonych pomidorów, ziemniaki, brukselka na jarzynkę, surówka z cykorii i warzyw z jabłkiem i jogurtem.
Kompot ze śliwek i porzeczek D: surówka z olejem
|
Zupa krem z cukinii z kasza gryczana krakowską | Jaglanka na mleku z musem z owoców leśnych, herbatka miętowa.
D: kisiel z owoców leśnych, wafel kukurydziany. |
Alergeny | Mleko(laktoza), gluten, cytrusy, | Mleko(laktoza), jaja. | seler | Mleko(laktoza). |
Czwartek
21.04.2022 |
Płatki gryczane na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, twarożek ziołowy, papryka czerwona, herbatka miętowa.
D: Kaszka bezmleczna, masło flora, szynka z kurczaka. II: gruszki, jabłka, |
Kotlecik z indyka w sosie musztardowym, kasza jęczmienna, buraczki na jarzynkę, sałata lodowa z ananasem i kukurydza z jogurtem
Kompot z wiśni i śliwek
|
Zupa z zielonego groszku z batatami,
|
Placki z bananem, mleko do picia.
D: Placki bez jaj i mleka.
|
Alergeny | Mleko(laktoza), gluten, jajo | gluten. jaja | Seler | mleko(laktoza), gluten, jaja |
Piątek
22.04.2022 |
Kleik ryżowy na mleku. Kanapki z pieczywa mieszanego, szynka z kurczaka, rzodkiewka, herbata owocowa.
D: kaszka bezmleczna, masło flora, dżem. II: kiwi, jabłka, gruszki |
Kotlecik z mintaja w sosie szczypiorkowym kasza bulgur, fasolka na jarzynkę, surówka z marchewki i jabłka.
Kompot z truskawek i ananasa.
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami
|
Serek z jogurtów z brzoskwiniami, herbatniki, napój cytrynowy.
D: Mus z gruszki i brzoskwini, wafel kukurydziany. . |
Alergeny | Mleko(laktoza), gluten, | Mleko(laktoza), gluten, jaja. | seler | Mleko(laktoza) gluten, jaja. |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
|