Jadłospis | Żłobek nr 20

Jadłospis

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
01.02.2021

Poniedziałek

 

Płatki kukurydziane pełnoziarniste  na mleku d/ na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta z cieciorki pomidorami suszonymi czosnkiem kolendrą. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka gruszki banany bio

Gulasz z cielęciny w sosie warzywno majerankowym.

Kapusta czerwona gotowana. Surówka z ogórka kwaszonego jabłka dymki z tłuszczem roślinnym. Kasza owsiana. Kompot śliwkowy.

Zupa dyniowa z mlekiem kokosowym ziemniaki, koperkiem. Koktajl mleczny na bazie kefiru bio z bananami amaramtusem d/napój  roślinny, herbatniki chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN JAJA LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA
02.02.2021

Wtorek

Kasza jaglana mleku d/ na mleku roślinnym/mieszanki mleczne.  Twarożek z rzodkiewką d/dżem . Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Napój rumiankowy z cytryna.

II śniadanie kiwi gruszki

Hamburgery z mintaja. Szpinak gotowany. Surówka z pomidora malinowego dymki sałaty roszpunki z sosem bazyliowym. Ziemniaki z wody posypane koperkiem. Kompot wiśniowy. Zupa warzywna  z komosa ryżowa d/ziemniaki koperek. Ciasto z jabłkami

d/ mus owocowy, chrupki kukurydziane biszkopty.

ALERGENY GLUTEN JAJA LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER JAJA GLUTEN
03.02.2021

Środa

Kakao na mleku d/ na mleku roślinnym. Wędlina  na kanapce z listkiem sałaty i pomidorem malinowym. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. II śniadanie jabłka banany. Paluszki drobiowe . Bukiet warzyw. Surówka z ogórka świeżego selera naciowego papryki żółtej z sosem ziołowym na bazie tłuszczu roślinnego. Ziemniaki z wody posypane koperkiem. Kompot truskawkowy. Zupa  pomidorowa z lanymi kluskami d/ziemniaki koperkiem. Kisiel owocowy z tartym jabłkiem  , biszkopty d/chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN JAJA LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN JAJA
04.02.2021

Czwartek

Kasza kukurydziana na mleku d/ na mleku roślinnym/mieszanki mleczne Jajecznica ze szczypiorkiem d/  dżemem. Pieczywo mieszane z masłem  d/flora.

II śniadanie jabłka banan

Risotto warzywne z pomidorami. Surówka z kapusty pekińskiej ogórka świeżego  dymką sosem jogurtowym d/ tłuszczem roślinnym. Kompot truskawkowy. Zupa z brokułom ziemniakami natka. Mus na bazie twarogu z ananasami, wafle d/ twaróg b laktozy , n/ mus owocowy, chrupki kukurydziane.
ALERGENY LAKTOZA GLUTEN JAJA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER LAKTOZA GLUTEN
05.02.2021

Piątek

Lane kluski na mleku d/n  na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta z soczewicy i warzyw mieszanych z natka. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata miętowa z cytryną.

II śniadanie jabłka gruszki

Talarki koperkowe z łososia. Fasolka żółta gotowana. Surówka z buraka jabłka dymki z tłuszczem roślinnym. Kasza jaglana. Kompot wiśniowo- truskawkowy. Zupa krupnik z natką. Koktajl na bazie jogurtu z malinami d/napój roślinny d/przecier owocowy chrupki kukurydziane, herbatniki mix.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER JAJA GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA
Przejdź do treści