Jadłospis | Żłobek nr 20

Jadłospis

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
23.11.2020 Płatki kukurydziane na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Plasterek sera żółtego z pomidorem chewry i sałata rukolą d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe, flora.

Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka banany kaki.

Dukaty koperkowe z łososia. Fasolka zielona z wody. Rzodkiewka z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot gruszkowy. Zupa z kalarepa kasza jaglaną natką. Napój mleczny na bazie maślanki d/na mleku roślinnym z czereśniami herbatniki chrupki kukurydziane.
ALERGENY LAKTOZA GLUTEN GLUTEN JAJA SELER LAKTOZA GLUTEN
24.11.2020 Kakao na mleku d/na mleku roślinnym. Pasta z cieciorki pomidorami suszonymi pestkami słonecznika i kolendra. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe, flora.

II śniadanie jabłka winogrona kiwi

Potrawka drobiowa z warzywami. Surówka z kapusty czerwonej jabłka dymki z tłuszczem roślinnym. Makaron. Kompot truskawkowy. Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym serem żółtym d/bez , ziołami. Ciasto owocowe d/placki jaglane  owocami , napój waniliowy na mleku modyfikowanym d/napój roślinny
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA   SELER LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA
25.11.2020 Płatki ryżowe na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Wędlina z wiórkami z papryki kolorowej. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe, flora.

II śniadanie jabłka kiwi melon.

Kotlety schabowe. Buraki puree. Surówka colesław z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. Zupa szpinakowa z lanymi kluskami d/ziemniakami, natka. Biszkoptowy twarożek polany  musem z malinami i jagód

d/budyń na mleku roślinnym z musem z malin i jagód, chrupki kukurydziane.

ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN JAJA GLUTEN LAKTOZA
26.11.2020 Kasza kukurydziana na mleku d/na mleku roślinnym /mieszanki  mleczne. Jajko na kanapce z ogórkiem małosolnym ,szczypiorem. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe, flora.

II jabłka winogrona kaki

Filet z kurczaka w curry. Brokuł z wody. Surówka z pomidora malinowego selera naciowego kiełek słonecznika dymki z sosem bazyliowym Ryż. Kompot owocowy. Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietana d/bez, koperkiem. Kokosowy jogurt naturalny z ananasem d/napój roślinny, biszkopty , biszkopty bezglutenowe/chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA JAJA   SELER LKATOZA LAKTOZA GLUTEN
27.11.2020 Zacierki na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Twarożek z pomidorem dymka d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe, flora. Napój miętowy z cytryną. II śniadanie jabłka winogrona banany. Kotlety mielone. Marchew mini. Mizeria z dymka jogurtem d/tłuszcz roślinnym. Ziemniaki purée posypane koperkiem. Kompot owocowy. Zupa z cukinia ryżem natka. Kisiel brzoskwiniowy wafle ryżowe d/wafle bezglutenowe.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA JAJA GLUTEN LAKTOZA SELER  

W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY. Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują  posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przejdź do treści