Jadłospis

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
22.08

2022

(PON)

Makaron  na mleku modyfikowanym, wafle kukurydziane z masłem, szynka, plasterki pomidora (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z cytryną

II śniadanie: jabłka, gruszki

I faza: Kasza gryczana, gulasz drobiowy z koperkiem

Jarzynka gotowana: kapusta czerwona

Surówka: seler z jabłkiem i jogurtem naturalnym (dieta: oliwa z oliwek)

Woda z sokiem malinowym

II faza: Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami  z natką, zabielona śmietaną (dieta: bez śmietany) Puch twarożkowy z bananem

 

dieta: Deser owocowy

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), seler, mleko (łącznie z laktozą) mleko (łącznie z laktozą,)
23.08

2022

(WTO)

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, krążki rzodkiewki (dieta: masło roślinne flora/ szynka)

Woda z pomarańczami

II śniadanie: jabłka, banany

I faza: Ziemniaki z koperkiem, pulpety wieprzowe w sosie natkowym

Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora

Surówka: pomidor z olejem z pestek winogron

Woda z sokiem porzeczkowym

II faza: Krupnik z warzywami i kaszą perłową z natką Zapiekanka ryżowa z jabłkami
Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja, seler, gluten (pszenica),  
24.08

2022

(ŚRO)

Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorem, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Herbata owocowa

II śniadanie: jabłka, melony

I faza: Kasza jaglana, kotlet z mintaja

Jarzynka gotowana: marchew junior

Surówka: mizeria z jogurtem i koperkiem (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot wiśniowy

II faza: Kapuśniak z warzywami i ziemniakami z natką i majerankiem Koktajl na bazie jogurtu naturalnego z truskawkami i morelami

 

dieta: Kisiel z truskawek i moreli

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica, żyto ), jaja, ryby, mleko (łącznie z laktozą) seler, mleko (łącznie z laktozą
25.08

2022

(CZW)

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z brzoskwiniami  (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z limonką

II śniadanie: jabłka, winogrona jasne bezpestkowe

I faza: Ziemniaki z koperkiem, klopsiki drobiowo-wołowe w sosie jarzynowym

Jarzynka: różyczki brokułów

Surówka: buraczki z jabłkiem i oliwą z oliwek

Kompot porzeczkowy

II faza: Zupa pomidorowa z warzywami i ryżem z natką Makaron z polewą jogurtowo-owocową (maliny, brzoskwinie)

 

dieta: Makaron z polewą owocową (malina, brzoskwinia)

 

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą) gluten (pszenica), jaja, seler, mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja
26.08

2022

(PTK)

Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z pieczonego bakłażana i papryki czerwonej z koperkiem, plasterki ogórka kiszonego  (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: jabłka, arbuz

I faza: Ziemniaki z koperkiem  kotlet  z dorsza

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa zielona

Surówka: kapusta pekińska z marchewką i jabłkiem z oliwą z oliwek

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa porowa z warzywami i kaszą kukurydzianą z natką Maślanka z czereśniami, biszkopty

 

dieta: Kasza jaglana z musem z czereśni

 

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), jaja gluten (pszenica), jaja, ryby seler, mleko (łącznie z laktozą),  gluten (pszenica), jaja

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.

Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

Scroll to Top
Skip to content