Jadłospis - Żłobek 25 | Żłobek nr 25

Jadłospis

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
19.09.2022 Kakao na mleku d/ herbata owocowa. Pasta z groszku jajka koperku  d/b jajka. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. II śniadanie jabłka brzoskwinie mix. Gulasz wieprzowy w sosie musztardowym. Marchew mini z wody. Surówki  z kapusty czerwonej jabłka dymki z tłuszczem roślinnym. Kasza pęczak. Kompot wiśniowy Zupa jarzynowa z ziemniakami , koperkiem. Deser grecki z mango d/mus z mango , herbatniki b jaja mleka.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA JAJA GLUTEN SELER LAKTOZA GLUTEN
20.09.2022 Kasza manna na mleku d/kaszki bez mleczne. Wiórki z sera żółtego z ogórkiem małosolnym d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka brzoskwinie mix.

Opiekane talarki z mintaja.  Szpinak puree. Surówka z kapusty kiszonej papryki kolorowej dymki z tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot z kiwi i brzoskwiń. Zupa z brokułom i kalafiorem , kasza kukurydziana koperkiem. Twarożek z owocami d/mus owocowy. Biszkopty , chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA SELER LAKTOZA GLUTEN
21.09.2022 Płatki jaglane na mleku d/kaszki bez mleczne.  Szynka drobiowa z papryka czerwona. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata z cytryna. II śniadanie jabłka śliwki banany. Spaghetti z mięsa wołowego z warzywami i pomidorami. Surówka z ogórka małosolnego jabłka kukurydzy z tłuszczem roślinnym. Makaron pełnoziarnisty. Kompot wiśniowy. Barszcz czerwony z ziemniakami , koperkiem. Kisiel śliwkowy z tartym jabłkiem, wafle ryżowe.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN SELER
22.09.2022 Makaron czterojajeczny na mleku d/kaszki bez mleczne. Twarożek z rzodkiewka d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata rumiankowa z cytryna.

II śniadanie jabłka śliwki banany.

Kotlety schabowe z fileta kurczaka. Fasolka żółta z wody. Surówka z kapusty pekińskiej ogórka świeżego dymki z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki pure posypane koperkiem. Kompot owocowy. Krupnik z kasza jęczmienna , natka. Koktajl mleczny na bazie jogurtu naturalnego z jagodami i malinami d/koktajl na bazie mleka roślinnego. Herbatniki b jaj mleka.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN LAKTOZA  GLUTEN
23.09.2022 Kasza kukurydziana na mleku d/kaszki bez mleczne. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i ogórkiem małosolnym d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa. II śniadanie jabłka nektarynki banany. Koperkowe paluszki rybne. Buraki puree. Ogórek świeży z dymka  jogurtem , d/tłuszczem roślinnym. Ryz paraboli. Kompot śliwkowy. Zupa z kolorowa fasolka ziemniakami , natka. Makaron z jagodami sosem jogurtowym d/bez jogurtu.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER GLUTEN JAJA LAKTOZA

Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…) Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANOM. Produkty w opakowaniach jednostkowych wydano zgodnie z receptura i jadłospisem do wykorzystania sól wydano w ilości 1,4g/dziecko/dzień.

Przewiń do góry
Przejdź do treści