Jadłospis - Żłobek 20 | Żłobek nr 20

Jadłospis

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
19.04.2022 Płatki jęczmienne na mleku d/na mleku roślinnym. Twarożek z miodem d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata owocowa.

II śniadanie jabłka mandarynki.

Talarki z dorsza. Buraki pure. Surówka z ogórka kiszonego pomidora malinowego dymki z tłuszczem roślinnym. Kasza gryczana biała. Kompot owocowy. Zupa kalafiorowa z ziemniakami natka. Koktajl mleczny z ananasami d/na mleku roślinnym, wafle chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA JAJA LAKTOZA SELER LAKTOZA GLUTEN
20.04.2022 Kakao na mleku d/na mleku roślinnym. Szynka drobiowa z ogórkiem świeżym. Pieczywo mieszane z masłem d/flora.

II śniadanie banany winogrona .

Sznycelki drobiowe w ziołach. Marchew mini. Surówka z kapusty pekińskiej papryki kolorowej dymki z sosem ziołowym.

Ziemniaki pure posypane koperkiem. Kompot ananasowy.

Zupa pomidorowa z lanymi kluskami ,natka. Pieczone jabłka, biszkopty chrupki kukurydziane.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA   SELER GLUTEN JAJA GLUTEN
21.04.2022 Kasza manna na mleku d/na mleku roślinnym.

Pasta jajeczna z e szczypiorkiem i rzodkiewka d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora. Herbata rumiankowa z cytryna.

II śniadanie  kiwi banany.

Gulasz z mięsa mieszanego i warzyw. Brokuł z  wody. Surówka z pomidora malinowego dymki kiełek słonecznika z sosem ziołowym. Ziemniaki pure posypane koperkiem. Zupa krupnik z kasza perłowa, natka. Koktajl mleczny z suszonymi owocami d/na mleku roślinnym, wafle ryżowe
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA JAJA   SELER GLUTEN LAKTOZA
22.04.2022 Kasza kukurydziane na mleku d/na mleku roślinnym. Ser żółty mierzwiony z pomidorkiem chewry d/wędlina. Pieczywo mieszane z masłem d/flora.

II śniadanie banany mandarynki.

Kotlety koperkowe z łososia.

Fasolka zielona z wody. Surówka marchwi pora żurawiny z sosem jogurtowo chrzanowym d/tłuszczem roślinnym. Kasza gryczana biała.

Zupa ogórkowa z ryżem jaśminowym , koperkiem. Twarożek z musem owocowym d/mus owocowy, herbatniki mix.
ALERGENY GLUTEN LAKTOZA GLUTEN JAJA LAKTOZA SELER LAKTOZA GLUTEN

Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…) Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANOM. Produkty w opakowaniach jednostkowych wydano zgodnie z receptura i jadłospisem do wykorzystania sól wydano w ilości 1,4g/dziecko/dzień

Przewiń do góry
Przejdź do treści