DATA |
ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
17 V 2021r
|
Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie(gluten) z masłem (laktoza), wiórkami z sera żółtego (laktoza) i plasterkami pomidora malinowego posypane szczypiorkiem, herbata z imbirem
II śniadanie: Mango, gruszki, kiwi, woda
|
Wołowe w sosie pomidorowym zagęszczonym mąką pszenną (gluten), kasza gryczana (gluten) z koperkiem, bukiet warzyw gotowanych na parze (kalafior, brokuł, fasolka żółta), surówka z marchewki z olejem z pestek winogron, kompot jabłkowy z cynamonem | Zupa z fasolki zielonej z ziemniakami (seler) i natką
|
Budyń kakaowy polany sosem wiśniowym, wafle ryżowe i kukurydziane, woda
|
Wtorek
18 V 2021r |
Płatki owsiane (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) sałatą karbowaną szynką wieprzową i ogórkiem świeżym posypane kiełkami słonecznika, herbatka z dodatkiem pomarańczy
II śniadanie: Jabłka, winogrona zielone, woda |
Kotlet rybny z dorsza (ryba, jaja, gluten) ziemniaki pieczone posypane koperkiem, kukurydza gotowana na parze polana florą light, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, jabłkiem i olejem z pestek winogron, kompot z kiwi i truskawki ze świeżą miętą | Zupa krem z dyni z soczewicą czerwoną (seler) i natką zasypana kaszą manna (gluten) | Naleśniki z mąki pszenno – gryczanej z dżemem brzoskwiniowo – malinowym polane jogurtem naturalnym (gluten, jaja, laktoza), woda
|
Środa
19 V 2021r
|
Kakao na mleku (laktoza) , pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) serkiem białym (laktoza), wiórkami rzodkiewki, papryki czerwonej i dymką
II śniadanie: Winogrona czerwone, jabłka, woda |
Filet z kurczaka polany sosem śmietanowo – musztardowym (gluten), ziemniaki puree, kalafior gotowany na parze, surówka z pora, marchewki i koperku z oliwką, kompot morelowo-gruszkowy | Pomidorowa z ryżem (seler) i natką zabielona mlekiem kokosowym
|
Drożdżowe z rodzynkami i kruszonką (jaja, gluten, drożdże), woda z limonką i cytryną z dodatkiem świeżej mięty
|
Czwartek
20 V 2021r
|
Płatki jęczmienne błyskawiczne (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) cykorią kolorową , jajecznica (jaja) ze szczypiorkiem, herbatka z owoców leśnych
II śniadanie: Brzoskwinie, banany, woda |
Rolada z łososia (ryba, jaja, gluten), makaron – rurki, szpinak duszony z czosnkiem, surówka z pomidorów malinowych ze świeżą bazylią i olejem z pestek winogron, kompot ananasowo – jabłkowy | Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i koperkiem (seler)
|
Sałatka owocowa podana z nasionami chia (ananas, truskawka, kiwi, pomarańcze, winogrona czerwone, borówki), woda
|
Piątek
21 V 2021r
|
Makaron gwiazdki (gluten, jaja) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza), pastą z fasolki zielonej, dyni, kukurydzy i pomidora, herbatka z cytryną
II śniadanie: Banany, jabłka, woda |
Kotlet sojowy (jaja, gluten, soja) polany sosem chrzanowym (gluten) podany z kaszą jaglaną BIO, buraczki gotowane na parze, mizeria w sosie śmietanowo (laktoza)-koperkowym, kompot z czarnej porzeczki i czereśni
|
Zupa krem z selera naciowego i cukinii z ziemniakami i natką (seler) posypana pestkami słonecznika
|
Koktajl truskawkowy na bazie maślanki, chrupki kukurydziane
|
DATA | ŚNIADANIE I i II | I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
ZUPA | PODWIECZOREK |
Poniedziałek
24 V 2021r
|
Płatki pszenne pełnoziarniste (gluten) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) serem mozzarella kulki (laktoza), pomidorem cherry i rucolą, herbatka z miodem (miód) i cytryną
II śniadanie: Gruszki, jabłka, woda
|
Schab duszony ze śliwką, ziemniaki z koperkiem, marchew junior gotowana na parze, surówka z selera, jabłka z rodzynkami i jogurtem greckim (laktoza), kompot ananasowo – truskawkowy | Jarzynowa z kaszą perłową (gluten, seler) i natką | Ciastka owsiane (jaja, gluten, miód), jogurt morelowy (laktoza) do picia na bazie jogurtu greckiego |
Wtorek
25 V 2021r
|
Lane kluski (gluten, jaja) na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) i pastą z cukinii, marchewki i brokuła, rumianek
II śniadanie: Melon, winogrona czerwone, banany, woda |
Jeżyki (jaja, gluten) z indyka w sosie własnym, kasza jęczmienna (gluten), fasolka żółta gotowana na parze, sałatka z papryki kolorowej ze świeżą bazylią i oliwką, kompot jabłkowy ze świeżą miętą | Zupa kalafiorowa (seler) z ziemniakami i natką | Kisiel malinowy, wafle ryżowe z dodatkiem dyni i słonecznika
|
Środa
26 V 2021r
|
Kasza kukurydziana na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) plasterkami szynki z kurczaka (seler) i ogórka kiszonego posypane kiełkami z lucerny, herbatka malinowa
II śniadanie Arbuz, jabłka, woda |
Kotlecik rybny z mintaja (ryba, jaja, gluten), ziemniaki puree z koperkiem, puree z kalarepki z imbirem, surówka z sałaty lodowej z jabłkiem, marchewką i olejem z pestek winogron, kompot wiśniowy | Zupa marchewkowa z ryżem i natką (seler) zabielona śmietaną
|
Babka cytrynowa (gluten, jaja), napój migdałowy do picia |
Czwartek
27 V 2021r
|
Kawa zbożowa na mleku (laktoza), pieczywo pszenno – żytnie (gluten) z masłem (laktoza) i serem żółtym (laktoza) z rzodkiewką i dymką
II śniadanie: Banany, pomarańcze, woda
|
Szynka wieprzowa pieczona w sosie ziołowym, kasza kuskus (gluten) z koperkiem, marchew z groszkiem polane florą light, surówka colesław ze śmietaną, kompot z owoców mieszanych | Krem (seler) z brukselki z ziemniakami i grzankami z bułki wrocławskiej (gluten) | Pudding ryżowy z prażoną gruszką i orzechami (orzechy włoskie), woda
|
Piątek
28 V 2021r
|
Kaszka ryżowa na mleku (laktoza) , pieczywo (gluten) pszenno – żytnie z masłem (laktoza), pastą jajeczną (jaja) z awokado, szczypiorkiem i plasterkami ogórka świeżego, mięta
II śniadanie: Mango, jabłka, woda |
Kaszotto (gluten) z bakłażanem, papryką czerwoną, cebulką i świeżą bazylią, kompot z mango i limonki
|
Botwinka z ziemniakami i natką (seler)
|
Serek waniliowy (laktoza) z kawałkami brzoskwini, biszkopty (gluten, jaja), woda
|
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).