JADŁOSPIS 16 – 20.01.2023

  Śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
Poniedziałek

16.01.2023

Płatki ryżowe na mleku (d/kaszki bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora) jajecznica ze szczypiorkiem, kolorowa papryka

herbata z cytryną

II śniadanie: owoce, woda do picia

Pulpeciki z ryby w sosie curry, puree z ziemniaków z natką pietruszki, groszek duszony na masełku, surówka z kapusty kiszonej marchewki i jabłka z olejem(d/kot.warz)

kompot owocowy

Zupa jarzynowa z makaronem zabielana jogurtem Kasza manna z musem brzoskwiniowym
Alergeny gluten, mleko, jajo gluten, mleko, seler, jajo, ryba seler gluten, mleko
Wtorek

17.01.2023

Kasza kukurydziana na mleku (d/ kaszki bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora), pasta hummus, ogórek kwaszony

rumianek do picia

II śniadanie: owoce, woda do picia

Indyk w sosie słodko-kwaśnym z warzywami; ryż; mini marchewka; surówka z sałaty i świeżego ogórka z jogurtem , d/bez jogurtu; d/ kotlecik warzywny

 

kompot owocowy

Barszcz czerwony z ziemniakami Biszkopt z rodzynkami; kakao (d/napój roślinny)
Alergeny gluten, mleko, jaja gluten, seler seler gluten, mleko, jajo
Środa

18.01.20223

Płatki żytnie na mleku (d/kaszki bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); wędlina, roszponka, kolorowa papryka,(d/dżem);

herbata owocowa

II śniadanie: owoce, woda do picia

Kluski leniwe z masełkiem i tartą bułeczką, surówka z  tartej marchewki z jabłka i ananasa (d/kopytka)

 

 

kompot owocowy

Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i natką pietruszki Jogurt owocowy z nasionami chia , biszkopty , d/ mus owocowy
Alergeny gluten, mleko gluten, mleko, seler seler  gluten, mleko, jajo
Czwartek

19.01.2023

Kakao na mleku (d/herbata.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); sałatka z brokuła , kukurydzy, papryki, ogórka kwaszonego, z mozzarellą i sosem (d/bez mozzarelli)

mięta do picia

II śniadanie: owoce, woda do picia

Wołowina duszona z cebulką w sosie własnym, kasza gryczana, cukinia duszona z ziołami, pomidor  z cebulką i jogurtem naturalnym, d/ bez jogurtu, d/ kotlecik jajeczny

kompot owocowy

Rosołek z makaronem Naleśniki z musem owocowym, mleko do picia, d/napój roślinny
Alergeny gluten, mleko gluten, mleko, seler seler gluten, mleko, jajo
Piątek

20.01.2023

Płatki kukurydziane na mleku (d/kaszki bezml.); pieczywo mieszane z masłem (d/Flora); twarożek waniliowy, d/kanapka z dżemem

herbata

II śniadanie: owoce, woda do picia

Kotleciki mielone z mięsa mieszanego, ziemniaczki z koperkiem, zielona fasolka, surówka z ogórka kwaszonego, cebulki i jabłko (d/kot.warz)

 

Kompot owocowy

Krem z pieczonej marchewki i papryki z grzankami Maślanka z owocami, herbatniki, d/ napój roślinny
Alergeny gluten, mleko, jajo gluten, mleko, seler, jajo, gluten, seler gluten, mleko

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

Scroll to Top
Skip to content