Jadłospis 14-18 listopad 2022

14.11.2022 PONIEDZIAŁEK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z serem mozarella, plasterki pomidora malinowego i ogórka zielonego, herbatka owocowa Makaron bezglutenowy na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, pasta z awokado Alergeny: mleko, jajka, gluten

Banany, jabłka

Potrawka cielęco-wieprzowa z cukinią i marchewką, kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewka i oliwa z oliwek, kompot wieloowocowy D: potrawka z soczewicą Alergeny: seler

Zupa jarzynowa z ziemniakami, budyń waniliowy z musem brzoskwiniowym, biszkopty/herbatniki D: budyń na napoju migdałowym z musem brzoskwiniowym Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

15.11.2022 WTOREK
I Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

 

Podwieczorek:

Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata rzymską, wędliną drobiową i wieprzową, plasterki ogórka kiszonego i papryki czerwonej, herbatka rumiankowa Płatki gryczane na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, ser żółty Alergeny: mleko, gluten

Gruszki, jabłka

Mintaj zapiekany w sosie koperkowym, ziemniaki puree, surówka z marchewki z jabłkiem, brzoskwinią i jog. naturalnym, puree z zielonego groszku, kompot truskawkowo-wiśniowy  D: kotlecik warzywny w sosie koperkowym, surówka z oliwą z oliwek  Alergeny: mleko, jajka, gluten

Zupa pomidorowa z ryżem,  koktajl na bazie kefiru truskawkowo-bananowy, chrupki kukurydziane D: mleko kokosowe truskawkowo-bananowe, wafle ryżowe Alergeny: mleko, seler

16.11.2022 ŚRODA
Śniadanie:

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem,  pasta z czerwonej soczewicy z sezamem, plasterki rzodkiewki i kalarepki, mięta Płatki jaglane na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy Alergeny: mleko, gluten

Winogrona, jabłka

Klopsiki drobiowe w sosie ziołowym, makaron pełnoziarnisty, surówka z pora z ogórkiem kiszonym i oliwa z oliwek, szpinak duszony z czosnkiem, kompot wieloowocowy  D: kotlecik warzywny w sosie ziołowym, makaron bezjajeczny/bezglutenowy Alergeny:  jajka, gluten

Barszcz czerwony z ziemniakami, pudding z kaszki kukurydzianej z musem wiśniowym   D: pudding na napoju jaglanym z musem wiśniowym Alergeny: mleko, seler

 

17.11.2022 CZWARTEK

I Śniadanie:

 

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Kawa zbożowa, pieczywo mieszane z masłem, twarożek wiśniowo-truskawkowy, plasterki marchewki i kalarepki Kawa zbożowa/ bezglutenowa na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, dżem/ miód Alergeny: mleko, gluten

Kiwi, jabłka

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż pełnoziarnisty, surówka z cukinii i marchewki z oliwa z oliwek, kompot wieloowocowy D: ciecierzyca w sosie słodko-kwaśnym  Alergeny: seler

Kapuśniak z ziemniakami, oponki serowe D: ciasteczka bezglutenowe Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

18.11.2022 PIĄTEK
I Śniadanie:

 

 

II Śniadanie:

Obiad:

 

Podwieczorek:

Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ćwiartki jajka, ser żółty, plasterki pomidora i papryki żółtej, rumianek Płatki ryżowe na napoju  jaglanym/migdałowym/sojowym/ryżowym, pieczywo bezglutenowe, margaryna roślinna/masło bez laktozy, wędlina Alergeny: mleko, jajka, gluten

Melon, mango, jabłka

Pulpeciki z łososia w sosie cytrynowym, ziemniaki puree, mizeria z koperkiem i jog. greckim, buraczki gotowane, kompot śliwkowo-porzeczkowy D: kotlecik warzywny w sosie cytrynowym, surówka z oliwą z oliwek Alergeny: mleko, jajka, gluten

Zupa paprykowa z makaronem, jogurt naturalny z mango i nasionami chia  D: zupa z makaronem bezjajecznym/bezglutenowym, mleko kokosowe z mango i nasionami chia Alergeny: mleko, jajka, gluten, seler

Załączniki

Scroll to Top
Skip to content